Το φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Ίριδα

Ο κινηματογράφος της Ιπποκράτους φιλοξενεί τις μικρού μήκους του εθνικού διαγωνιστικού και σπουδαστικού τμήματος της φετινής διοργάνωσης.

Γκέκας μικρού μήκους «Γκέκας»

Όπως μας έχει συνηθίσει, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ένα μήνα και κάτι μετά τη διεξαγωγή του, φέρνει στην Αθήνα τις ταινίες που συμμετείχαν στο εθνικό διαγωνιστικό και εθνικό σπουδαστικό τμήμα του.

Πιο συγκεκριμένα, στις 24-27/10 με ελεύθερη είσοδο στην πάντα φιλόξενη Ίριδα παρουσιάζονται όλες οι μικρού μήκους των παραπάνω τμημάτων, εκ των οποίων φυσικά και όσες απέσπασαν τα φετινά βραβεία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και μη ξεχνάτε πως είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Επίσης, τσεκάρετε τις πέντε αγαπημένες μας ταινίες από την πρόσφατη διοργάνωση, αλλά και τη σύνεντευξη με το νικητή του Χρυσού Διόνυσου Δημήτρη Μουτσιάκα ("Γκέκας").

Τέλος, δε ξεχνάμε πως παράλληλα με τις προβολές διεξάγεται το Athens Pitching Lab με εμψυχώτριες τις Βαρβάρα Δούκα (επικεφαλής του εκπαιδευτικού
προγράμματος του φεστιβάλ) και Τζωρτζίνα Κακουδάκη (σκηνοθέτιδα,
δραματουργό και εκπαιδεύτρια του Drama Pitching Lab), στο οποίο συμμετέχουν τα πρότζεκτ: "Dreams of Copper" (Σπύρος Χριστοφοράτος), "Disowned" (Αννα Μαρίας Δημητροπούλου), "Meridian" (Μαρκέλα Κονταράτου), "Αδέσποτος" (Αναστασία Γκιβάλου), "Feride, My Love" (Ντίνα Κουμπόλη & Χρήστος Δήμα), "Hot Water" (Χρυσιάννα Παπαδάκη).

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Η διοργάνωση επιστρέφει δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό σινεμά και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

"Ανάγνωση και αξιολόγηση κινηματογραφικών σεναρίων": Ένα βασικό εργαλείο για φοιτητές και νέους κινηματογραφιστές

Ο Νικόλαος Αλέτρας, διδάκτορας κινηματογράφου του ΑΠΘ, προσφέρει στους αναγνώστες τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ποιοτικών και επιδραστικών σεναρίων.

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Cinobo Πατησίων

Ο πρώην κινηματογράφος Αλεξάνδρα φρεσκαρίστηκε και σας περιμένει με πλήθος αγαπημένων παλαιών και νέων ταινιών.

Το αριστουργηματικό "Χιροσίμα Αγάπη μου" για μια προβολή στο Δαναό

Η σειρά προβολών κλασικών ταινιών "Fundamentals of Cinema" επιστρέφει με την παρουσίαση μιας πραγματικά αξεπέραστης ταινίας.

Οι αφίσες του "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;" με τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς

Μαρία Λεκάκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Παναγιώτα Βλαντή και Ελένη Ουζουνίδου αποκτούν τα δικά τους προωθητικά εικαστικά.

Το σινεμά Ελιζέ επιστρέφει με ανανεωμένο πρόγραμμα και αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες

Γουόνγκ Καρ-Βάι, Άλφρεντ Χίτσκοκ και Νίκος Κούνδουρος είναι μερικοί από τους δημιουργούς που περιμένουν τους σινεφίλ στον κινηματογράφο των Ιλισίων.