Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (11-16/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Επετειακή προβολή του «Vertigo» στο θερινό Cine Άνεσις «Δεσμώτης του Ιλίγγου»

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα (11-16/10) με βάση τον πλήρως ενημερωμένο οδηγό του "α".

Η σειρά εμφάνισης των ταινιών είναι αλφαβητική.

Άγνωστοι Μεταξύ μας

Ένας σεναριογράφος, ο οποίος ξεκινά μια σχέση με το γείτονά του, επισκέπτεται έπειτα από πολύ καιρό το πατρικό του. Εκεί συναντά τους γονείς του, οι οποίοι ζουν όπως ακριβώς την ημέρα που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τριάντα χρόνια πριν. Υπνωτιστικά μελαγχολική μελέτη της σύγχρονης αστικής αποξένωσης, σκηνοθετημένη με υποδειγματική οικονομία, συναισθηματική γενναιοδωρία και μια αξιοθαύμαστη ισορροπία ανάμεσα στο λυτρωτικό όνειρο και την επώδυνη πραγματικότητα. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Άγριες Φράουλες

Ο 78χρονος καθηγητής Μποργκ, ταξιδεύοντας οδικώς με τη νύφη του στο πανεπιστήμιο της Λουντ, για να γιορτάσει το ιωβηλαίο του, αναπολεί σημαντικές στιγμές από τα νιάτα του και κάνει τον απολογισμό της ζωής του. Πικρός και συνάμα αισιόδοξος στοχασμός πάνω στη μνήμη, στις αξίες και τις (μικρο)χαρές της ζωής. Βαθιά συγκινητικός και αφηγηματικά πρωτοποριακός, ο Μπέργκμαν κοιτάζει κατάματα την ανθρώπινη ψυχή και υπογράφει την καλύτερη ίσως ταινία του, μία από τις κορυφαίες της παγκόσμιας φιλμογραφίας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης

Ο βασιλιάς Αρθούρος, έχοντας δίπλα του τον πιστό του Πέρσιφαλ και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, ξεκινά την αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου, με τη βοήθεια του οποίου θα κυβερνήσει τη χώρα με σύνεση και δικαιοσύνη. Η πρώτη κινηματογραφική ταινία των Μόντι Πάιθον είναι μια μετωπική επίθεση στις ιπποτικές ταινίες, τους βρετανικούς εθνικούς μύθους και τους κανόνες της κωμωδίας, τους οποίους θα ανατρέψουν με ξεκαρδιστικό πάταγο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ανατομία ενός Εγκλήματος

Ένας επαρχιακός δικηγόρος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί έναν στρατιωτικό ο οποίος σκότωσε εν βρασμώ ψυχής τον βιαστή της γυναίκας του. Κατά πόσο όμως αληθεύει ο ισχυρισμός του; Υποψήφιο για επτά Όσκαρ, το κλασικότερο ίσως χολιγουντιανό δικαστικό δράμα είναι ταυτόχρονα μια τολμηρή ακτινογραφία της "βαθιάς Αμερικής" του ’50. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

Ο Φράνκι Μασίν βγαίνει από τη φυλακή έχοντας απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ως μουσικός, αλλά αναγκάζεται να δουλέψει ως ντίλερ σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, ενώ ο εθισμός του καραδοκεί. Ντοκιμαντερίστικης ειλικρίνειας, μέγιστης έντασης και τολμηρό για την εποχή του, μοντέρνας αντίληψης δράμα με εμβληματικό τζαζ σάουντρακ του Έλμερ Μπερνστάιν. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας... και Άνοιξη

Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Απόδραση του '77

Ένας νεαρός λογιστής, ο οποίος συλλαμβάνεται το 1976 για κατάχρηση, θα ηγηθεί του αγώνα των Ισπανών ποινικών κρατουμένων για χορήγηση γενικής αμνηστίας. Δραματικό θρίλερ από το σκηνοθέτη του "Μικρού Νησιού", το οποίο περιγράφει με ένταση, σασπένς και κοινωνικό ρεαλισμό τη μεταφρανκική Ισπανία της δεκαετίας του ’70. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας. Η μοναδική ταινία που μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του "Πολίτη Κέιν" στην κινηματογραφική ιστορία είναι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Έκλειψη

Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της σε ηλικία Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του ρωμαϊκού χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό και έχει μια εφήμερη, χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή. Ο Αντονιόνι ολοκληρώνει την πρωτοποριακή "Τριλογία της αποξένωσης" με μια κινηματογραφικά μοντέρνα και σοκαριστικά διεισδυτική ματιά στο άδειο εσωτερικό ανθρώπινο τοπίο, περιτριγυρισμένο από έναν αστικοποιημένο, χαοτικό και συναισθηματικά χρεοκοπημένο κόσμο. Μια από τις ταινίες-σταθμούς του μοντέρνου σινεμά, βραβευμένη με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κανών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ερωτική Επιθυμία

Στο Χονγκ Κονγκ του 1962 μια γυναίκα και ένας άντρας, αμφότεροι παντρεμένοι, γνωρίζονται τυχαία ως γείτονες και αποκτούν μια τρυφερή φιλία η οποία αλλάζει υφή όταν συνειδητοποιήσουν πως οι σύζυγοί τους έχουν ερωτική σχέση μεταξύ τους. Ένα αψεγάδιαστο πορτρέτο της θλίψης και της λαχτάρας του έρωτα, το οποίο εξυμνεί όπως καμία άλλη ταινία τις εμμονές που το συνοδεύουν, τη λυτρωτική επίδραση του συναισθηματικού συγχρονισμού και εντέλει τους ψιθύρους αγάπης που θάβονται στο στέρνο δύο αγαπημένων. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Το Θεώρημα

Ένας επισκέπτης στο σπίτι ενός βιομηχάνου γίνεται αντικείμενο του πόθου για όλα τα μέλη της οικογένειας.Ένας επισκέπτης στο σπίτι ενός βιομηχάνου γίνεται αντικείμενο του πόθου για όλα τα μέλη της οικογένειας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Θυσία

Ένας αποσυρμένος δημοσιογράφος και φιλόσοφος γιορτάζει τα γενέθλιά του με φίλους, όταν γίνεται γνωστό ότι ξεσπά πυρηνικός πόλεμος. Το κύκνειο άσμα του Ταρκόσφκι είναι ένα βραδυφλεγές ζοφερό ρέκβιεμ, ένα ποίημα εκστατικής καλλιέπειας και υπερβατικών ιδιοτήτων, όπου η ειλικρινής πνευματικότητα σμίγει με την καθηλωτική δύναμη του υπαρξιακού τρόμου. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Κύριος Κλάιν

Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1942 η ζωή ενός κυνικού εμπόρου τέχνης αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας Εβραίος συνονόματός του. Προσπαθώντας να αποφύγει πιθανές παρεξηγήσεις, καταφεύγει στην αστυνομία, αλλά εκεί η υπόθεσή του περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Σεζάρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για ένα καφκικό θρίλερ που αγγίζει τα όρια της μοντέρνας τραγωδίας και στοχάζεται πολιτικά πάνω στις έννοιες της ταυτότητας, της μοίρας και της ιστορικής αναγκαιότητας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μαγική Πόλη

Ο Κοσμάς, νεαρός οδηγός ενός φορτηγού, είναι πνιγμένος στα χρέη. Θα αναγκαστεί να καταφύγει σε έναν τοκογλύφο, ο οποίος θα τον παρασύρει στον κόσμο της παρανομίας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μαύρη Βροχή

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας, μια ραδιενεργή βροχή θα πέσει στη Χιροσίμα. Η οικογένεια Σιγκεμάτσου θα εγκατασταθεί στην εξοχή, αλλά οι μέρες της είναι μετρημένες, μιας και ελάχιστοι θα γλιτώσουν από "τον θάνατο που ήρθε από τον ουρανό". Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μικρή Ιστορία για Έναν Έρωτα

Ένας 19χρονος παρατηρεί με το τηλεσκόπιο μια μεγαλύτερή του γειτόνισσα, την οποία ερωτεύεται, και επιστρατεύει μια σειρά από τεχνάσματα για να τη συναντήσει. Αναζητώντας τη γραμματική της ερωτικής επιθυμίας, ο Κισλόφσκι μεταμορφώνει μια σαφή και αδιαπραγμάτευτη εντολή ("ου μοιχεύσεις") σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο, ψυχολογικά και ηθικά, σινε-δοκίμιο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μικρή Ιστορία για Ένα Φόνο

Ένας ιδεαλιστής δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός νεαρού ο οποίος δολοφόνησε σαδιστικά και αναίτια έναν ταξιτζή. Αφοπλιστικά ωμό κοινωνικό δράμα και διεισδυτικό φιλοσοφικό ερώτημα πάνω στο έγκλημα και την τιμωρία. Κινηματογραφική βερσιόν της βιβλικής εντολής "ου φονεύσεις" από τον κισλοφσκικό τηλεοπτικό "Δεκάλογο", η οποία ανακηρύχτηκε καλύτερη ταινία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, ενώ απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής και εκείνο των κριτικών στο Φεστιβάλ Κανών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και τα κυρίαρχα μέχρι τώρα συναισθήματά της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, αιφνιδιάζονται όταν εμφανίζεται η Ανησυχία. Η οποία, μάλιστα, καταφθάνει με παρέα. Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Όλα για τη Μητέρα μου

Μια ανύπαντρη μητέρα βλέπει το μοναχογιό της να πεθαίνει ανήμερα των 17ων γενεθλίων του, στην προσπάθειά του να πάρει αυτόγραφο από μια ηθοποιό. Εξαιτίας της οδυνηρής απώλειας, η γυναίκα αποφασίζει να εντοπίσει τον πατέρα του παιδιού, επιλογή που ανοίγει το δρόμο για μια υπαρξιακή οδύσσεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Πεσμένα Φύλλα

Ένας αλκοολικός οικοδόμος και μια υπάλληλος σουπερμάρκετ αποφασίζουν, έπειτα από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων, να πάνε μαζί σινεμά. Θέλουν να ανανεώσουν το ραντεβού τους, αλλά εκείνος θα χάσει το τηλέφωνό της. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Πισίνα

Η ισορροπία ενός ζευγαριού που ζει μια ήρεμη ζωή στο εξοχικό του σπίτι απειλείται από την εμφάνιση ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Πρόγευμα στο Τίφανις

Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα, ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό. Το τέλος της αθωότητας και των ανέμελων νεοϋορκέζικων χρόνων διά χειρός Τρούμαν Καπότε και υπό το αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα του Μπλέικ Έντουαρντς. Αξέχαστη η κομψή Όντρεϊ Χέπμπορν ως Χόλι Γκολάιτλι, Όσκαρ τραγουδιού για τον Χένρι Μαντσίνι και το "Moon river" του. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ρασομόν

Στην Ιαπωνία του 15ου αιώνα ένας ληστής αναμετριέται με ένα σαμουράι και τη σύζυγό του: ένας άνθρωπος νεκρός, ενδεχομένως ένας βιασμός, αλλά το τι ακριβώς συνέβη θα το μάθουμε(;) μέσα από τέσσερις αντικρουόμενες αφηγήσεις. Η αλήθεια, το ψέμα και το αιώνιο απατηλό παιχνίδι τους στην κομψότερη, αξεπέραστη έως τώρα κινηματογραφική εκδοχή τους. Χρυσό Λιοντάρι και ξενόγλωσσο Όσκαρ για την εμβληματικότερη στιγμή του ιαπωνικού σινεμά. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Σιωπηλός Μάρτυς

αθηλωμένος στο διαμέρισμά του με σπασμένο πόδι, ένας φωτορεπόρτερ παρακολουθεί βαριεστημένα από το παράθυρό του τους γείτονες. Όταν όμως γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου ακριβώς απέναντι, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια της αγαπημένης του. Θρίλερ υποδειγματικού σασπένς και σαρδόνιου χιούμορ, αποτελεί μια περίτεχνη ψυχαναλυτική μελέτη και την πλέον ολοκληρωμένη προβληματική του χιτσκοκικού έργου πάνω στη σχέση θεατή - θεάματος. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Συνάντησα και Ευτυχισμένους Τσιγγάνους

Η τσιγγάνικη κοινότητα του Σόμπορ στη γιουγκοσλαβική Βοϊβοντίνα αναστατώνεται όταν ο παντρεμένος Μπόρα ερωτεύεται την όμορφη Τίσα, την οποία ο πατέρας της προορίζει για γάμο με έναν νεαρό τσιγγάνο. Ξενόγλωσση οσκαρική υποψηφιότητα και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για ένα χαλαρής δομής, αλλά ασυγκράτητης ενέργειας δράμα βαλκανικού ταμπεραμέντου. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Τελευταίος των Ανθρώπων

Ένας ηλικιωμένος θυρωρός αντιμετωπίζει την περιφρόνηση των φίλων και των γειτόνων του όταν παύει πλέον να είναι πορτιέρης σε πολυτελές ξενοδοχείο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Υπέροχες Μέρες

Ο Χιραγιάμα εργάζεται ως καθαριστής δημόσιων τουαλετών στο Τόκιο. Οι μέρες του κυλούν πανομοιότυπα, δουλεύοντας, ακούγοντας μουσική, φωτογραφίζοντας τη φύση και διαβάζοντας. Μια ρουτίνα, την οποία θα χρωματίσουν ο καινούργιος βοηθός του και η επίσκεψη της νεαρής ανιψιάς του. Μια αίσθηση ζεν κυριαρχεί σ' αυτό το μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα, το οποίο αποκαλύπτει πλάνο πλάνο έναν κόσμο τυλιγμένο σε μια βαθιά αστική μελαγχολία. Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας και βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Υπόθεση Γκολντμάν

Ένα από τα πιο αγωνιώδη δικαστικά δράματα των τελευταίων ετών, αναμοχλεύει μια διχαστική υπόθεση από το παρελθόν με τρόπο που είναι αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη. Ένα από τα πιο αγωνιώδη δικαστικά δράματα των τελευταίων ετών, αναμοχλεύει μια διχαστική υπόθεση από το παρελθόν με τρόπο που είναι αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Το Χρώμα του Ροδιού

Η ζωή και το έργο του Αρμένιου ποιητή και μουσικού του 18ου αιώνα Αρουθίν Σαγιαντίν, γνωστού ως Σάγιατ Νόβα. Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Aftersun

Κατά τη διάρκεια ολιγοήμερων καλοκαιρινών διακοπών, ένα 11χρονο κορίτσι προσπαθεί να πλησιάσει και να κατανοήσει τον απόμακρο μα τρυφερό πατέρα της. Ένα από τα καλύτερα και πιο συγκινητικά ντεμπούτα των τελευταίων ετών, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση της μνήμης με την ενηλικίωση και την απώλεια τόσο εύστοχα, που σε αφήνει ανοχύρωτο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Cure

Ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την εξακρίβωση μιας μυστηριώδους υπόθεσης, στην οποία άγνωστοι μεταξύ τους καθημερινοί άνθρωποι, αφού διαπράττουν μια σειρά από αποτρόπαιους φόνους, στη συνέχεια δεν έχουν καμία ανάμνηση των βίαιων πράξεών τους. Πεσιμιστικό όσο και αριστουργηματικό δείγμα ιαπωνικού τρόμου, το οποίο αντιλαμβάνεται την εκδήλωση του κακού ως σύμπτωμα μιας συλλογικής κοινωνικής αρρώστιας, μιας ερεβώδους αποξένωσης όπου χάνεται κάθε αίσθηση αυτοκυριαρχίας και λογικής συνέπειας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Joker: Τρέλα για Δύο

Έγκλειστος στο Άρκαμ, ο Άρθουρ Φλεκ περιμένει τη δίκη του για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Τζόκερ. Ενώ προσπαθεί να αποποιηθεί τη διπλή περσόνα του, θα γνωρίσει την επίσης φυλακισμένη Χάρλεϊ Κουίν, η οποία θα του ξυπνήσει ξανά τον βίαιο εαυτό του. Ευρηματικό σίκουελ με έντονα σκοτεινό ύφος, το οποίο μελοποιεί τις νευρώσεις μιας διπολικής κοινωνίας που μετατρέπει τα πάντα σε θέαμα. Καταιγιστική η Λέιντι Γκάγκα, κλέβει τις εντυπώσεις. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Slow

Η Έλενα είναι χορεύτρια και ο Ντόβιντας διερμηνέας νοηματικής. Συνεργάζονται σε μαθήματα χορού για κωφούς και πολύ γρήγορα αναπτύσσουν αμοιβαία συναισθήματα συμπάθειας. Όταν, όμως, βρίσκονται μόνοι στην κρεβατοκάμαρα της Έλενα, ο Ντόβιντας θα προχωρήσει σε μια προσωπική αποκάλυψη που θα την σοκάρει. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Σκιές": Εικαστικό αφιέρωμα στον Τζον Κασσαβέτη και την τέχνη του κινηματογράφου

Το 37ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου τιμά τον σπουδαίο σκηνοθέτη με μια εικαστική αναδρομή που φωτίζει την καλλιτεχνική του κληρονομιά μέσα από τα έργα τεσσάρων νέων καλλιτεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

Πλούσια εβδομάδα κλασικού σινεμά από το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πριν την επίσημη έναρξή της η διοργάνωση προετοιμάζει το έδαφος με μια πλειάδα σπουδαίων ταινιών.

Αλμοδόβαρ, Μιγιαζάκι, Τζάρμους και όλες οι ταινίες του Cinobo Πατησίων

Δείτε με ποιους τίτλους ξεκινάει τη νέα εποχή του ο μέχρι πρότινος κινηματογράφος Αλεξάνδρα.

Pharos BI Short Film Festival: Ένα τετραήμερο διεθνές φεστιβάλ στην Ελευσίνα με δημιουργούς από όλο τον κόσμο

Ένα διεθνές, διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που αναδεικνύει την καλλιτεχνική δημιουργία ανερχόμενων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Πότε κυκλοφορεί η ταινία έναρξης των 30ών Νυχτών Πρεμιέρας

Δείτε την ημερομηνία που η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα παραγωγή του Σον Μπέικερ θα βρεθεί στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Variety επιλέγει τις 100 καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Μια βαρυσήμαντη λίστα με πολλές ανατρεπτικές επιλογές παρουσίασε το σημαντικό αμερικανικό περιοδικό.

Οι ταινίες που βασίζονται στα βιβλία της νομπελίστριας Χαν Γκανγκ

Η Νοτιοκορεάτισσα έχει δει δύο από τα έργα της να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.