Τζίμι Χέντριξ. Η Τύχη Είναι με τους Βιρτουόζους

2

Η ατμόσφαιρα, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες και τα κοινωνικά προβλήματα των ’60s αναβιώνουν μέσα από μια ενδιαφέρουσα, αλλά συχνά μπερδεμένη στο ίδιο της το υλικό βιογραφία.

Τζίμι Χέντριξ. Η Τύχη Είναι με τους Βιρτουόζους

Από άγνωστος κιθαρίστας σε νεοϋορκέζικα κλαμπ, ο Τζίμι Χέντριξ εισβάλλει δυναμικά στη λονδρέζικη μουσική σκηνή του 1966 και αλλάζει την ιστορία της ροκ μουσικής. Η ατμόσφαιρα, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες και τα κοινωνικά προβλήματα των ’60s αναβιώνουν μέσα από μια ενδιαφέρουσα, αλλά συχνά μπερδεμένη στο ίδιο της το υλικό βιογραφία.

Τζίμι Χέντριξ. Η Τύχη Είναι με τους Βιρτουόζους - εικόνα 1

Συγγραφέας μυθιστορημάτων, βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος («12 Χρόνια Σκλάβος») και σκηνοθέτης, ο 50χρονος Τζον Ρίντλεϊ διαλέγει μία από τις χαρισματικότερες μορφές της σύγχρονης μουσικής για να θέσει, μέσω ενός βιογραφικού δράματος, ερωτήσεις πάνω στις έννοιες της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της σχέσης της με την κοινωνική στράτευση και του προσωπικού τιμήματος της ελεύθερης, ασυμβίβαστης έκφρασης. Συναντά τον 24χρονο Τζίμι Χέντριξ ως άγνωστο κιθαρίστα σε νεοϋορκέζικα κλαμπ του 1966 και τον ακολουθεί μέχρι τη δυναμική εισβολή του στη λονδρέζικη ροκ σκηνή και την ηχογράφηση του «Are you experienced?» έπειτα από ένα χρόνο.

Με μια casual, ημι-ντοκιμαντερίστικη κινηματογράφηση κι ένα γεμάτο inserts και απότομα κοψίματα μοντάζ, ο Ρίντλεϊ προσπαθεί να αποτυπώσει –υπό το διακριτικό πρίσμα μιας αποστασιοποιημένης κριτικής– το ιλιγγιώδες και γεμάτο δυνατότητες πνεύμα των ’60s. Δεν καταφέρνει να ισορροπήσει απόλυτα το υλικό του, άλλες φορές παρασυρμένος από μια ρετρό νοσταλγία και άλλοτε χάνοντας χρόνο σε ένα αβαθές δράμα χαρακτήρων. Διαθέτει όμως ενέργεια κι έναν πειστικό πρωταγωνιστή, ενώ η δημιουργική δουλειά στο σάουντρακ υπερκαλύπτει την αδυναμία εξασφάλισης δικαιωμάτων για τα αυθεντικά τραγούδια του Χέντριξ.

Μ. Βρετανία. 2013. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίμι Χέντριξ. Η Τύχη Είναι με τους Βιρτουόζους

Jimi. All Is by my Side
2
  • Βιογραφική
  • 2013
  • Διάρκεια: 118 '
  • Τζον Ρίντλεϊ

Από άγνωστος κιθαρίστας σε νεοϋορκέζικα κλαμπ, ο Τζίμι Χέντριξ εισβάλλει δυναμικά στη λονδρέζικη μουσική σκηνή του 1966 και αλλάζει την ιστορία της ροκ μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.