Σέρσια Ρόναν, Γκρέτα Γκέργουιγκ και τα νέα "Χρονικά της Νάρνια"

Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός και η σκηνοθέτρια του "Barbie" ίσως επανενωθούν για χάρη μιας μεγαλεπήβολης παραγωγής.

Lady Bird

Δεν ξέρω ποιος millennial θυμάται τα "Χρονικά της Νάρνια", τη φανταστική σειρά βιβλίων του Κ. Σ. Λιούις που είχε περάσει μάλλον ανεπιτυχώς στο σινεμά στα μέσα των '00s, όταν τα στούντιο πάσχιζαν να κερδίσουν την προσοχή των τότε εφήβων κοντράροντας την επιτυχία του "Χάρι Ποτέρ", αλλά τελοσπάντων, το λογοτεχνικό αυτό σύμπαν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

Comeback που συμβαίνει μάλλον με αξιώσεις, αν κρίνουμε αφενός πως στην παραγωγή βρίσκεται το Netflix και αφετέρου ότι στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται η Γκρέτα Γκέργουιγκ. Η συνεργασία των δύο μερών είχε γνωστοποιηθεί προτού η δημιουργός σαρώσει τα ταμεία παγκοσμίως με το "Barbie" και μάλιστα αφορά δύο ταινίες. Τώρα, ποια ακριβώς από τα επτά συνολικά βιβλία που ανήκουν στα "Χρονικά" θα μεταφέρει η Αμερικανίδα, μένει προς το παρόν να φανεί. Πάντως, δεν πρόκειται για μια απαραίτητα εύκολη απόφαση, καθώς ο διασημότερος τόμος της σειράς είναι το "Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα", αλλά αφηγηματικά αντιστοιχεί στο δεύτερο βιβλίο του κόσμου που εμπνεύστηκε ο Λιούις. Το οποίο σημαίνει πως με κάποιον τρόπο το πληθωρικό, περίπλοκο, μαγικό και πρωτότυπο σύμπαν που σκαρφίστηκε ο συγγραφέας θα πρέπει να συστηθεί με έναν έξυπνο τρόπο στο κοινό, δίχως πολλές φλύαρες επεξηγήσεις.

Στο ενδιάμεσο, η πρώτη ηθοποιός που φημολογείται πως ίσως ενταχθεί στη διανομή των "Χρονικών", σε άγνωστο ακόμη ρόλο, είναι η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Σέρσια Ρόναν. Η ταλαντούχα Ιρλανδέζα έχει συνεργαστεί δύο φορές στο παρελθόν με την Γκέργουιγκ, στα επιτυχημένα "Lady Bird" και "Μικρές Κυρίες". Σε κάθε περίπτωση, τα γυρίσματα των "Χρονικών" αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το έβδομο "Scream" έρχεται (σχετικά) σύντομα

Ύστερα από μια σειρά προβλημάτων η παραγωγή έχει μπει στο δρόμο για τους κινηματογράφους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/10/2024

Μετά το "Τζόκερ: Τρέλα για Δύο" Ο Τοντ Φίλιπς δε θα γυρίσει άλλη ταινία για τη DC

Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης ανέφερε πως ο κύκλος του με το "κομιξάδικο" στούντιο ολοκληρώθηκε.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με δύο ταινίες για αδέσποτα

Τα ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου και της Τσεϊντά Τορούν θα σας κάνουν να σφίξετε στην αγκαλιά τα κατοικίδιά σας.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του

Ασταμάτητος ο 75χρονος δημιουργός ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το αγγλόφωνο "Διπλανό Δωμάτιο".

Σε ποιο βιβλίο βασίζεται το "Θηρίο" του Μπερτράν Μπονελό;

Ένα βιβλίο του Χένρι Τζέιμς, του συγγραφέα του μυθιστορήματος "Το στρίψιμο της βίδας", ενέπνευσε τους δημιουργούς του φιλμ που έρχεται προσεχώς στους κινηματογράφους.

Ένα από τα καλύτερα horror όλων των εποχών έγινε 50 ετών

Ένα ριζοσπαστικό ντεμπούτο που άλλαξε τελείως το είδος των ταινιών τρόμου και παραμένει ασύγκριτα ανατριχιαστικό.

Η υπεύθυνη casting του Μάρτιν Σκορσέζε έρχεται στο 65ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η καταξιωμένη Έλεν Λούις πρόκειται να παραδώσει masterclass στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.