Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.

2

Παντελώς προβλέψιμη, αλλά ειπωμένη με νεύρο νεανική ρομαντική κωμωδία, με μια σπιρτόζα Μέι Γουίτμαν («Arrested development»).

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.

Ο κόσμος της πρόσχαρης και έξυπνης Μπιάνκα καταρρέει όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας). Αποφασίζει όμως να μην παραδώσει τα όπλα και προσπαθεί να γοητεύσει το δημοφιλέστερο αγόρι της τάξης, ζητώντας τη βοήθεια ενός γοητευτικού όσο και αφελούς συμμαθητή της. Παντελώς προβλέψιμη, αλλά ειπωμένη με νεύρο νεανική ρομαντική κωμωδία, με μια σπιρτόζα Μέι Γουίτμαν («Arrested development»).

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. - εικόνα 1

Ελεύθερη και μοντέρνα διασκευή του «Πυγμαλίωνα», το «The DUFF» είναι ένα ημι-αυτοβιογραφικό νεανικό μπεστ σέλερ που έγραψε στα 17 της η Κόντι Κέπλινγκερ, με πρωταγωνίστρια την πρόσχαρη κι έξυπνη Μπιάνκα, η οποία σοκάρεται όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας) – στο πρωτότυπο Designated Ugly Fat Friend. Αποφασίζει όμως να μην παραδώσει τα όπλα και να προσπαθήσει να γοητεύσει το δημοφιλέστερο αγόρι της τάξης, ζητώντας τη βοήθεια ενός γοητευτικού όσο και αφελούς συμμαθητή της, τον οποίο βοηθά στις εξετάσεις.

Με μερικά μοντέρνα αφηγηματικά τρικ ο βραβευμένος με Όσκαρ μικρού μήκους Άρι Σάντελ δίνει ρυθμό και ανάσες μοντέρνου χιού­μορ σε μια παντελώς προβλέψιμη εφηβική ρομαντική κομεντί, ξεκολλώντας την από το σαφώς κοριτσίστικο προσανατολισμό της. Αγκαλιάζει μα και σαρκάζει τα κλισέ, δεν εφευρίσκει τον κινηματογραφικό τροχό, αλλά υπηρετεί έξυπνα το είδος, διαθέτοντας μια σπιρτόζα πρωταγωνίστρια της σχόλης Μελίσα ΜακΚάρθι, την τηλεοπτική και ανερχόμενη Μέι Γουίτ­μαν («Arrested development», «Parenthood»).

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.

The DUFF
2
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 101 '
  • Άρι Σάντελ

Ο κόσμος της πρόσχαρης και έξυπνης Μπιάνκα καταρρέει όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας). Αποφασίζει όμως να μην παραδώσει τα όπλα και προσπαθεί να γοητεύσει το δημοφιλέστερο αγόρι της τάξης, ζητώντας τη βοήθεια ενός γοητευτικού όσο και αφελούς συμμαθητή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.