Πως άνοιξε το "Megalopolis" στις αμερικανικές αίθουσες;

Συνοδευμένο από χλιαρές κριτικές, το φιλόδοξο έπος του Φράνσις Κόπολα συνάντησε την αδιαφορία του σινεφίλ κοινού, το οποίο αποθέωσε το animation «Το Ατίθασο Ρομπότ»,

Megalopolis

Μπορεί η καρτουνίστικη εκδοχή των "Transformers" να στραβοπάτησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το "Ατίθασο Ρομπότ", όμως, επιβεβαίωσε πως τα (καλά) animation είναι άτρωτα. Έτσι, ενώ την προτελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όλοι περίμεναν πως το "Transformers One" θα άνοιγε με περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο του τριήμερο, εκείνο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τελικά τα 24,6. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με το οσκαρικών προδιαγραφών "Ατίθασο Ρομπότ" της Dreamworks Animation, το οποίο ντεμπουτάρισε την Παρασκευή 27/9 με 35,8 εκατ., κερδίζοντας εύκολα την πρωτιά ενός weekend μετρίων επιδόσεων. Το "Transformers One" υποχώρησε κατά 62,8% και με 9,2 εκατ. έχει κολλήσει στα 39, σε αντίθεση με το ανθεκτικότατο σίκουελ του "Σκαθαροζούμη", το οποίο έχασε μόνο το 37,5% της δυναμικής του και με 16,2 εκατ. έχει σκαρφαλώσει στα 250,3.

Το κοινό των ινδικών περιπετειών τίμησε το τρίωρο μπολιγουντιανό έπος "Devara Part 1" με 5,6 εκατ. από 1.040 οθόνες και το θρίλερ "Μην σε Αγγίξει το Κακό" συνέχισε με 4,3 εκατ. (στα 28,1), μπροστά από το απογοητευτικό ξεκίνημα του "Megalopolis" με 4 εκατ. από 1.854 αίθουσες. Με μουδιασμένες έως κακές κριτικές, η πανάκριβη, χρηματοδοτημένη από τον ίδιο τον Φράνσις Κόπολα αλληγορική πολιτική φαντασία συνέχισε το σερί των ηχηρών αποτυχιών της Lionsgate, η οποία είδε τα "Borderlands", "Το Κοράκι", "The Killer’s Game" και "Μη σε Αγγίξει το Κακό" να αστοχούν εμπορικά το ένα μετά το άλλο.

Ακολούθησαν το "Deadpool & Wolverine" με 2,8 εκατ. (στα 631,4 εκατ.), το "Μη σε Αγγίξει το Κακό" με 2,2 εκατ. (μόλις στα 8,3), η κωμωδία φαντασίας "My Old Ass" με την Όμπρεϊ Πλάζα με 2,1 εκατ. (στα 2,8), το άνοιγμα της εικοσαετούς επετειακής  επανέκδοσης του anime "Το Κινούμενο Κάστρο" του Χαγιάο Μιγιαζάκι με επίσης 2,1 εκατ., ενώ το "The Substance" με την Ντέμι Μουρ πρόσθεσε άλλα 2 εκατ., έχοντας μείνει στα 7,1.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Wolfs": H νέα ταινία των Μπραντ Πιτ & Τζορτζ Κλούνεϊ έχει τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του Apple TV+

Η νέα ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Γουότς, έχει ήδη καταφέρει να γίνει η πιο προβεβλημένη παραγωγή στην ιστορία του Apple TV+, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανθεκτικότητα και τη δημοτικότητα των streaming πλατφορμών στην εποχή μας.

02/10/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τoν Οκτώβριο

Φουλ του arthouse, δύο συζητημένα σίκουελ και επιστροφές σημαντικών σκηνοθετών δίνουν τον τόνο στις κυκλοφορίες του μήνα.

"Joker: Τρέλα για Δύο": το πολυαναμενόμενο σίκουελ στις αίθουσες και η κριτική του "α"

Οι εντυπώσεις του "α" για το σίκουελ του Τοντ Φίλιπς και ο αναλυτικός οδηγός των αιθουσών όπου προβάλλεται η ταινία.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις επιστρέφει στην υποκριτική για χάρη του γιου του

Μετά από επτά χρόνια αδράνειας ο σπουδαίος ηθοποιός θα βρεθεί σύντομα ξανά μπροστά από την κάμερα.

Η 40η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ απέκτησε τρέιλερ

Νίκολας Χουλτ και Τόνι Κολέτ πρωταγωνιστούν στη νέα παραγωγή του ακούραστου σκηνοθέτη.

Joker: Τρέλα για Δύο

Ευρηματικό σίκουελ με έντονα σκοτεινό ύφος, το οποίο μελοποιεί τις νευρώσεις μιας διπολικής κοινωνίας, που μετατρέπει τα πάντα σε θέαμα. Καταιγιστική η Λέιντι Γκάγκα, κλέβει τις εντυπώσεις.

Η Νικόλ Κίντμαν ξεπερνά τα όρια στο τρέιλερ του ερωτικού θρίλερ "Babygirl"

Σε ένα από τους πιο τολμηρούς ρόλους της καριέρας της η οσκαρική ηθοποιός φτάνει στα άκρα.