Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση

1,5

Ξεπέφτοντας όλο και περισσότερο στην κοινοτοπία, η «Τριλογία…» δεν έχει να επιδείξει πια παρά μόνο μια συνετά ναΐφ αντεξουσιαστική αλληγορία.

Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις του νέου καθεστώτος, η Τρις, ο Φορ και τρεις ακόμα σύντροφοί τους περνούν στην εξωτερική πλευρά του φράκτη και περιπλανιούνται σε μια έρημη, κατεστραμμένη γη. Όμως, κάποιοι τους περιμένουν εκεί έξω… Ξεπέφτοντας όλο και περισσότερο στην κοινοτοπία, η «Τριλογία…» δεν έχει να επιδείξει πια παρά μόνο μια συνετά ναΐφ αντεξουσιαστική αλληγορία.

Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση - εικόνα 1

Ένας κατεστραμμένος κόσμος, ένα καταπιεστικό πολιτικό σύστημα, μια νεαρή κοπέλα η οποία ηγείται της απελευθερωτικής εξέγερσης. Αφού η κινηματογραφική «Τριλογία της Απόκλισης» δεν αποτελεί εξαίρεση σε κανέναν τομέα που αφορά στις μετα-αποκαλυπτικές περιπέτειες φαντασίας οι οποίες βασίζονται σε μπεστ σέλερ νεανικής λογοτεχνίας, γιατί να μην γίνει κι αυτή από τριλογία, τετραλογία; Έτσι, το τελευταίο βιβλίο του τρίτομου έπους της Βερόνικα Ροθ χωρίζεται σε δύο ταινίες, με την πρεμιέρα του «Ascendant» να έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2017. Μέχρι τότε, παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις του νέου καθεστώτος, η Τρις, ο Φορ και τρεις ακόμα σύντροφοί τους περνούν στην εξωτερική πλευρά του φράκτη και περιπλανιούνται σε μια έρημη, κατεστραμμένη γη.

Όμως, κάποιοι τους περιμένουν εκεί έξω, μεγαλώνοντας τον κύκλο συνωμοσίας, βαθαίνοντας το όλο μυστήριο και τονίζοντας την αντεξουσιαστική αλληγορία που χειρίζεται με συνετή απλότητα η σειρά. Από εκεί και πέρα, όμως, μοιάζει αδύναμη να χειριστεί μια αξιοπρεπώς στημένη πλοκή, το θεαματικό στοιχείο της μελλοντολογικής περιπέτειας ή έστω την ανάπτυξη δύο-τριών βασικών χαρακτήρων. Όλα κατρακυλούν στη βαρετή κοινοτοπία, αναπαράγοντας μηχανικά όλα, μα όλα, τα ετοιματζίδικα τρικ του νεότευκτου είδους.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση

The Divergent Series: Allegiant
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 110 '
  • Ρόμπερτ Σβέντκε

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις του νέου καθεστώτος, η Τρις, ο Φορ και τρεις ακόμα σύντροφοί τους περνούν στην εξωτερική πλευρά του φράκτη και περιπλανιούνται σε μια έρημη, κατεστραμμένη γη. Όμως, κάποιοι τους περιμένουν εκεί έξω…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.