Η Αντζελίνα Τζολί είναι η Κάλλας στο τρέιλερ του "Maria"

Πρώτο δείγμα από την πολυαναμενόμενη βιογραφία του Πάμπλο Λαραΐν με πρωταγωνίστρια την οσκαρική ηθοποιό.

Maria Αντζελίνα Τζολί ©Pablo Larrain

Αφού πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η βιογραφία για τη θρυλική σοπράνο Μαρία Κάλλας αποκτά το πρώτο τρέιλερ της.

Με τίτλο "Maria", την ταινία σκηνοθετεί ο στυλίστας Πάμπλο Λαραΐν ("No"), ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η οσκαρική Αντζελίνα Τζολί. Ο Χιλιανός σκηνοθέτης ευθύνεται για μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές βιογραφίες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, έχοντας αφήσει διακριτό στίγμα σε αυτό το άτυπο σινε-είδος ανατρέποντας τις συμβάσεις του. Μεταξύ άλλων, ο Λαραΐν βρίσκεται πίσω από το το αριστουργηματικό "Νερούδα" (2016) και τα ιδιοσυγκρασιακά "Jackie" (2016) και "Spencer" (2021) που αφορούν τις ζωές των Τζάκι Κένεντι και πριγκίπισσας Νταϊάνα, αντίστοιχα. Πιο πρόσφατα, πρεμιέρα στο Netflix πραγματοποίησε το "El Conde", όπου ο δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ απεικονίζεται ως ένα γηρασμένο βαμπίρ που αποφασίζει, επιτέλους, να πεθάνει.

Τώρα, στο "Maria", ο Λαραΐν εμπνέεται από τη θυελλώδη ζωή της Κάλλας και συγκεκριμένα από τις τελευταίες μέρες της ντίβας της όπερας, όταν έμενε στο Παρίσι τη δεκαετία του '70. Τα γυρίσματα της ταινίας πέρασαν από την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και φυσικά την Πόλη του Φωτός.

Maria Αντζελίνα Τζολί 2
©Pablo Larrain

Εκτός από την Τζολί στο "Maria" πρωταγωνιστούν ακόμα οι Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Άλμπα Ρορβάχερ, Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί και Βαλέρια Γκολίνο. Το σενάριο υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Λαραΐν στο "Spencer", αλλά επιπλέον βρίσκεται πίσω από τις διάσημες σειρές "Peaky Blinders" και "Taboo". Στο σινεμά μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει το αγωνιώδες "Σε Λάθος Χρόνο" (2013) και έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ("Επικίνδυνες Υποσχέσεις").

Με αφορμή το "Maria", ο Λαραΐν έχει δηλώσει: "Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που ξεκινάμε τα γυρίσματα μιας ταινίας που ελπίζω να φέρει την απίστευτη ζωή και το έργο της Μαρία Κάλλας ενώπιον του κοινού όλου του κόσμου, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Στίβεν Νάιτ, τη δουλειά όλων των ηθοποιών και του συνεργείου, αλλά φυσικά και την απίθανη δουλειά και αδιανόητη προετοιμασία της Ατζελίνα". Εδώ να σημειώσουμε πως τα κουστούμια που χρησιμοποιούνται στο "Maria" αποτελούν πρωτότυπα ρούχα που φόρεσε η ίδια η Κάλλας.

Ο ανταποκριτής του "α", Χρήστος Μήτσης, είδε το "Maria" στη Βενετία και έγραψε σχετικά: "Περισσότερο ακαδημαϊκή στη φόρμα της από τα υπόλοιπα biopics του Χιλιανού σκηνοθέτη, η προσέγγιση στην προσωπικότητα της μεγαλύτερης ντίβας του λυρικού θεάτρου παραμένει ευρηματική και άκρως ενδιαφέρουσα, ισορροπώντας διαρκώς πάνω στα αντικειμενικά γεγονότα και την υποκειμενική ερμηνεία τους. Η έντονα φαταλιστική διάθεση συγκρούεται με το ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά καθορισμένο περιβάλλον (οι δυο "υπηρέτες" - Πιερφραντσέσκο Φαβίνο και Άλμπα Ρορβακερ - της αποτραβηγμένης σοπράνο δημιουργούν μια εξαιρετική αντίστιξη), η αντιπαράθεση ζωής και τέχνης είναι συντριπτική και ενώ η κάμερα του Λαραΐν δημιουργεί μια σουρεαλιστικά παραισθησιακή ατμόσφαιρα, η ερμηνεία της Τζολί ως Μαρία Κάλλας κάνει το ψυχογράφημα βαθύ, διεισδυτικό και ανθρώπινο".

Το "Maria" κυκλοφορεί προσεχώς στους ελληνικούς κινηματογράφους από το Cinobo και τη Faliro House.

Δείτε το τρέιλερ του "Maria":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μαθαίνουμε τα animation της Αφρικής μέσα από 5 ταινίες του Animasyros

Στο φετινό πρόγραμμά της η διεθνής διοργάνωση φέρνει στο προσκήνιο μια αχαρτογράφητη κινηματογραφική σκηνή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/09/2024

Αποχαιρετούμε τη σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιό Mάγκι Σμιθ

Μια από τις πιο εκλεκτές ηθοποιούς της γενιάς της, η "ντάμα" Μάγκι Σμιθ έφυγε από τη ζωή σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 89 ετών.

Δείτε την αφίσα του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Γεμάτη χρώματα η φετινή οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης που φέρει την υπογραφή της εικαστικού Στέλλας Καπενάζου.

Νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το "Megalopolis" του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Αλλαγή πρεμιέρας για το πολυαναμενόμενο φιλμ. Σημειώστε την καινούρια κυκλοφορία.

Η Άνα ντε Άρμας παθαίνει Τζον Γουίκ στο τρέιλερ του "Ballerina"

Την άτυπη σκυτάλη από τον Κιάνου Ριβς παίρνει η διάσημη ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο περιπετειώδες spin-off.

"Ραντεβού με Έναν Serial Killer": 5 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για την ταινία της Άννα Κέντρικ

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Άννα Κέντρικ, φέρνει στο προσκήνιο την αληθινή ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου που συμμετείχε σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης και της κοινωνίας.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (26/9-2/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.