Κυρία από Τύχη

2

Άγευστη κομεντί, η οποία δεν απογειώνεται σε καμία στιγμή παρά το ταλαντούχο καστ, ανακυκλώνει κακόγουστα αστεία και αφήνει την επίγευση ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.

Κυρία από Τύχη

Άγευστη κομεντί, η οποία δεν απογειώνεται σε καμία στιγμή παρά το ταλαντούχο καστ, ανακυκλώνει κακόγουστα αστεία και αφήνει την επίγευση ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.

Κυρία από Τύχη - εικόνα 1

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Αμάντα Στερς («Je vais te Manquer») αποδεικνύει γιατί ένα ταλαντούχο καστ δεν αρκεί πάντα για να διασώσει ένα ανέμπνευστο σενάριο, το οποίο εν προκειμένω δανείζεται τη βασική ιδέα του από τη Σταχτοπούτα. Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο ωμός Mr. White του «Reservoir Dogs» και ο εξόριστος σκηνοθέτης στο «Βλέμμα του Οδυσσέα», ενσαρκώνει τώρα τον πλούσιο σύζυγο της Τόνι Κολέτ, η οποία έδωσε μια ανατριχιαστική ερμηνεία στην ταινία τρόμου «Η Διαδοχή».

Οι δυο τους οργανώνουν ένα πολυτελές δείπνο στο οποίο συνειδητοποιούν τελευταία στιγμή ότι θα παρευρεθούν 13 καλεσμένοι. Για να αποφύγει αυτόν τον γρουσούζικο αριθμό συνδαιτυμόνων, η Κολέτ δίνει εντολή στην οικιακή βοηθό –στον ρόλο η μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ Ρόσι ντε Πάλμα– να μεταμφιεστεί σε χλιδάτη αριστοκράτισσα. Προς απογοήτευσή της όμως, ένας από τους καλεσμένους, ο Μάικλ Σμάιλι, τακτικός συνεργάτης του σκηνοθέτη Μπεν Γουίτλι, ερωτεύεται την Ντε Πάλμα, γεγονός που προκαλεί ρομαντικά μπερδέματα μεταξύ των ηρώων.

Κυρία από Τύχη - εικόνα 2

Η προσπάθεια της Στερς για μια κοινωνική σάτιρα μέσω ενός απροσδόκητου ρομάντζου σκοντάφτει εξαρχής στις αναχρονιστικές απόψεις της για το ποιόν των χαρακτήρων. Ως οικιακή βοηθός, η Ντε Πάλμα εμφανίζεται ανόητη και υπερβολικά αφελής, στοιχεία που διασκεδάζουν τους εκλεπτυσμένους καλεσμένους του δείπνου. Ακόμη κι έτσι, η Ισπανίδα ηθοποιός κατορθώνει να εκπέμψει μια αβίαστη συμπάθεια, ιδιαίτερα στις σκηνές με τον Σμάιλι.

Μαζί δημιουργούν ένα ταιριαστό κι ευχάριστο κινηματογραφικό ζευγάρι, που όμως χαραμίζεται από την άτονη σκηνοθεσία της Στερς, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στο θυμό της Κολέτ για τη «δύστυχη» ζωή της παρά σε εκείνους. Την εξέλιξη δεν βοηθούν ούτε τα κακόγουστα αστεία, που περιορίζονται σε γνωστά σε όλους στερεότυπα γύρω από τα φύλα και τις τάξεις κι έρχονται να συμπληρώσουν μια συνολικά κάτω του μετρίου κομεντί, η οποία δεν απογειώνεται σε καμία στιγμή της και αφήνει την επίγευση ξαναζεσταμένου πιάτου.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: FEELGOOD ENTERTAINMENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρία από Τύχη

Madame
1,5
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 91 '
  • Αμάντα Στερς

Μια οικιακή βοηθός ενός πλούσιου ζευγαριού υποχρεώνεται να καθίσει μαζί με τους πρωτοκλασάτους καλεσμένους ενός πολυτελούς δείπνου κι ένας από αυτούς την ερωτεύεται κεραυνοβόλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.