Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.

2

Θεαματική, κοσμοπολίτικη, αλλά όχι εντελώς επιτυχημένη μεταφορά μιας τηλεοπτικής σειράς των ’60s.

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο πράκτορας της CIA Ναπόλιον Σόλο αναγκάζεται να συνεργαστεί με το θανάσιμο αντίπαλό του Σοβιετικό Ίλια Κουριάκιν για να σώσουν τον κόσμο από την πυρηνική απειλή μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Θεαματική, κοσμοπολίτικη, αλλά όχι εντελώς επιτυχημένη μεταφορά μιας τηλεοπτικής σειράς των ’60s.

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E. - εικόνα 1

Aφού κατάφερε να φέρει ένα (μετα)μοντέρνο αέρα στο βικτοριανό Λονδίνο και να μετατρέψει έναν εγκεφαλικό ντετέκτιβ σε action hero, o Βρετανός σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι αφήνει προς το παρόν τον Σέρλοκ Χολμς στην κινηματογραφική ησυχία του και αναλαμβάνει να συμφιλιώσει Αμερικανούς και Σοβιετικούς εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. Οι κατάσκοποι δεν έφυγαν ποτέ έτσι κι αλλιώς από τη σινε-μόδα, με τον Τζέιμς Μποντ να αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα διαχρονικού σταρ της οθόνης και τους κάθε λογής επιγόνους του να ξεφυτρώνουν ασταμάτητα σαν τα μανιτάρια. τελευταίο επιτυχημένο παράδειγμα ο Κόλιν Φερθ του «Kingsman».

Μόνο που εδώ οι τζεϊμσμποντικής κοπής ήρωες είναι δύο, βασισμένοι στην τηλεοπτική σειρά των ’60s «Ο άνθρωπος της U.N.C.L.E.» (από ιδέα του Ίαν Φλέμινγκ!): ο πράκτορας της CIA Ναπόλιον Σόλο, ελαφροχέρης πρώην λαθρέμπορος έργων τέχνης, και ο συνάδελφός του της KGB Ίλια Κουριάκιν, πρότυπο αφοσιωμένου κρατικού υπαλλήλου. Καλύτεροι της τάξης τους και θανάσιμοι αντίπαλοι, θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για να σώσουν τον κόσμο από την πυρηνική απειλή μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, στην οποία θα τους οδηγήσει μια σέξι Ανατολικογερμανίδα που έχει αυτομολήσει στη Δύση.

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E. - εικόνα 2

Δράση, παιχνίδια πολλαπλής προδοσίας, κομψοί άντρες, γοητευτικές γυναίκες, κοσμοπολίτικο σκηνικό, gudgets, εντυπωσιακά κοστούμια, easy listening soundtrack… Ο βιρτουόζος Ρίτσι βρίσκεται στο στοιχείο του, τη χιουμοριστική περιπέτεια εποχής, αποδεικνύοντας ότι ξέρει να στήνει απολαυστικά set pieces, συνήθως χαλαρά συνδεδεμένα σε μια πλοκή δοκιμασμένης συνταγής. Είναι στιγμές που δείχνει την κλάση του (το εναρκτήριο κυνηγητό στο Ανατολικό Βερολίνο, ο χορός της Γκάμπι που καταλήγει σε ερωτική πάλη με τον Ίλια, η σκηνή στο λιμάνι υπό τους ήχους του «Che vuole questa musica stasera»), αλλά εδώ μοιάζει να πιστεύει λιγότερο από ποτέ στην ιστορία του, ξεμένοντας από ένα σημείο και μετά από ιδέες (χαρακτηριστικά ανέμπνευστη η καταδίωξη στο βουνό). Επιπλέον, οι Κάβιλ («Άνθρωπος Από Ατσάλι») - Χάμερ («Ο Μοναχικός Καβαλάρης») δεν δένουν ερμηνευτικά μεταξύ τους και αφήνουν απροστάτευτη την τσαχπίνα Αλίσια Βικάντερ («Από Μηχανής»).

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.

The Man from U.N.C.L.E.
2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 116 '
  • Γκάι Ρίτσι

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο πράκτορας της CIA Ναπόλιον Σόλο αναγκάζεται να συνεργαστεί με το θανάσιμο αντίπαλό του Σοβιετικό Ίλια Κουριάκιν για να σώσουν τον κόσμο από την πυρηνική απειλή μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.