Το 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "24 Καρέ" στον Βόλο

Το Φεστιβάλ έρχεται να αναδείξει τη φωνή των νέων καλλιτεχνών και να προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για την έκφραση και τη δημιουργία στον κόσμο του κινηματογράφου.

Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους '24 Καρέ'

Η Εργαστηριακή Ομάδα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "24 Καρέ" αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δώσει φωνή στους νέους καλλιτέχνες του κινηματογράφου. Το πρώτο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "24 Καρέ" θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, προσφέροντας την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να εκφραστούν και να παρουσιάσουν το έργο τους.

Θεματική φεστιβάλ: Καταστροφή & Αναγέννηση

Η θεματική του φεστιβάλ, με τίτλο "Καταστροφή & Αναγέννηση", εστιάζει στη σύνθετη σχέση μεταξύ αυτών των δύο φαινομένων, που φαίνονται αντίθετα αλλά είναι ουσιαστικά αλληλένδετα. Η αναγέννηση, μια έννοια που διατρέχει την ανθρώπινη ιστορία και τέχνη, συνδέεται με τη βαθιά επιθυμία μας για αναδημιουργία και ανασύσταση, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης όπως οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, και οι περιβαλλοντικές καταστροφές. Το φεστιβάλ καλεί τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη θεματολογία της ζωής που προκύπτει από την καταστροφή, της ανάρρωσης και της ψυχοπνευματικής διαχείρισης του θρήνου.

Η ομάδα "24 Καρέ"

Η ομάδα "24 Καρέ", που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2021 από τους φοιτητές Ζώτη Φοίβο, Κατσαούνη Ερμή, Στρίμτσου Αναστασία και Κοέν Λεονάρντο, έχει στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας νέων κινηματογραφιστών και καλλιτεχνών. Με έμφαση στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, η ομάδα έχει οργανώσει εκπαιδευτικά μαθήματα που έχουν οδηγήσει στην παραγωγή ερασιτεχνικών έργων. Η συνεργασία τους με τον Δήμο Βόλου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, και το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενδυναμώνει τη φιλοδοξία τους να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε όλη την Ελλάδα. Τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, Φοίβος Ζώτης, Ερμής Κατσαούνης και Αναστασία Στρίμτσου, ηγούνται εθελοντικά της διοργάνωσης του φεστιβάλ του Δήμου Βόλου, ενώ η Σοφία Μαχαιρίτσα, ακόμα ένα μέλος της διοργάνωσης, καθοδηγεί και υποστηρίζει τη διαδικασία.

Σκοπός και φιλοσοφία του Φεστιβάλ

Η ανάγκη για μια κοινότητα καλλιτεχνών και η υποστήριξη του διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, κ. Δ. Πιατά, οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του φεστιβάλ. Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τον Δήμο Βόλου και το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και τη βοήθεια του Ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, τα "24 Καρέ" διοργανώνουν 30 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου του 2024, το πρώτο Νεανικό Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους "24 Καρέ". Οι διοργανωτές επιθυμούν να προάγουν την καλλιτεχνική έκφραση και να δώσουν βήμα σε νέες φωνές μέσω ενός διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εξατομικευμένα αγαλματίδια και διάφορα βραβεία, όπως η καλύτερη σκηνοθεσία, σενάριο, ήχος, εικόνα και ερμηνεία.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο "Volos Palace Hotel", περιλαμβάνοντας εορταστικές δραστηριότητες και την ερμηνεία της Μαρίνας Βολουδάκη, με τη συνοδεία του μελοποιητή Σπύρου Λευκοφρύδη. Το κύριο μέρος του φεστιβάλ θα διαρκέσει από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση της στιχουργού Sunny Μπαλτζή για την 30ετή προσφορά της στον καλλιτεχνικό χώρο, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Έλενα Αντωνοπούλου

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και φοιτητές καλούνται να υποβάλουν τις ταινίες τους έως τις 12 Οκτωβρίου στο 24karefest.com. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/11/2024

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.

Η Κουζίνα

Ανισόρροπο δράμα πάνω στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου, διχασμένο ανάμεσα στο κομψό στιλιζάρισμα, το αιχμηρό ψυχογράφημα και το οξύ κοινωνικό σχόλιο.

Ξύπνα

Θρίλερ τρόμου στημένο πάνω σε μια απλοϊκή συνθήκη κλειστοφοβικής καταδίωξης, η οποία έχει το (τυποποιημένο) σασπένς της, καμιά όμως αίσθηση στοιχειώδους ρεαλισμού ή ελάχιστης πρωτοτυπίας.

Εν Εσόπτρω - Ο Παπα-Σταμάτης και ο Σταμάτης

Απλή και "καθαρή", τηλεοπτικής κοπής καταγραφή των πολύ ενδιαφερόντων ιδεών ενός ταπεινού διανοούμενου πάνω στην ιστορία της εικόνας και την πολλαπλή έννοια της αναπαράστασης.