Το σινεμά Ελιζέ επιστρέφει με ανανεωμένο πρόγραμμα και αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες

Γουόνγκ Καρ-Βάι, Άλφρεντ Χίτσκοκ και Νίκος Κούνδουρος είναι μερικοί από τους δημιουργούς που περιμένουν τους σινεφίλ στον κινηματογράφο των Ιλισίων.

Ανατομία Ενός Εγκλήματος «Ανατομία Ενός Εγκλήματος»

Κλασικά φιλμ, ειδικά αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς, προβολές cult classics και επιλεγμένες πρεμιέρες, αλλά και ταινίες για παιδιά δίνουν τον τόνο στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του κινηματογράφου Ελιζέ. Το σινεμά των Ιλισίων ξεκινά τη σεζόν χωρίζοντας το πρόγραμμά του σε θεματικούς άξονες φιλοδοξώντας να προσελκύσει τους σινεφίλ, αλλά και το κοινό που αναζητά ποιοτικές κινηματογραφικές επιλογές για την έξοδό του.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 17/10 ξεκινά μια σειρά αφιερωμάτων σε σπουδαίους σκηνοθέτες. Η αρχή γίνεται με τις ταινίες "Ανατομία Ενός Εγκλήματος" (1959) και "Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι" (1955) του εμβληματικού Ότο Πρέμινγγκερ, ενώ ακολουθούν ονόματα όπως ο Γουόνγκ Καρ-Βάι, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Νίκος Κούνδουρος.

Έπειτα, οι Τρίτες (22.00) είναι αφιερωμένες στο horror, αφού το Ελιζέ φιλοξενεί παραδοσιακά το φεστιβάλ "Horrorant - Νύχτες Τρόμου". Η διοργάνωση που συμπληρώνει μια δεκαετία σύντομα, πρόκειται να επιλέγει μία ταινία την εβδομάδα από τον κατάλογό της με είσοδο € 5.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες προορίζονται για τους λιλιπούτειους σινεφίλ. Animation, μεταγλωτισμένα και μη, προβολές cosplay και άλλες που επιφυλάσσουν δώρα, είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να περιμένετε στο Ελιζέ.

Τέλος, σημειώνουμε πως κάθε Δευτέρα στο Ελιζέ υπάρχει προσφορά εισόδου δύο ατόμων με ένα εισιτήριο. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιζέ

Νυμφαίου 12, Ιλίσια

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Η διοργάνωση επιστρέφει δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό σινεμά και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

"Ανάγνωση και αξιολόγηση κινηματογραφικών σεναρίων": Ένα βασικό εργαλείο για φοιτητές και νέους κινηματογραφιστές

Ο Νικόλαος Αλέτρας, διδάκτορας κινηματογράφου του ΑΠΘ, προσφέρει στους αναγνώστες τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ποιοτικών και επιδραστικών σεναρίων.

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Cinobo Πατησίων

Ο πρώην κινηματογράφος Αλεξάνδρα φρεσκαρίστηκε και σας περιμένει με πλήθος αγαπημένων παλαιών και νέων ταινιών.

Το αριστουργηματικό "Χιροσίμα Αγάπη μου" για μια προβολή στο Δαναό

Η σειρά προβολών κλασικών ταινιών "Fundamentals of Cinema" επιστρέφει με την παρουσίαση μιας πραγματικά αξεπέραστης ταινίας.

Το φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Ίριδα

Ο κινηματογράφος της Ιπποκράτους φιλοξενεί τις μικρού μήκους του εθνικού διαγωνιστικού και σπουδαστικού τμήματος της φετινής διοργάνωσης.

Οι αφίσες του "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;" με τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς

Μαρία Λεκάκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Παναγιώτα Βλαντή και Ελένη Ουζουνίδου αποκτούν τα δικά τους προωθητικά εικαστικά.