Ταξίδι στην Ισπανία

2

Η γνωστή συνταγή των δύο προηγούμενων ταινιών επαναλαμβάνεται – δείχνει όμως πως έχει εξαντλήσει την έμπνευσή της.

Ταξίδι στην Ισπανία

Η τρίτη γαστρονομική εξόρμηση των κωμικών Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον, μετά την Αγγλία («Το Ταξίδι») και την Ιταλία («Ταξίδι στην Ιταλία») είναι στην Ισπανία, όπου επισκέπτονται τα διάσημα γκουρμέ εστιατόριά της. Το νέο τους road trip, το οποίο διαπερνά τη γραφική ενδοχώρα της πατρίδας του Δον Κιχώτη, ξεκινάει με μια –τι άλλο;– σαρκαστική κρίση μέσης ηλικίας, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει μπει σε νέα φάση.

Ο Κούγκαν βλέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά σε νεότερους συναδέλφους του, ενώ δηλώνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μακρινό παρελθόν και αποφεύγει τα ποτήρια με εκλεπτυσμένα κρασιά που σερβίρονται μπροστά του. Από την άλλη, ο Μπράιντον αντιμετωπίζει τις ευθύνες ενός πατέρα. Τα ξενύχτια ανήκουν στο παρελθόν, με την πρωινή γυμναστική να αντικαθιστά τις κραιπάλες. Και όλα αυτά με τον ευφράδη Κούγκαν να αρνείται μεγαλοφώνως να αποδεχτεί πως μεγαλώνει, πιστεύοντας ακράδαντα πως έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει τις σπουδαίες ερμηνευτικές στιγμές της νιότης του.

Ταξίδι στην Ισπανία - εικόνα 1

Και μια που η κουβέντα ήρθε στις διθυραμβικές... επανόδους, σε αυτό το τρίτο γευσιγνωστικό και άκρως χιουμοριστικό road trip o σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ («Το Φιλί της Πεταλούδας», «Jude») ακολουθεί τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων ταινιών, με το πρωταγωνιστικό ντουέτο να συναγωνίζεται στο ποιος θα κάνει την πιο επιτυχημένη μίμηση διάσημων προσωπικοτήτων, rock ’n’ roll τραγουδιστών έως και πρωτοκλασάτων ηθοποιών την ώρα που απολαμβάνει υψηλής ποιότητας πιάτα. Οι καλύτερες στιγμές του φιλμ οφείλονται στον αστείρευτο αυτοσχεδιασμό, στις δαιμονισμένες ατάκες και στο φλέγμα των Κούγκαν - Μπράιντον. Πρόκειται για άλλη μία ωδή στο bromance, ένα διασκεδαστικό πορτρέτο της αντρικής φιλίας, το οποίο όμως δείχνει να έχει γράψει αρκετά... χιλιόμετρα και παρουσιάζει πλέον σημάδια κόπωσης. Με προβλήματα στο ρυθμό και τη χημεία των δύο ηθοποιών σε κάποιες στιγμές να ξεθωριάζει, το ισπανικό δείπνο είναι το πιο αδύναμο της σειράς.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι στην Ισπανία

The Trip to Spain
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μάικλ Γουιντερμπότομ

Οι κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον ταξιδεύουν στην Ισπανία για να επισκεφτούν τα γκουρμέ εστιατόριά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/12/2025

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.