Ομάδα Αυτοκτονίας

2

Μια πλήρως αποπροσανατολισμένη περιπέτεια με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες, που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. Μόνος διασωθείς ο Γουίλ Σμιθ με τη γήινη ερμηνεία του.

Ομάδα Αυτοκτονίας

Μια πλήρως αποπροσανατολισμένη περιπέτεια με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες, που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. Μόνος διασωθείς ο Γουίλ Σμιθ με τη γήινη ερμηνεία του.

Ομάδα Αυτοκτονίας - εικόνα 1

Ε ίναι κρίμα να βλέπεις στους καιρούς μας ένα παραγωγικότατο είδος όπως το υπερηρωικό να αρνείται ουσιαστικά να προοδεύσει. Έπειτα από ένα βήμα μπροστά («Deadpool») έρχονται τουλάχιστον τρία πίσω («X-Men: Απόκαλιψ», «Fantastic Four», «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης»), γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και κραταιές κινηματογραφικές θεωρίες όπως αυτή των τεσσάρων σταδίων εξέλιξης ενός είδους που θεμελίωσε ο Γάλλος Κριστιάν Μετς.

Αλλά στην ακάματη υπερηρωική μηχανή, η οποία κόβει δολάρια με τη σέσουλα, δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς ή προσωπικά οράματα – πόσο μάλλον για επιστημονικές θεωρίες. Η «Ομάδα Αυτοκτονίας» αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πισωγυρίσματος. Σε αυτήν η πράκτορας Αμάντα Γουόλερ φτιάχνει μια ομάδα από χαρισματικούς ισοβίτες προορισμένη να επέμβει μόνο σε μυστικές αποστολές.

Όταν μια πανίσχυρη υπερφυσική απειλή ξυπνά από το παρελθόν, οι περιθωριακοί superheroes είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη. Θεωρητικά, λοιπόν, τα συστατικά του υπερηρωικού μείγματος μοιάζουν ιδανικά, αφού η νέα περιπέτεια της DC διαθέτει γοητευτικούς αντιήρωες, μια διμοιρία από σταρ, προϋπολογισμό-μαμούθ κι έναν σκηνοθέτη (Ντέιβιντ Άγερ) που φλερτάριζε μέχρι πρόσφατα με την ιδιότητα του «δημιουργού». Το αποτέλεσμα; Μια απ’ τα ίδια, άντε και λίγο χειρότερα.

Ένα πλήρως αποπροσανατολισμένο φιλμ με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν, ακατανόητους κακούς «ντυμένους» με κακόγουστα ’90s εφέ, φροϊδικές αναφορές της πλάκας, ξεκάρφωτο οικογενειακό μελό κι ένα φινάλε κανονική παρωδία. Ευτυχώς, η γήινη ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ (μοναδικός διασωθείς του πρωτοκλασάτου καστ), μια πρωτοπόρα μετα-πανκ αισθητική και δυο-τρία αστεία γλίτωσαν την περιπέτεια από την υπερηρωική... αυτοκτονία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ομάδα Αυτοκτονίας

Suicide Squad
2
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 123 '
  • Ντέιβιντ Άγερ

H πράκτορας Αμάντα Γουόλερ φτιάχνει μια ομάδα από χαρισματικούς ισοβίτες προορισμένη να επέμβει μόνο σε μυστικές αποστολές. Όταν μια πανίσχυρη υπερφυσική απειλή ξυπνά από το παρελθόν, οι περιθωριακοί υπερήρωες είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.