10.000 Χιλιόμετρα

2

Casual, αυτοσχεδιαστική ταινία μιας ιδέας, η οποία διαθέτει φρεσκάδα, αλλά αργεί απελπιστικά να πάρει μπροστά.

10.000 Χιλιόμετρα

Ερωτευμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εκείνη όμως θα δεχτεί ξαφνικά μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Μέσω Skype, ο έρωτας αποδεικνύεται για τους δυο τους δυσκολότερος απ’ όσο αρχικά φαντάζονταν. Casual, αυτοσχεδιαστική ταινία μιας ιδέας, η οποία διαθέτει φρεσκάδα, αλλά αργεί απελπιστικά να πάρει μπροστά.

10.000 Χιλιόμετρα - εικόνα 1

Μια μακριά ερωτική σκηνή μάς βάζει στο κλίμα: παθιασμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους, σκεφτόμενοι την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης. Εκείνη όμως θα δεχτεί μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Θεωρώντας πως 10.000 χιλιόμετρα δεν μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην αγάπη τους, οι δυο νέοι θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα μαζί (μέσω του υπολογιστή τους) και χώρια, με τον μοντέρ και μικρομηκά Κάρλος Μάρκες-Μαρκέτ να σκηνοθετεί μια ερωτική «περιπέτεια» της παγκοσμιοποιημένης εποχής του Skype.
Φρέσκια ιδέα και ημιαυτοσχεδιαστική εκτέλεση, με τους δύο πρωταγωνιστές να γίνονται ένα με τους ρόλους τους. Ρόλοι ζωντανών, αλλά μάλλον αβαθών χαρακτήρων, που δύσκολα ξεφεύγουν από ένα προβλέψιμα casual σχήμα. Κι επειδή ο Μάρκες-Μαρκέτ ποντάρει πολύ σ’ αυτή τη χαλαρότητα, αφήνει το δράμα να κυλήσει αργά, ρεαλιστικά, «βάζοντας μπρος» την ταινία αφού έχει χάσει σχεδόν μια ολόκληρη ώρα. Υπερβολικά πολύτιμος χρόνος, όχι μόνο για τους θεατές της γενιάς του YouTube.

Ισπανία. 2014. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: MIKROKOSMOS.

Περισσότερες πληροφορίες

10.000 Χιλιόμετρα

10.000 Km
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Κάρλος Μάρκες - Μαρκέτ

Ερωτευμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εκείνη όμως θα δεχτεί ξαφνικά μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Μέσω Skype, ο έρωτας αποδεικνύεται για τους δυο τους δυσκολότερος απ’ όσο αρχικά φαντάζονταν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.