Η Ληστεία του Αιώνα

2

Η «Ένταση» του Μάικλ Μαν εμπνέει μια σχετικά καλοστημένη, αδύναμη όμως να ξεφύγει από τα κλισέ αστυνομική περιπέτεια.

Η Ληστεία του Αιώνα

Μια επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας του Λος Άντζελες προσπαθεί να συλλάβει μια συμμορία ληστών τραπεζών, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Η «Ένταση» του Μάικλ Μαν εμπνέει μια σχετικά καλοστημένη, αδύναμη όμως να ξεφύγει από τα κλισέ αστυνομική περιπέτεια.

Η Ληστεία του Αιώνα - εικόνα 1

Σεναριογράφος συνταγογραφημένων ταινιών δράσης («Ο Τιμωρός» με τον Βιν Ντίζελ, «Το Λονδίνο Έπεσε»), ο Κρίστιαν Γκούντεκαστ κάνει σκηνοθετικό ντεμπούτο με μια αστυνομική περιπέτεια εμπνευσμένη από την «Έξαψη» του Μάικλ Μαν. Το Λος Άντζελες αποτελεί και πάλι το φόντο εξέλιξης μιας μονομαχίας διαρκείας ανάμεσα στους επικεφαλής δύο αντίπαλων ομάδων. Μιας ασύλληπτης συμμορίας ληστών τραπεζών και μιας επίλεκτης ομάδας της αστυνομίας η οποία προσπαθεί να τους σταματήσει. Κι ενώ η δεύτερη κινείται στα όρια του νόμου, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να φέρει αποτελέσματα, η πρώτη σχεδιάζει να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μια επιχείρηση που εκ πρώτης όψεως φαντάζει ακατόρθωτη.

Ο ανερχόμενος Πάμπλο Σράιμπερ είναι ο Ντε Νίρο και ο «χυμαδιό» Τζέραρντ Μπάτλερ ο Πατσίνο αυτού του αστικού μετα-γουέστερν, το οποίο ο Γκούντεκαστ σκηνοθετεί με νευρική κάμερα και μιαν αίσθηση βρόμικου ρεαλισμού. Ως σεναριογράφος, ωστόσο, αποδεικνύεται ανίκανος να ξεφύγει από τα κλισέ μιας εύπεπτης action movie, προβλέψιμης μέχρι τις λεπτομέρειές της από τη μία, δήθεν ανατρεπτικής και παμπόνηρης (με ουρανοκατέβατο plot twist αλά Κάιζερ Σόζε στο φινάλε) από την άλλη.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 140΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ληστεία του Αιώνα

Den of Thieves
2
  • Αστυνομική
  • 2018
  • Διάρκεια: 140 '
  • Κρίστιαν Γκούντεγκαστ

Μια επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας του Λος Άντζελες προσπαθεί να συλλάβει μια συμμορία ληστών τραπεζών, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.