10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου & Καλαμάτας: Δύο σεμινάρια για τους λάτρεις του κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ πλησιάζει και, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, προσφέρει δύο μοναδικά σεμινάρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη βαθύτερη κατανόηση του κόσμου της εικόνας και του ήχου.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου & Καλαμάτας

Το επετειακό 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πλησιάζει (22/11-1/12), και ανάμεσα στο πλήθος των εκπαιδευτικών του δράσεων, θα πραγματοποιηθούν δύο μοναδικά σεμινάρια, που απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις του κινηματογράφου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Δημιουργία Μικρών Ταινιών με Αξιοποίηση Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πρώτο σεμινάριο, με τίτλο "Δημιουργία Μικρών Ταινιών με Αξιοποίηση Τεχνητής Νοημοσύνης", θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου. Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη διαδικασία δημιουργίας ταινιών. Η ΤΝ έχει γίνει σημαντικό εργαλείο στον τομέα της τέχνης και της εκπαίδευσης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για δημιουργία και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου επιμελείται ο Καθηγητής Ιωάννης Δεληγιάννης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και αναμένεται να προσφέρει στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Crafting True Narratives: Mastering the Documentary

Το δεύτερο σεμινάριο, "Crafting True Narratives: Mastering the Documentary", είναι ένα πολυδιάστατο εργαστήριο διάρκειας 6 ημερών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 28 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη δημιουργία ντοκιμαντέρ, καλύπτοντας όλους τους τομείς από τη σκηνοθεσία και το σενάριο μέχρι την κινηματογράφηση και το μοντάζ. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αφηγούνται πραγματικές ιστορίες και να διερευνούν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτικά εργαστήρια, θεωρητικά μαθήματα, ομαδικές δραστηριότητες και παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία θα παρουσιαστούν στο τέλος του σεμιναρίου.

Διδάσκουν ο Ιάκωβος Παναγόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου), ο Mark Bond (Ανώτερος Λέκτορας στο Bournemouth University του Ηνωμένου Βασιλείου, η Rebecca Bond (σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ και προγραμμάτων επικαιρότητας για κανάλια όπως το BBC, το Channel 4, και το CNN) και ο Απόστολος Λουφόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με ειδικότητα στη σύνθεση ήχου).

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής έως τις 25 Οκτωβρίου 2024.

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Η διοργάνωση επιστρέφει δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό σινεμά και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

"Ανάγνωση και αξιολόγηση κινηματογραφικών σεναρίων": Ένα βασικό εργαλείο για φοιτητές και νέους κινηματογραφιστές

Ο Νικόλαος Αλέτρας, διδάκτορας κινηματογράφου του ΑΠΘ, προσφέρει στους αναγνώστες τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ποιοτικών και επιδραστικών σεναρίων.

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Cinobo Πατησίων

Ο πρώην κινηματογράφος Αλεξάνδρα φρεσκαρίστηκε και σας περιμένει με πλήθος αγαπημένων παλαιών και νέων ταινιών.

Το αριστουργηματικό "Χιροσίμα Αγάπη μου" για μια προβολή στο Δαναό

Η σειρά προβολών κλασικών ταινιών "Fundamentals of Cinema" επιστρέφει με την παρουσίαση μιας πραγματικά αξεπέραστης ταινίας.

Το φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Ίριδα

Ο κινηματογράφος της Ιπποκράτους φιλοξενεί τις μικρού μήκους του εθνικού διαγωνιστικού και σπουδαστικού τμήματος της φετινής διοργάνωσης.

Οι αφίσες του "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;" με τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς

Μαρία Λεκάκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Παναγιώτα Βλαντή και Ελένη Ουζουνίδου αποκτούν τα δικά τους προωθητικά εικαστικά.