Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

3

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο το οποίο αφορά το πρόγραμμα "Επανένταξη μέσω της τέχνης" (RTA), το οποίο ξεκίνησε το 1996 στα σωφρονιστικά ιδρύματα της πολιτείας της Νέας Υόρκης: ενώ σε εθνικό επίπεδο το 60% όσων αποφυλακίζονται επιστρέφουν κάποια στιγμή στη φυλακή, το αντίστοιχο ποσοστό των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα είναι λιγότερο από 3%. Ένα κοινωνικό επίτευγμα το οποίο αναλύει ο δημοσιογράφος Τζον Χάρισον στο άρθρο του "The Sing Sing Follies" για το περιοδικό "Esquire", με οδηγό την ιστορία του Τζον "Ντιβάιν Τζι" Γουίτφιλντ.


Διασκευασμένη σεναριακά από τους Κλιντ Μπέντλεϊ και Μπρεντ Μπιούελ (συγγραφέας και σκηνοθέτης που έχει δουλέψει στο RTA), αυτή ακολουθεί τον έγκλειστο στο Σινγκ Σινγκ Αφροαμερικανό (έναν από τους ιδρυτές του προγράμματος), ο οποίος οργανώνει με την υπόλοιπη θεατρική ομάδα των φυλακισμένων την καινούργια τους παράσταση. Κατά την προετοιμασία ανεβάσματός της, όμως, στο γκρουπ εντάσσεται ο ανυπότακτος Ντιβάιν Άι, ο οποίος θα αμφισβητήσει πολλά από τα στερεότυπα της όλης διαδικασίας.


Εκτός από τον έμπειρο Κόλμαν Ντομίνγκο ("Selma", "Λίνκολν", το τηλεοπτικό "Fear the Walking Dead") στο ρόλο του Ντιβάιν Τζι και δυο ακόμα επαγγελματίες ηθοποιούς, όλη η πρωταγωνιστική ομάδα αποτελείται από πραγματικούς εγκλείστους, μέλη του RTA, οι οποίοι υποδύονται τον εαυτό τους. Ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνειά τους προσθέτουν στην ταινία του Γκρεγκ Κουένταρ ένα ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, τη στιγμή κατά την οποία η σεναριακή πλοκή της εκτυλίσσεται μέσα στο προβλέψιμο πλαίσιο ενός πιο εύπεπτου δράματος. Η πορεία του δεν εκπλήσσει λοιπόν, η ανθρωπιά και η ευαισθησία του, όμως, ξεχειλίζουν, με οδηγό μια αληθινή ιστορία η οποία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Sing Sing
3
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 107 '
  • Γκρεγκ Κουένταρ

Έγκλειστος στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζι οργανώνει μια θεατρική ομάδα φυλακισμένων. Κατά την προετοιμασία ανεβάσματος μιας καινούργιας παράστασης, στο γκρουπ εντάσσεται ο ανυπότακτος Ντιβάιν Άι, ο οποίος θα αμφισβητήσει πολλά από τα στερεότυπα της όλης διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μικρού μήκους γυρισμένες στον δημόσιο χώρο προβάλλονται στο "Ατενέ"

Οι ταινίες παρουσιάζονται σε επιμέλεια του χώρου τέχνης Jacqueline.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2024

Ο ανερχόμενος σταρ Κόλμαν Ντομίνγκο μιλάει για την "Παράσταση του Σινγκ Σινγκ" (βίντεο)

Δείτε το αποκλειστικό απόσπασμα με τον πρωταγωνιστή της συγκινητής ταινίας που δεν είναι απίθανο να τον οδηγήσει ξανά στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κάνει αφιέρωμα στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Πάνο Χ. Κούτρα

Η διοργάνωση πρόκειται επίσης να απονείμει στο δημιουργό τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο.

8ο Φεστιβάλ WIFT GR: Ανοιχτό κάλεσμα για γυναίκες δημιουργούς

Μικρού μήκους ταινίες με την υπογραφή θηλυκοτήτων από όλο τον κόσμο φέρνει για ακόμα μια χρονιά ο θεσμός που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης Women in Film and Television (WIFT).

Μόνικα Μπελούτσι: 5 ταινίες της σταρ του σινεμά που γεννήθηκε σαν σήμερα (30/9)

Η Μόνικα Μπελούτσι γιορτάζει τα γενέθλιά της σήμερα και εμείς θυμόμαστε το πλούσιο καλλιτεχνικό της έργο μέσα από πέντε χαρακτηριστικούς ρόλους της.

Οι πιο εμβληματικοί ρόλοι του Κρις Κριστόφερσον

Θυμόμαστε τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του ηθοποιού και μουσικού με αφορμή το θάνατό του σε ηλικία 88 ετών.

Τα 101 καλύτερα σάουντρακς όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone

Δείτε τα σάουντρακς που συμπεριέλαβε τo έγκριτο αμερικανικό περιοδικό στην πρόσφατη λίστα του.