Μη Σβήσεις το Φως

1,5

Σεναριακή πρόφαση για ένα κλισεδιάρικο, λιγάκι παλιομοδίτικο και μονοδιάστατο θρίλερ τρόμου, που κατά στιγμές εκμεταλλεύεται τις απειλητικές διαστάσεις του σκοταδιού.

Μη Σβήσεις το Φως

Σεναριακή πρόφαση για ένα κλισεδιάρικο, λιγάκι παλιομοδίτικο και μονοδιάστατο θρίλερ τρόμου, που κατά στιγμές εκμεταλλεύεται τις απειλητικές διαστάσεις του σκοταδιού.

Μη Σβήσεις το Φως - εικόνα 1

Εκμεταλλευόμενος την πιο παλιά ιδέα για ένα καλό θρίλερ, τον αταβιστικό ανθρώπινο φόβο για το σκοτάδι, ο σεναριογράφος Έρικ Χέισερερ (του ριμέικ του «The Thing» και του επερχόμενου «Arrival») μετατρέπει τη μικρού μήκους του Ντέιβιντ Σάντ­μπεργκ «Lights Out» (2013) σε μια χολιγουντιανή, μα φτηνή ταινία τρόμου του ενός και μοναδικού ευρήματος: μια δολοφονική οντότητα παραμονεύει στις σκιές­, τις οποίες πρέπει να αποφεύγουν με κάθε τρόπο οι τρομαγμένοι ήρωες.

Στην προκειμένη περίπτωση κυρίως η Ρεμπέκα, η οποία ενηλικιώθηκε πιστεύοντας πως άφησε πίσω της τους παιδικούς φόβους. Μέχρι που ο πατέρας της δολοφονείται μυστηριωδώς και ο μικρός αδερφός της αρχίζει να βιώνει τα ίδια τρομακτικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας τους. Καθώς όλα αυτά λειτουργούν ως καθαρή πρόφαση και όχι ως δραματουργική ουσία, το όλο παιχνίδι παίζεται στο πώς και το πότε (δεν πολυ-υπάρχει γιατί) θα σβήσουν τα φώτα, με τον πρωτάρη Σάντμπεργκ να το διευθύνει με ένα απρόσωπο, ελαφρά παλιομοδίτικο στιλ που μένει όμηρος των κλισέ και των αυθαίρετων ευκολιών.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη Σβήσεις το Φως

Lights Out
1,5
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 81 '
  • Ντέιβιντ Σάντμπεργκ

Φεύγοντας από το πατρικό της, η Ρεμπέκα άφησε πίσω της τους παιδικούς φόβους. Μέχρι που ο μικρός αδερφός της αρχίζει να βιώνει τα ίδια τρομακτικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.