Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις επιστρέφει στην υποκριτική για χάρη του γιου του

Μετά από επτά χρόνια αδράνειας ο σπουδαίος ηθοποιός θα βρεθεί σύντομα ξανά μπροστά από την κάμερα.

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τίτλοι τέλους στην καριέρα ενός περφεξιονίστα

Πριν από επτά χρόνια, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την αριστουργηματική "Αόρατη Κλωστή" (Πολ Τόμας Άντερσον), ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ανακοίνωνε πως αποσυρόταν από την υποκριτική. Μια είδηση αρκετά βαρύγδουπη, εάν κρίνουμε από το γεγονός πως έτσι κι αλλιώς ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός υπήρξε ανέκαθεν τρομερά επιλεκτικός με τις συνεργασίες του και δε βιαζόταν βρεθεί σε σετ. Εκείνη τη φορά, ωστόσο, η απόφασή του έμοιαζε οριστική.

Τα δεδομένα, βέβαια, φαίνεται να άλλαξαν, καθώς ο Ντέι-Λιούις επιστρέφει στη δράση για λογαριασμό του γιού του Ρόναν και του σκηνοθετικού ντεμπούτου του με τίτλο "Anemone", στο οποίο, μάλιστα, συνυπογράφουν το σενάριο. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστή μια αναλυτική σύνοψη, η επίσημη πλοκή αναφέρει πως η ταινία "εξερευνά την περιπλοκότητα των σχέσεων ανάμεσα σε πατεράδες, γιούς και αδέρφια, όπως επίσης τις δυναμικές των οικογενειακών δεσμών". Εδώ να πούμε πως ο Ντέι-Λιούις έχει δουλέψει ξανά στο παρελθόν με άνθρωπό του, αφού το 2005 πρωταγωνίστησε στο "Τζακ & Ρόουζ: Μπαλάντα για Δύο" της συζύγου του Ρεμπέκα Μίλερ.

Το "Anemone", επίσης, χαίρει μιας κορυφαίας διανομής ηθοποιών, αφού εκτός του Βρετανού βρίσκουμε επίης τους Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουελ Μπότομλι και Σάφια Όκλι-Γκριν.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Wolfs": H νέα ταινία των Μπραντ Πιτ & Τζορτζ Κλούνεϊ έχει τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του Apple TV+

Η νέα ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Γουότς, έχει ήδη καταφέρει να γίνει η πιο προβεβλημένη παραγωγή στην ιστορία του Apple TV+, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανθεκτικότητα και τη δημοτικότητα των streaming πλατφορμών στην εποχή μας.

02/10/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τoν Οκτώβριο

Φουλ του arthouse, δύο συζητημένα σίκουελ και επιστροφές σημαντικών σκηνοθετών δίνουν τον τόνο στις κυκλοφορίες του μήνα.

"Joker: Τρέλα για Δύο": το πολυαναμενόμενο σίκουελ στις αίθουσες και η κριτική του "α"

Οι εντυπώσεις του "α" για το σίκουελ του Τοντ Φίλιπς και ο αναλυτικός οδηγός των αιθουσών όπου προβάλλεται η ταινία.

Η 40η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ απέκτησε τρέιλερ

Νίκολας Χουλτ και Τόνι Κολέτ πρωταγωνιστούν στη νέα παραγωγή του ακούραστου σκηνοθέτη.

Πως άνοιξε το "Megalopolis" στις αμερικανικές αίθουσες;

Συνοδευμένο από χλιαρές κριτικές, το φιλόδοξο έπος του Φράνσις Κόπολα συνάντησε την αδιαφορία του σινεφίλ κοινού, το οποίο αποθέωσε το animation "Το Ατίθασο Ρομπότ",

Joker: Τρέλα για Δύο

Ευρηματικό σίκουελ με έντονα σκοτεινό ύφος, το οποίο μελοποιεί τις νευρώσεις μιας διπολικής κοινωνίας, που μετατρέπει τα πάντα σε θέαμα. Καταιγιστική η Λέιντι Γκάγκα, κλέβει τις εντυπώσεις.

Η Νικόλ Κίντμαν ξεπερνά τα όρια στο τρέιλερ του ερωτικού θρίλερ "Babygirl"

Σε ένα από τους πιο τολμηρούς ρόλους της καριέρας της η οσκαρική ηθοποιός φτάνει στα άκρα.