Rio, I Love you

1,5

Γραφική, αλλά ανέμπνευστη και διεκπεραιωτική συνέχεια των «Paris, Je t’Aime» και «New York, I Love you».

Rio, I Love you

Εννιά ιστορίες έρωτα, ζήλιας, φαντασίας, χορού, εκδίκησης και… θαυμάτων, οι οποίες εξελίσσονται σε διαφορετικές συνοικίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Γραφική, αλλά ανέμπνευστη και διεκπεραιωτική συνέχεια των «Paris, Je t’Aime» και «New York, I Love you».

Rio, I Love you - εικόνα 1

Μετά το Παρίσι (2006) και τη Νέα Υόρκη (2008), το κινηματογραφικό concept «Cities of love» κατηφορίζει στο Ρίο ντε Ζανέιρο, απόλυτα hot μετά το φετινό Μουντιάλ ποδοσφαίρου και πριν από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διοργανωθούν στη γραφική μεγαλούπολη­ το 2016. Η συνταγή δοκιμασμένη (έδεσε πολύ καλύτερα την πρώτη­ φορά), το ντεκόρ ιδανικό, οι κινηματογραφικές αφορμές αμέτρητες – από τη μουσική, το χορό και το ποδόσφαιρο μέχρι τις φαβέλες, τις ατελείωτες παραλίες, την εγκληματικότητα και τις έντονες κοινωνικές αντιθέσεις.
Η αλήθεια είναι πως κάποια από αυτά τα θέματα περνούν μπροστά από το φακό των εννιά σκηνοθετών που έχουν αναλάβει να αποκαλύψουν τις κρυμμένες όψεις της πόλης –στη διεθνή εκδοχή απουσιάζει το επεισόδιο του Βραζιλιάνου Χοσέ Παντίγια («RoboCop»)–, το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι αφόρητα τουριστικό, αφού ακόμη και το ελάχιστο δραματικό ενδιαφέρον έχει χαθεί μέσα στο φολκλόρ, στη σεναριακή ευκολία και την απουσία κινηματογραφικής τόλμης.

Rio, I Love you - εικόνα 2

Χωρίς υπερβολή, οι περισσότερες από τις μικρού μήκους ταινίες του πακέτου θα κόβονταν ακόμη και από το Διαγωνιστικό­ Τμήμα της Δράμας. Η ιστορία αντρικής φιλίας του Στέφαν Έλιοτ­ («I love you») και συζυγικής εκδίκησης του Πάολο Σορεντίνο­ («Grumari») αγγίζουν τα όρια της ανοησίας, ενώ το «Texas» του Γκιγέρμο Αριάγα και το «Pas de deux» του Κάρλος Σαλντάνα (του animation «Ρίο») είναι απολύτως αδιάφορα.
Μια αδύναμη ιδέα δεν μπορεί να στηρίξει το βαμπιρικό «Vidigal» του Κορεάτη Ιμ Σανγκ-Σου, ούτε το αφελές «Dona Fulana» του Αντρούτσα Ουάντινγκτον, κάνοντας απλώς υποφερτό το «Miracle» της Ναντίν Λαμπακί, όπου ο εξάχρονος Κάουα Αντούνες κλέβει την παράσταση από τη σκηνοθέτιδα­-πρωταγωνίστρια και τον Χάρβεϊ­ Καϊτέλ. Δεν απομένουν παρά ο λίγος Τζον Τορτούρο («When there is no more love»), που τσακώνεται πρωτότυπα με τη Βανέσα Παραντί, και ο βουβός, ρυθμικός και στακάτος Φερνάντο Μεϊρέλες («The muse»). Η πόλη, παρόλα αυτά, φαίνεται υπέροχη.

Βραζιλία, ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Rio, I Love you

1,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 110 '
  • Γκιγιέρμο Αριάγα

Εννιά ιστορίες έρωτα, ζήλιας, φαντασίας, χορού, εκδίκησης και… θαυμάτων, οι οποίες εξελίσσονται σε διαφορετικές συνοικίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.