My Hero Academia: You're Next

2,5

Υπερηρωικό anime – κομμάτι ενός ολόκληρου μυθοπλαστικού σύμπαντος, το οποίο αναπαράγει πολλά από τα κλισέ του είδους, φιλτραρισμένα όμως μέσα από μια δυναμική, χορογραφημένη αισθητική.

My Hero Academia: You're Next

Το "My Hero Academia" είναι ένα ακόμα εξαιρετικά πετυχημένο manga διά χειρός Κοέι Χορικόσι (41 τόμοι και 430 κεφάλαια), το οποίο εξελίχθηκε σε media franchise (anime, spin-offs, θεατρικά, βιντεογκέιμ), φτιάχνοντας έναν ολόκληρο δικό του κόσμο. Οι περισσότεροι "κάτοικοί" του διαθέτουν υπερδυνάμεις και πολλοί απ’ αυτούς θεωρούνται Ήρωες. Ο Ιζούζου Μιντορίγια, όμως, δεν είναι από τους τυχερούς, κάτι που δεν τον αποθαρρύνει από το να γραφτεί στην Ακαδημία Ηρώων. Γνωστός ως Ντέκου πλέον, καλείται να ξεπεράσει απανωτές θανάσιμες προκλήσεις, τέσσερις από τις οποίες έχουν φτάσει ως τη μεγάλη οθόνη. Η τελευταία απ’ αυτές θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν μυστηριώδη και πανίσχυρο άντρα –ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι ο Νταρκ Μάιτ–, έτοιμο να καθυποτάξει τους πάντες στις σκοτεινές επιθυμίες του.


Είναι σαφές ότι το "You're Next" απευθύνεται στους γνώστες αυτού του μυθοπλαστικού σύμπαντος, το οποίο πραγματεύεται γνωστές κυβερνοπάνκ θεματικές (εδώ η διαχείριση/κατάχρηση εξουσίας). Ακόμα ένα υπερηρωικό anime, το οποίο αναπαράγει πολλά από τα κλισέ του είδους, φιλτραρισμένα όμως μέσα από μια ενδιαφέρουσα, δυναμική και χορογραφημένη αισθητική.

Ιαπωνία. 2024. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

My Hero Academia: You 're Next

Boku no Hiro Akademia za Mubi Yua Nekusuto
2,5
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 110 '
  • Τενσάι Οκαμούρα

Ένας μυστηριώδης και πανίσχυρος άντρας, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι ο Νταρκ Μάιτ, δημιουργεί ένα τεράστιο φρούριο και αρχίζει να «απορροφά» ολόκληρους πληθυσμούς. Ο Ντέκου, ο Μπάκουγκο, ο Τοντορόκι και οι υπόλοιποι μαθητές της Ακαδημίας Ηρώων συνασπίζονται για να τον σταματήσουν.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Σκιές": Εικαστικό αφιέρωμα στον Τζον Κασσαβέτη και την τέχνη του κινηματογράφου

Το 37ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου τιμά τον σπουδαίο σκηνοθέτη με μια εικαστική αναδρομή που φωτίζει την καλλιτεχνική του κληρονομιά μέσα από τα έργα τεσσάρων νέων καλλιτεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

Πλούσια εβδομάδα κλασικού σινεμά από το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πριν την επίσημη έναρξή της η διοργάνωση προετοιμάζει το έδαφος με μια πλειάδα σπουδαίων ταινιών.

Αλμοδόβαρ, Μιγιαζάκι, Τζάρμους και όλες οι ταινίες του Cinobo Πατησίων

Δείτε με ποιους τίτλους ξεκινάει τη νέα εποχή του ο μέχρι πρότινος κινηματογράφος Αλεξάνδρα.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (11-16/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Pharos BI Short Film Festival: Ένα τετραήμερο διεθνές φεστιβάλ στην Ελευσίνα με δημιουργούς από όλο τον κόσμο

Ένα διεθνές, διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που αναδεικνύει την καλλιτεχνική δημιουργία ανερχόμενων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Πότε κυκλοφορεί η ταινία έναρξης των 30ών Νυχτών Πρεμιέρας

Δείτε την ημερομηνία που η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα παραγωγή του Σον Μπέικερ θα βρεθεί στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Variety επιλέγει τις 100 καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Μια βαρυσήμαντη λίστα με πολλές ανατρεπτικές επιλογές παρουσίασε το σημαντικό αμερικανικό περιοδικό.