Μόνικα Μπελούτσι: 5 ταινίες της σταρ του σινεμά που γεννήθηκε σαν σήμερα (30/9)

Η Μόνικα Μπελούτσι γιορτάζει τα γενέθλιά της σήμερα και εμείς θυμόμαστε το πλούσιο καλλιτεχνικό της έργο μέσα από πέντε χαρακτηριστικούς ρόλους της.

Malena 'Μαλένα'

Η Μόνικα Μπελούτσι, που γεννήθηκε σαν σήμερα (30/9) στην Ιταλία, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο πριν εξελιχθεί σε μία από τις πιο πολυάσχολες ηθοποιούς της γενιάς της. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της είναι η Μαλένα στην ταινία "Μαλένα" (2000), όπου υποδύεται την ομορφιά μιας γυναίκας που προκαλεί τη ζήλια και την κακεντρέχεια στην εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε πέντε αγαπημένους ρόλους της.

Μαλένα (2000)

Σ' ένα σικελικό χωριό του 1942, ο 13χρονος Ρενάτο ερωτεύεται τη Μαλένα (Μόνικα Μπελούτσι), χήρα ενός στρατιώτη, που η ομορφιά της προκαλεί τη ζήλια των γυναικών, αλλά και την κακεντρέχεια των ανικανοποίητων ανδρών. Η ταινία αναδεικνύει την ομορφιά και την τραγωδία του χαρακτήρα της, ενώ παράλληλα πραγματεύεται θέματα όπως ο σεξισμός και η κοινωνική αποδοχή.

The Matrix Reloaded (2003)

Ο Νίο και οι επαναστάτες του έχουν μόνο 72 ώρες για να προστατεύσουν τη Ζάιον, το τελευταίο καταφύγιο της ανθρωπότητας, έως ότου οι Φονικές Μηχανές φτάσουν στην πόλη για να καταστρέψουν τους κατοίκους της. Η μάντισσα Όρακλ τον οδηγεί στον Κλειδοκράτορα για να βρει το κλειδί με το οποίο μπορεί να σταματήσει την παροχή ενέργειας στο Matrix. Η Μόνικα Μπελούτσι συμμετέχει και στα δύο sequel της εμβληματικής ταινίας "The Matrix", υποδυόμενη την Persephone, μια μυστηριώδη γυναίκα που έχει τη δύναμη να επηρεάζει τους ήρωες της ιστορίας.

Τα Πάθη του Χριστού (2004)

Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση. Στην ταινία του Μελ Γκίμπσον η Μπελούτσι υποδύεται τη Μαρία Μαγδαληνή. Η ταινία, που πραγματεύεται τα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού, είχε μεγάλη απήχηση παγκοσμίως.

Νύχτες Οργής (2008)

Η ιστορία της ανόδου, της λαμπρής ζωής και της πτώσης των Οσβάλντο Βαλέντι και Λουίζα Φερίντα, δυο σταρ του ιταλικού σινεμά κατά την περίοδο του φασισμού, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους παρτιζάνους.

Spectre (2015)

Ο Τζέιμς Μποντ λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα από το παρελθόν, το οποίο τον οδηγεί στα χνάρια μιας πανίσχυρης τρομοκρατικής οργάνωσης. Κι ενώ ο Μ δέχεται κυβερνητικές πιέσεις να τερματίσει το πρόγραμμα 00, ο Μποντ ανακαλύπτει το μυστικό που τον συνδέει με τον επικεφαλής της σατανικής Spectre. Στην ταινία, η Μόνικα Μπελούτσι γίνεται η γοητευτική Bond girl, Lucia Sciarra. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν παίξει τον ρόλο αυτό στην ιστορία του James Bond.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μικρού μήκους γυρισμένες στον δημόσιο χώρο προβάλλονται στο "Ατενέ"

Οι ταινίες παρουσιάζονται σε επιμέλεια του χώρου τέχνης Jacqueline.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2024

Ο ανερχόμενος σταρ Κόλμαν Ντομίνγκο μιλάει για την "Παράσταση του Σινγκ Σινγκ" (βίντεο)

Δείτε το αποκλειστικό απόσπασμα με τον πρωταγωνιστή της συγκινητής ταινίας που δεν είναι απίθανο να τον οδηγήσει ξανά στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κάνει αφιέρωμα στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Πάνο Χ. Κούτρα

Η διοργάνωση πρόκειται επίσης να απονείμει στο δημιουργό τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο.

8ο Φεστιβάλ WIFT GR: Ανοιχτό κάλεσμα για γυναίκες δημιουργούς

Μικρού μήκους ταινίες με την υπογραφή θηλυκοτήτων από όλο τον κόσμο φέρνει για ακόμα μια χρονιά ο θεσμός που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης Women in Film and Television (WIFT).

Οι πιο εμβληματικοί ρόλοι του Κρις Κριστόφερσον

Θυμόμαστε τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του ηθοποιού και μουσικού με αφορμή το θάνατό του σε ηλικία 88 ετών.

Τα 101 καλύτερα σάουντρακς όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone

Δείτε τα σάουντρακς που συμπεριέλαβε τo έγκριτο αμερικανικό περιοδικό στην πρόσφατη λίστα του.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 3/10

Φουλ του Τζόκερ στα σινεμά με την ευρεία κυκλοφορία του σίκουελ με πρωταγωνιστές τους Γιόακιν Φίνιξ και Lady Gaga.