Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας

Το Kino Athens επιστρέφει για τρίτη χρονιά, προσκαλώντας κινηματογραφιστές και δημιουργούς από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με τα έργα τους σε μια γιορτή του ανεξάρτητου σινεμά.

σινεμά

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας, Kino Athens, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από 1 έως 9 Μαρτίου 2025. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μερικούς από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης, όπως η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σεράφειο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος.

Κάλεσμα υποβολής ταινιών

Η διαδικασία υποβολής ταινιών για το φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιανουαρίου 2025. Κινηματογραφιστές και παραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να υποβάλουν τις ταινίες τους, μικρού ή μεγάλου μήκους, ανεξαρτήτως είδους. Το Kino Athens δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ανεξάρτητο σινεμά και τα τολμηρά, πρωτοποριακά έργα, ενθαρρύνοντας τη σύγκλιση του κινηματογράφου με άλλες μορφές τέχνης.

Το όραμα του Kino Athens

Βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει το κοινό της Αθήνας σε επαφή με πρωτότυπα έργα που δεν προβάλλονται πουθενά αλλού. Με τη φιλοδοξία να αναδείξει νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, το φεστιβάλ στηρίζει όσους τολμούν να δημιουργήσουν πέρα από τα συνηθισμένα όρια του σινεμά.

Παράλληλες δράσεις

Εκτός από τις διαγωνιστικές προβολές μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών, το φεστιβάλ θα προσφέρει μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες, όπως εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δημιουργικές εκδηλώσεις, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους συμμετέχοντες και το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή ταινιών και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Kino Athens.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.