Θυμόμαστε 4 ρόλους του Τζέρεμι Άιρονς με αφορμή τα γενέθλιά του

Στην επέτειο των γενεθλίων του Τζέρεμι Άιρονς, ας ρίξουμε μια ματιά στις εμβληματικές ταινίες που καθόρισαν την καριέρα του, τιμώντας το ταλέντο του μέσα από αγαπημένους ρόλους.

Ο Τζέρεμι Άιρονς πρόεδρος της επιτροπής της 70ης Μπερλινάλε

Ο Τζέρεμι Άιρονς είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1948, ο Άιρονς έχει καθιερωθεί ως ένας καλλιτέχνης με ένα ευρύ φάσμα ρόλων. Με αφρομή τα γενέθλιά του λοιπόν συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του, μαζί με τις υποθέσεις των ταινιών και την συνεισφορά του σε κάθε έργο.

Reversal of Fortune (1990)

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και ακολουθεί την ιστορία του Claus von Bülow, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του, Sunny. Ο Claus προσλαμβάνει τον δικηγόρο Alan Dershowitz για να τον υπερασπιστεί σε μια δύσκολη νομική μάχη. Ο Άιρονς υποδύεται τον Claus von Bülow. Η ερμηνεία του τού χάρισε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού. Ο Άιρονς ενσωματώνει την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του χαρακτήρα του με μια αίσθηση κομψότητας και συναισθηματικής ψυχρότητας.

The House of the Spirits (1993)

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ισαμπέλ Αλιέντε, η ταινία ακολουθεί την ιστορία της οικογένειας Trueba στη Χιλή, εστιάζοντας στις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που επηρεάζουν τη ζωή τους. Ο Άιρονς υποδύεται τον Esteban Trueba, έναν ισχυρό και καλοπροαίρετο άνδρα που γίνεται εξαιρετικά επιδραστικός στην οικογένειά του και στην κοινωνία γύρω του.

The Lion King (1994)

Πρόκειται για ένα κλασικό κινουμένων σχεδίων της Disney που ακολουθεί την ιστορία του μικρού λιονταριού Simba, που προσπαθεί να επανέλθει στον βασιλικό του θρόνο μετά την απομάκρυνση του από τον κακό θείο του, Scar. Ο Άιρονς δανείζει τη φωνή του στον Scar, τον κεντρικό κακό της ταινίας, κάνοντάς τον έναν από τους πιο αξέχαστους κακούς της Disney.

Lolita (1997)

Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που αναπτύσσει μια παράνομη και καταστροφική σχέση με μια ανήλικη κοπέλα, τη Lolita. Ο Άιρονς υποδύεται τον Humbert Humbert, έναν πολύπλοκο και αντιφατικό χαρακτήρα που καταφέρνει να αποδώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και την ηθική αμφισημία του πρωταγωνιστή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.