Μετά το "Τζόκερ: Τρέλα για Δύο" Ο Τοντ Φίλιπς δε θα γυρίσει άλλη ταινία για τη DC

Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης ανέφερε πως ο κύκλος του με το «κομιξάδικο» στούντιο ολοκληρώθηκε.

Joker: Τρέλα για Δύο

Καθώς ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του "Joker: Τρέλα για Δύο", αφού το σίκουελ του Τοντ Φίλιπς αρχίζει να προβάλλεται σε πολλές διεθνείς αγορές αυτήν την εβδομάδα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο σκηνοθέτης μοιράστηκε τα συναισθήματά του σχετικά με το κινηματογραφικό μέλλον του franchise.

Θυμίζουμε πως τα δικαιώματα χρήσης των χαρακτήρων Τζόκερ / Άρθουρ Φλεκ και Χάρλεϊ Κουίν, τους οποίους υποδύονται οι Γιόακιν Φίνιξ και Lady Gaga αντίστοιχα, ανήκουν στο στούντιο της DC. Οι δύο ταινίες του Φίλιπς, ωστόσο, δεν υιοθετούν την τυπική μπλοκμπαστερική λογική της εταιρίας, αλλά βρίσκονται πιο κοντά σε μια arthouse αισθητική που οικειοποιείται τους εν λόγω ήρωες σε αφηγήσεις που βασίζονται στο όραμα του δημιουργού της. Ήτοι δε σχετίζονται με άλλα franchises της DC, τίτλους, ιστορίες κ.ο.κ.

Έτσι, στην πρόσφατη πρεμιέρα του "Τρέλα για Δύο" στο Λος Άντζελες, ερωτηθείς εάν πρόκειται να γυρίσει μια ανεξάρτητη ταινία με επίκεντρο την Χάρλεϊ Κουίν, ο Φίλιπς απάντησε: "Για να είμαι ειλικρινής δε βλέπω την ταινία μου να οδηγείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Νιώθω πως ο καιρός μου στο σύμπαν της DC ολοκληρώθηκε με αυτές τις δύο ταινίες". Νωρίτερα, ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να κάνει ένα τρίτο "Joker".

Βέβαια, αυτά δεν είναι απαραίτητα κακά νέα. Όχι μόνο γιατί το "Τρέλα για Δύο" έχει διχάσει κοινό και κριτικούς, αλλά και γιατί ο Φίλιπς έχει αποδείξει πως είναι ένας αξιόπιστος σκηνοθέτης. Εκτός από το άψογο πρώτο "Joker", ο Αμερικανός έχει στο ενεργητικό του φιλμ όπως το ξεκαρδιστικό "Hangover" και τα διασκεδαστικά "Σκυλιά του Πολέμου". Επομένως, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε τι πρόκειται να ετοιμάσει στη συνέχεια.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το έβδομο "Scream" έρχεται (σχετικά) σύντομα

Ύστερα από μια σειρά προβλημάτων η παραγωγή έχει μπει στο δρόμο για τους κινηματογράφους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/10/2024

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με δύο ταινίες για αδέσποτα

Τα ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου και της Τσεϊντά Τορούν θα σας κάνουν να σφίξετε στην αγκαλιά τα κατοικίδιά σας.

Σέρσια Ρόναν, Γκρέτα Γκέργουιγκ και τα νέα "Χρονικά της Νάρνια"

Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός και η σκηνοθέτρια του "Barbie" ίσως επανενωθούν για χάρη μιας μεγαλεπήβολης παραγωγής.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του

Ασταμάτητος ο 75χρονος δημιουργός ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το αγγλόφωνο "Διπλανό Δωμάτιο".

Σε ποιο βιβλίο βασίζεται το "Θηρίο" του Μπερτράν Μπονελό;

Ένα βιβλίο του Χένρι Τζέιμς, του συγγραφέα του μυθιστορήματος "Το στρίψιμο της βίδας", ενέπνευσε τους δημιουργούς του φιλμ που έρχεται προσεχώς στους κινηματογράφους.

Ένα από τα καλύτερα horror όλων των εποχών έγινε 50 ετών

Ένα ριζοσπαστικό ντεμπούτο που άλλαξε τελείως το είδος των ταινιών τρόμου και παραμένει ασύγκριτα ανατριχιαστικό.

Η υπεύθυνη casting του Μάρτιν Σκορσέζε έρχεται στο 65ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η καταξιωμένη Έλεν Λούις πρόκειται να παραδώσει masterclass στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.