50 Φορές Άνοιξη

2,5

Ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί που αποθεώνει τη θηλυκότητα με χιούμορ και σκηνοθεσία γεμάτη συναίσθημα, που όμως δεν αποφεύγει εξολοκλήρου τις αφηγηματικές ευκολίες.

50 Φορές Άνοιξη

Ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί που αποθεώνει τη θηλυκότητα με χιούμορ και σκηνοθεσία γεμάτη συναίσθημα, που όμως δεν αποφεύγει εξολοκλήρου τις αφηγηματικές ευκολίες.

50 Φορές Άνοιξη - εικόνα 1

Η 50χρονη Ορόρ παρακολουθεί τις σταθερές της ζωής της να καταρρέουν σταδιακά: η μεγάλη της κόρη μένει έγκυος, η μικρότερη ζει τον πρώτο της παθιασμένο έρωτα, ενώ εκείνη, εν μέσω εμμηνόπαυσης, χάνει τη δουλειά της. Η σκηνοθέτις Μπλαντίν Λενουάρ αναδεικνύει, όπως και στο ντεμπούτο της «Zouzou» (2014), τη γυναικεία σεξουαλικότητα, η οποία δεν εξαφανίζεται ως διά μαγείας μετά τα πρώτα «-ήντα». Μέσα από τον πραγματικά εύστοχο χαρακτήρα της Ορόρ παρουσιάζονται με υποδειγματικό τρόπο οι ψυχολογικοί προβληματισμοί μιας γυναίκας που προσπαθεί να αποδεχτεί την ηλικία της και ταυτόχρονα το «στιγματισμό» της από την κοινωνία εξαιτίας αυτής, από τον καθημερινό σεξισμό στο δρόμο έως και στο χώρο εργασίας της. Ωστόσο η Λενουάρ καταθέτει τα πολιτικά σχόλιά της εμμέσως, μέσα από τις χιουμοριστικές πινελιές της ταινίας, αποφεύγοντας έτσι το πομπώδες ύφος, αλλά όχι και κάποιες αφηγηματικές ευκολίες προς το τέλος. Η Ζαουί δίνει μια απολαυστική ερμηνεία σε αυτήν την ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί-αποθέωση της διαχρονικής θηλυκότητας.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART.

Περισσότερες πληροφορίες

50 Φορές Άνοιξη

Aurore
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 89 '
  • Μπλαντίν Λενουάρ

Μια σπιρτόζα 50χρονη παρακολουθεί τις σταθερές της ζωής της να καταρρέουν όταν η μεγάλη της κόρη μένει έγκυος, η μικρότερη ζει τον πρώτο της παθιασμένο έρωτα, ενώ εκείνη, εν μέσω εμμηνόπαυσης, χάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.