Baywatch

Tο κινηματογραφικό «Baywatch» βάζει εξαρχής χαμηλά τον πήχη και περνάει από… κάτω.

Baywatch

Με πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Τζόνσον, ο οποίος ηγείται μιας επίλεκτης ομάδας ναυαγοσωστών που μάχεται όχι μόνο κατά των πνιγμών αλλά και του οργανωμένου ναρκο-εγκλήματος, το κινηματογραφικό «Baywatch» βάζει εξαρχής χαμηλά τον πήχη και περνάει από… κάτω.

Baywatch - εικόνα 1

Βασισμένο στην ομότιτλη σειρά των ’90s με τους φωτογενείς και καλογυμνασμένους ναυαγοσώστες, που θαρρείς ότι τρέχουν μονάχα σε αργή κίνηση, το «Baywatch» είναι ένα από τα δεκάδες reboots των χολιγουντιανών στούντιο, τα οποία επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να επιπλεύσουν στο τρικυμιώδες box office. Στην κινηματογραφική βερσιόν του σίριαλ ο Μιτς Μπιουκάνον δεν είναι, φυσικά, ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ, αλλά ο Ντουέιν Τζόνσον, ο οποίος ηγείται μιας­ επίλεκτης ομάδας ναυαγοσωστών που μάχεται όχι μόνο κατά των πνιγμών αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο διακινεί ναρκωτικά στην παραλία.

Έχοντας θέσει εξαρχής χαμηλά τον πήχη, η ταινία αποτυγχάνει ακόμη και στους πιο απλούς στόχους της. Αναλώνεται σε έναν ανούσιο ανταγωνισμό τεστοστερόνης μεταξύ Τζόνσον και Ζακ Έφρον, ενώ οι γυναικείοι χαρακτήρες απλώς συμπληρώνουν τα διαφημιστικής αισθητικής κάδρα και σπανίως αναλαμβάνουν ουσιαστική δράση. Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στα αστεία γυμνασιακού επιπέδου, το μοντάζ προσπαθεί να συνδέσει μια ιστορία που μοιάζει τόσο τραβηγμένη, ώστε βάζει νέα όρια στο κιτς.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Baywatch

  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 116 '
  • Σεθ Γκόρντον

Ο Μιτς Μπιουκάνον ηγείται μιας επίλεκτης ομάδας ναυαγοσωστών που μάχεται όχι μόνο κατά των πνιγμών αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος, που διακινεί ναρκωτικά στην παραλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.