12 Δυνατοί

0,5

Πολεμοκάπηλη, αφελώς προπαγανδιστική και ανέμπνευστα στημένη πολεμική περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και γραμμένη από τον σεναριογράφο της «Σιωπής των Αμνών».

12 Δυνατοί

Πολεμοκάπηλη, αφελώς προπαγανδιστική και ανέμπνευστα στημένη πολεμική περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και γραμμένη από τον σεναριογράφο της «Σιωπής των Αμνών».

12 Δυνατοί - εικόνα 1

Από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μέχρι το Ιράκ, το Χόλιγουντ ανακαλύπτει κάθε μέρα και μια διαφορετική ιστορία αληθινού αμερικανικού ηρωισμού, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση του «land of the free and home of the brave». Όπως αυτή των στρατιωτών με τ’ άλογα, η οποία αφηγείται πώς αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου μια επίλεκτη διμοιρία Αμερικανών κομάντο, γεμάτων πατριωτικό οίστρο, αφήνουν σύξυλες τις οικογένειές τους και γεμάτοι προθυμία διεισδύουν σε μια ορεινή, απόλυτα δύσβατη περιοχή του Αφγανιστάν.

Σκοπός τους είναι να συνεργαστούν με έναν εντελώς απρόβλεπτο τοπικό πολέμαρχο ενάντια στους Ταλιμπάν, οι οποίοι ετοιμάζονται, αν δεν προλάβουν οι Αμερικανοί και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, να γεμίσουν στρατόπεδα τρομοκρατών τον τόπο και να επαναλάβουν την 11η Σεπτεμβρίου. Πολεμοκάπηλη και αφελώς προπαγανδιστική, η πολεμική περιπέτεια του Δανού διαφημιστή Νικολάι Φούγκλσιγκ εντυπωσιάζει πολλαπλά. Όχι μόνο για τον παλαιάς κοπής μελοδραματικό ηρωισμό της αλλά και για το πόσο ανέμπνευστα στημένη είναι ως χολιγουντιανή παραγωγή. «Ψεύτικες» σκηνές δράσης, αφηγηματική μεγαλοστομία και απόλυτα κοινότοπη πλοκή, υπογεγραμμένη σεναριακά μάλιστα από τον Τεντ Τάλι της «Σιωπής των Αμνών»!

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

12 Δυνατοί

12 Strong
0,5
  • Πολεμική
  • 2018
  • Διάρκεια: 130 '
  • Νικολάι Φούγκλσιγκ

Αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου μια επίλεκτη διμοιρία Αμερικανών κομάντο διεισδύουν σε μια ορεινή και απόλυτα δύσβατη περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο ενάντια στους Ταλιμπάν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.