Ο Νόμος της Σιωπής

2

Mια συμβατική αυστραλέζικη περιπέτεια με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές που δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα κλισέ του είδους και να προσφέρει κάτι φρέσκο και μη αναμενόμενο.

Ο Νόμος της Σιωπής

Ο δεκαεννιάχρονος Τζέι Αρ βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, ο οποίος γίνεται ο προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή»» ληστεία, σε μια συμβατική αυστραλέζικη περιπέτεια με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές που δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα κλισέ του είδους και να προσφέρει κάτι φρέσκο και μη αναμενόμενο.

Ο Νόμος της Σιωπής - εικόνα 1

Ο Αυστραλός Τζούλιους Έιβερι αποδεικνύεται πιο φιλόδοξος από όσο θα έπρεπε στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του. Διότι όταν μια ταινία ξεκινά ως prison break, εξελίσσεται σε heist film και καταλήγει σε «αντισυμβατικό» λαβ στόρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις στην παγίδα των κλισέ για να καταφέρεις να τα στριμώξεις όλα αυτά σε ένα σκάρτο δίωρο. Οι σκηνοθετικές δεξιότητες του νεαρού Έιβερι είναι εμφανείς, κυρίως στο πρώτο μέρος της περιπέτειας, που εκτυλίσσεται σε μια ασυνήθιστα ηλιόλουστη φυλακή.
Βέβαια, αυτά που χρειάζονται ακόμη δουλειά είναι η αποκρυστάλλωση του πολύσπερμου κινηματογραφικού του στιλ αλλά και η παρουσίαση φρέσκων σεναριακών ιδεών, οι οποίες λείπουν εμφανώς από τον «Νόμο της Σιωπής». Σε αυτόν πρωταγωνιστεί ο μετριότατος Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ερμηνεύοντας με αυστραλιανή προφορά (;) τον διαβόητο εγκληματία Μπρένταν Λιντς. Δίπλα του ο ταλαντούχος Μπρέντον Τουέιτς («Maleficent»), ο οποίος υποδύεται τον Τζέι Αρ, έναν δεκαεννιά­χρονο που βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, που γίνεται προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή» ληστεία. Τα πράγματα μπλέκουν άσχημα όταν εμφανίζεται η στριπτιζέζ Τάσα την οποία ενσαρκώνει η Σουηδή καλλονή Αλίσια Βικάντερ («Από Μηχανής»), μια νέα σταρ που σίγουρα θα φτάσει πολύ ψηλά με τη φωτογένειά της.

Αυστραλία. 2014. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM/ SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Νόμος της Σιωπής

Son of a Gun
2
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 108 '
  • Τζούλιους Έιβερι

Ο δεκαεννιάχρονος Τζέι Αρ βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, ο οποίος γίνεται ο προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή» ληστεία. Τα πράγματα μπλέκουν άσχημα όταν εμφανίζεται στη ζωή του νεαρού κακοποιού η στριπτιζέζ Τάσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.