The Boy

2

Τυπικό θρίλερ τρόμου που τηρεί τα κλισέ, περιορίζει τα scary jumps και επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε.

The Boy

Τυπικό θρίλερ τρόμου που τηρεί τα κλισέ, περιορίζει τα scary jumps και επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε.

The Boy - εικόνα 1

Τι γυρεύει μια νεαρή, όμορφη Αμερικανίδα (η Λόρεν Κόαν του «The Walking Dead») σε μια απομονωμένη βρετανική έπαυλη; Προσφέρει απλώς τα απαραίτητα για το ιδανικό σετάρισμα μιας ταινίας τρόμου η οποία θέλει την Γκρέτα να αφήνει πίσω της μια σκοτεινή ιστορία, να διασχίζει τον Ατλαντικό και να αναλαμβάνει χρέη καλοπληρωμένης νταντάς για τους πλούσιους Χιλσάιρ. Όταν φτάνει στο εξοχικό αρχοντικό τους, όμως, διαπιστώνει αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με τρόμο πως το νεαρό αγόρι του υπερήλικου ζευγαριού που πρέπει να φροντίσει είναι… μια κούκλα! Τηρώντας τα απαραίτητα σεναριακά προσχήματα και χωρίς να χάνει χρόνο, το «The Boy» εγκαθιστά άμεσα μια απειλητική ατμόσφαιρα μυστηρίου και στέλνει τους Χιλσάιρ διακοπές, αφήνοντας την Γκρέτα μόνη με το αυστηρό πρόγραμμα του μικρού Μπραμς.

Εκείνη το παραμελεί, η κούκλα μοιάζει να αντιδρά αλλόκοτα, ο άντρας που φροντίζει για τις προμήθειες του σπιτιού είναι έτοιμος να συμπαρασταθεί στο κορίτσι, και η σκοτεινή αμερικανική ιστορία θα κάνει τελικά την εμφάνισή της. Υπηρετώντας ένα τυπικό θρίλερ τρόμου, ο απρόσωπος Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ («Stay Alive», «Ο Διάβολος Μέσα της») επιδεικνύει αυτήν τη φορά χαρακτήρα και, αν και τηρεί όλα τα κλισέ, αποφεύγει τις υπερβολές και τις φλυαρίες, περιορίζει τα scary jumps και (μέσω του σεναρίου του Στέισι Μενίαρ) μας επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε. Κάτι που δεν θεωρείται απαραιτήτως αυτονόητο για το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Boy

2
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μια νεαρή Αμερικανίδα αναλαμβάνει χρέη νταντάς για μια βρετανική οικογένεια, διαπιστώνοντας αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με τρόμο πως το νεαρό αγόρι που πρέπει να φροντίσει είναι… μια κούκλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.