Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3

2

Ατμοσφαιρικό (κατά το πρώτο του μισό) και πολύ πιο καλοστημένο από το «Κεφάλαιο 2» πρίκουελ των δύο ταινιών της «υπόθεσης Λάμπερτ».

 Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3

Η Ελίζ Ρένιερ είναι ένα χαρισματικό μέντιουμ που δεν εξασκεί πια την επικίνδυνη τέχνη της. Η υπόθεση μιας νεαρής κοπέλας η οποία απειλείται από μια δαιμονική οντότητα, όμως, θα την αναγκάσει να τα ξαναβάλει με τις δυνάμεις του σκότους. Ατμοσφαιρικό (κατά το πρώτο του μισό) και πολύ πιο καλοστημένο από το «Κεφάλαιο 2» πρίκουελ των δύο ταινιών της «υπόθεσης Λάμπερτ».

 Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3 - εικόνα 1

Αναχωρώντας για εμπορικώς πιο φιλόδοξα franchises («Fast 7 Furious 7»), ο άρχων του σύγχρονου τρόμου Τζέιμς­ Γουάν («Saw», «Το Κάλεσμα») αφήνει τη σκηνοθετική καρέκλα της σειράς «Παγιδευμένη Ψυχή» στον σεναριογράφο των πρώτων δύο ταινιών Λι Γουάνελ και κρατά για τον εαυτό του το ρόλο του παραγωγού. Στην προσπάθειά του να αποφύγει το τρις εξαμαρτείν, ο Γουάνελ επιστρατεύει το τρικ του πρίκουελ, αποκαλύπτοντάς μας το παρελθόν της Ελίζ Ρένιερ, του γνωστού μας χαρισματικού μέντιουμ, που «μερικά χρόνια πριν από την υπόθεση Λάμπερτ» έχει εγκαταλείψει την επικίνδυνη τέχνη της.

Η υπόθεση μιας νεαρής κοπέλας η οποία απειλείται από μια δαιμονική οντότητα όμως θα την αναγκάσει να τα ξαναβάλει με τις δυνάμεις του σκότους, σε ένα horror movie που προσπαθεί όσο μπορεί να αποφύγει το εύκολο gore και τον πάμφθηνο τρομο-εντυπωσιασμό. Όσο χτίζει ατμόσφαιρα διαχειρίζεται τα κλισέ με σχετικά εύστοχη οικονομία, ενώ επιστρατεύει μικρές χιουμοριστικές ανάσες για να ελαφρύνει την αφόρητα προβλέψιμη δαιμονοαναμέτρηση του φινάλε. Χωρίς να φτάνει την πρωτότυπη ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας, αποδεικνύεται τελικά μια πιο ευπρεπώς εκτελεσμένη συνταγή από το ανέμπνευστο «Κεφάλαιο 2».

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3

Insidious: Chapter 3
2
  • Τρόμου
  • 2015
  • Διάρκεια: 97 '
  • Λι Γουάνελ

Η Ελίζ Ρένιερ είναι ένα χαρισματικό μέντιουμ που δεν εξασκεί πια την επικίνδυνη τέχνη της. Η υπόθεση μιας νεαρής κοπέλας η οποία απειλείται από μια δαιμονική οντότητα, όμως, θα την αναγκάσει να τα ξαναβάλει με τις δυνάμεις του σκότους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.