Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (19-25/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο»

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα (19-25/9) με βάση τον πλήρως ενημερωμένο οδηγό του "α".

Η σειρά εμφάνισης των ταινιών είναι αλφαβητική.

Άγνωστοι Μεταξύ Μας

Ένας σεναριογράφος, ο οποίος ξεκινά μια σχέση με το γείτονά του, επισκέπτεται έπειτα από πολύ καιρό το πατρικό του. Εκεί συναντά τους γονείς του, οι οποίοι ζουν όπως ακριβώς την ημέρα που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τριάντα χρόνια πριν. Υπνωτιστικά μελαγχολική μελέτη της σύγχρονης αστικής αποξένωσης, σκηνοθετημένη με υποδειγματική οικονομία, συναισθηματική γενναιοδωρία και μια αξιοθαύμαστη ισορροπία ανάμεσα στο λυτρωτικό όνειρο και την επώδυνη πραγματικότητα. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ανατομία ενός Εγκλήματος

Ένας επαρχιακός δικηγόρος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί έναν στρατιωτικό ο οποίος σκότωσε εν βρασμώ ψυχής τον βιαστή της γυναίκας του. Κατά πόσο όμως αληθεύει ο ισχυρισμός του; Υποψήφιο για επτά Όσκαρ, το κλασικότερο ίσως χολιγουντιανό δικαστικό δράμα είναι ταυτόχρονα μια τολμηρή ακτινογραφία της "βαθιάς Αμερικής" του ’50. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ανατομία μιας Πτώσης

Μια Γερμανίδα συγγραφέας κατηγορείται για το θάνατο του Γάλλου συζύγου της. Στο δικαστήριο αποκαλύπτονται πολλές κρυφές πλευρές της σχέσης τους, περιπλέκοντας τις ενδείξεις για την ενοχή ή την αθωότητά της. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για ένα καλοστημένο κι αγωνιώδες δικαστικό δράμα με μια καθηλωτική ερμηνεία από τη Σάντρα Χίλερ, το οποίο εντάσσει έντεχνα στην ακροαματική διαδικασία περίπλοκα, συναρπαστικά κοινωνικά ερωτήματα. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

Ο Φράνκι Μασίν βγαίνει από τη φυλακή έχοντας απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ως μουσικός, αλλά αναγκάζεται να δουλέψει ως ντίλερ σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, ενώ ο εθισμός του καραδοκεί. Ντοκιμαντερίστικης ειλικρίνειας, μέγιστης έντασης και τολμηρό για την εποχή του, μοντέρνας αντίληψης δράμα με εμβληματικό τζαζ σάουντρακ του Έλμερ Μπερνστάιν. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας... και Άνοιξη

Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι - Extended

Ενώ ο Φρόντο προσπαθεί να φτάσει στις Μαύρες Πύλες του Μόρντορ, ακολουθούμενος από τον Γκόλουμ, τον παλαιό κάτοχο του Δαχτυλιδιού, ο Άραγκορν και οι φίλοι του βοηθούν το βασιλιά Θέοντεν του Ρόχαν ενάντια στις στρατιές του κακού μάγου Σάρουμαν, δίνοντας μια μνημειώδη μάχη στο φαράγγι του Ελμ. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Τόλκιν, πιο θεαματικό από το πρώτο, πάει κατευθείαν στη δράση, ενώ την παράσταση κλέβει το ψηφιακό Γκόλουμ. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Μετά την απροσδόκητη επανένωση του Γκάρφιλντ με το χαμένο πατέρα του, τον αλητόγατο Βικ, αυτός και ο φίλος του Όντι αναγκάζονται να συνεργαστούν μαζί του σε μια επικίνδυνη ληστεία. Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή". Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας. Η μοναδική ταινία που μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του "Πολίτη Κέιν" στην κινηματογραφική ιστορία είναι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο

Ένας δολοφόνος επί πληρωμή προδίδεται από τους εργοδότες του και αναζητά τρόπο να τους εκδικηθεί ενώ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Εθιστικά στιλιζαρισμένο φιλμ νουάρ με εκθαμβωτική ατμόσφαιρα, ένας μελαγχολικός ύμνος στους τραγικούς αντιήρωες και μια υποβλητική ερμηνεία από τον Αλέν Ντελόν στην καλύτερη ταινία του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ερωτική Επιθυμία

Στο Χονγκ Κονγκ του 1962 μια γυναίκα και ένας άντρας, αμφότεροι παντρεμένοι, γνωρίζονται τυχαία ως γείτονες και αποκτούν μια τρυφερή φιλία η οποία αλλάζει υφή όταν συνειδητοποιήσουν πως οι σύζυγοί τους έχουν ερωτική σχέση μεταξύ τους. Ένα αψεγάδιαστο πορτρέτο της θλίψης και της λαχτάρας του έρωτα, το οποίο εξυμνεί όπως καμία άλλη ταινία τις εμμονές που το συνοδεύουν, τη λυτρωτική επίδραση του συναισθηματικού συγχρονισμού και εντέλει τους ψιθύρους αγάπης που θάβονται στο στέρνο δύο αγαπημένων. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Θυσία

Ένας αποσυρμένος δημοσιογράφος και φιλόσοφος γιορτάζει τα γενέθλιά του με φίλους, όταν γίνεται γνωστό ότι ξεσπά πυρηνικός πόλεμος. Το κύκνειο άσμα του Ταρκόσφκι είναι ένα βραδυφλεγές ζοφερό ρέκβιεμ, ένα ποίημα εκστατικής καλλιέπειας και υπερβατικών ιδιοτήτων, όπου η ειλικρινής πνευματικότητα σμίγει με την καθηλωτική δύναμη του υπαρξιακού τρόμου. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

Τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Γάλλων αριστοκρατών μαζί με τους υπηρέτες τους συγκεντρώνονται σε ένα κάστρο για ένα κυνηγετικό σαββατοκύριακο. Μια ανάλαφρη όσο και βαθιά τραγική ματιά στην προπολεμική Γαλλία των κομψών τρόπων και των σαθρών αξιών. Πρωτότυπη, σεναριακά ιδιοφυής και σκηνοθετικά αξεπέραστη. Σε όλες τις λίστες των κινηματογραφικών αριστουργημάτων και για πολλούς η καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία όλων των εποχών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Κλέφτης Ποδηλάτων

Ένας άντρας βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά την πρώτη μέρα του κλέβουν το ποδήλατο. Καθώς δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς αυτό, ξεκινά με τον μικρό του γιο μια απελπισμένη αναζήτηση στους δρόμους της Ρώμης. Λιτός ρεαλισμός, σκηνοθετική αμεσότητα, ερασιτέχνες ηθοποιοί, απουσία δραματουργικών τρικ και μια κινηματογραφική αλήθεια που, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια, σου αποκαλύπτει μια αόρατη ως τότε στη μεγάλη οθόνη πραγματικότητα. Ξενόγλωσσο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για μία από τις καλύτερες, αλλά και συγκινητικότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μητέρα

Μια υπερπροστατευτική μητέρα αποφασίζει να αποδείξει την αθωότητα του ελαφρόμυαλου γιου της, όταν εκείνος κατηγορηθεί για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μικρή Ιστορία για Έναν Έρωτα

Ένας 19χρονος παρατηρεί με το τηλεσκόπιο μια μεγαλύτερή του γειτόνισσα, την οποία ερωτεύεται, και επιστρατεύει μια σειρά από τεχνάσματα για να τη συναντήσει. Αναζητώντας τη γραμματική της ερωτικής επιθυμίας, ο Κισλόφσκι μεταμορφώνει μια σαφή και αδιαπραγμάτευτη εντολή ("ου μοιχεύσεις") σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο, ψυχολογικά και ηθικά, σινε-δοκίμιο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μικρή Ιστορία για Ένα Φόνο

Ένας ιδεαλιστής δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός νεαρού ο οποίος δολοφόνησε σαδιστικά και αναίτια έναν ταξιτζή. Αφοπλιστικά ωμό κοινωνικό δράμα και διεισδυτικό φιλοσοφικό ερώτημα πάνω στο έγκλημα και την τιμωρία. Κινηματογραφική βερσιόν της βιβλικής εντολής "ου φονεύσεις" από τον κισλοφσκικό τηλεοπτικό "Δεκάλογο", η οποία ανακηρύχτηκε καλύτερη ταινία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, ενώ απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής και εκείνο των κριτικών στο Φεστιβάλ Κανών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μνήμες Φόνων

Δύο ντετέκτιβ αναζητούν το δράστη μιας σειράς βίαιων φόνων σε μια μικρή επαρχία της Νοτίου Κορέας τη δεκαετία του '80. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και τα κυρίαρχα μέχρι τώρα συναισθήματά της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, αιφνιδιάζονται όταν εμφανίζεται η Ανησυχία. Η οποία, μάλιστα, καταφθάνει με παρέα. Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Όλα για τη Μητέρα μου

Μια ανύπαντρη μητέρα βλέπει το μοναχογιό της να πεθαίνει ανήμερα των 17ων γενεθλίων του, στην προσπάθειά του να πάρει αυτόγραφο από μια ηθοποιό. Εξαιτίας της οδυνηρής απώλειας, η γυναίκα αποφασίζει να εντοπίσει τον πατέρα του παιδιού, επιλογή που ανοίγει το δρόμο για μια υπαρξιακή οδύσσεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, κατά τη διάρκεια εμφυλίου πολέμου, δύο φτωχοί χωρικοί προσπαθούν πάση θυσία να αποκτήσουν πλούτη και να εκπληρώσουν τις διακαείς επιθυμίες τους σε έναν σκληρό και άκαρδο κόσμο. Ένα ονειρώδες λαϊκό παραμύθι, όπου ο βίαιος ρεαλισμός αναμειγνύεται με τη μεταφυσική ποίηση και τα φαντάσματα του ασυνείδητου, μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Τα Παιδιά του Χειμώνα

Τα Χριστούγεννα του 1970, ένας δύστροπος καθηγητής φιλολογίας ενός πρωτοκλασάτου κολεγίου είναι αναγκασμένος να περάσει τις γιορτές στο έρημο σχολείο, παρέα με την Αφροαμερικάνα μαγείρισσά του και έναν ατίθασο έφηβο. Πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες και δύο Χρυσές Σφαίρες ερμηνείας για μια συνταγογραφημένη, αλλά υποδειγματικά εκτελεσμένη δραμεντί, με συγκινητικό άρωμα ανεξάρτητου σινεμά των 70s. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Παράσταση Αρχίζει

Ύστερα από μια καρδιακή προσβολή και ενώ ετοιμάζει ταυτόχρονα μια παράσταση και μια ταινία, ένας σκηνοθέτης αποφασίζει να κάνει τον πικρό απολογισμό της ζωής του. Τέσσερα βραβεία Όσκαρ για ένα ανεπανάληπτο ρέκβιεμ, ένα υπαρξιακό μιούζικαλ δίχως ταίρι που αποθεώνει το δώρο της ύπαρξης, τη μαγεία του θεάματος και τις αντιφάσεις που ορίζουν τους ανθρώπους. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Περασμένες Ζωές

Οι παιδικοί φίλοι Να Γιανγκ και ο Χάε Σουνγκ χωρίζονται όταν η οικογένεια της πρώτης μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα στον Καναδά. Σιωπηρά ερωτευμένοι μεταξύ τους, θα συναντηθούν είκοσι πέντε χρόνια αργότερα στη Νέα Υόρκη. Ένα μοντέρνο ρομαντικό παραμύθι συγκινητικής κινηματογραφικής διαύγειας. Ειλικρινές όσο και συναισθηματικό, προσπερνά όλα τα κλισέ με απαράμιλλη κομψότητα. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Πισίνα

Η ισορροπία ενός ζευγαριού που ζει μια ήρεμη ζωή στο εξοχικό του σπίτι απειλείται από την εμφάνιση ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Πρόγευμα στο Τίφανις

Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα, ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό. Το τέλος της αθωότητας και των ανέμελων νεοϋορκέζικων χρόνων διά χειρός Τρούμαν Καπότε και υπό το αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα του Μπλέικ Έντουαρντς. Αξέχαστη η κομψή Όντρεϊ Χέπμπορν ως Χόλι Γκολάιτλι, Όσκαρ τραγουδιού για τον Χένρι Μαντσίνι και το "Moon river" του. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Πύλη της Κολάσεως

Στην Ιαπωνία του 1160 ένας γενναίος σαμουράι ερωτεύεται μια γυναίκα της αυτοκρατορικής αυλής. Παρότι είναι παντρεμένη, εκείνος είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει. Μεγάλο Βραβείο στις Κάνες και ξενόγλωσσο Όσκαρ για μια συγκινητική και εικαστικά εντυπωσιακή ιστορία πάθους τραγικών διαστάσεων, από τις πρώτες διεθνείς επιτυχίες του γιαπωνέζικου κινηματογράφου. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Σιωπηλός Μάρτυς

Καθηλωμένος στο διαμέρισμά του με σπασμένο πόδι, ένας φωτορεπόρτερ παρακολουθεί βαριεστημένα από το παράθυρό του τους γείτονες. Όταν όμως γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου ακριβώς απέναντι, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια της αγαπημένης του. Θρίλερ υποδειγματικού σασπένς και σαρδόνιου χιούμορ, αποτελεί μια περίτεχνη ψυχαναλυτική μελέτη και την πλέον ολοκληρωμένη προβληματική του χιτσκοκικού έργου πάνω στη σχέση θεατή - θεάματος. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Σκύλος που Γαβγίζει

Σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών, ένας άνεργος καθηγητής αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα για να σταματήσει το εκνευριστικό γάβγισμα του σκύλου τού γείτονα, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που σύντομα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Υπέροχες Μέρες

Ο Χιραγιάμα εργάζεται ως καθαριστής δημόσιων τουαλετών στο Τόκιο. Οι μέρες του κυλούν πανομοιότυπα, δουλεύοντας, ακούγοντας μουσική, φωτογραφίζοντας τη φύση και διαβάζοντας. Μια ρουτίνα, την οποία θα χρωματίσουν ο καινούργιος βοηθός του και η επίσκεψη της νεαρής ανιψιάς του. Μια αίσθηση ζεν κυριαρχεί σ' αυτό το μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα, το οποίο αποκαλύπτει πλάνο πλάνο έναν κόσμο τυλιγμένο σε μια βαθιά αστική μελαγχολία. Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας και βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Υπνοθεραπεία

Ο Αντρέ και η Βέρα είναι ένα νέο ζευγάρι, συνέταιροι σε μια δυναμική νεοφυή επιχείρηση. Θέλοντας να κόψει το κάπνισμα, εκείνη δοκιμάζει την υπνοθεραπεία, αλλά μετά το πρώτο ραντεβού αρχίζει να συμπεριφέρεται παρορμητικά, αναστατώνοντας τον περίγυρό της. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Υπόθεση Γκολντμάν

Ένα από τα πιο αγωνιώδη δικαστικά δράματα των τελευταίων ετών, αναμοχλεύει μια διχαστική υπόθεση από το παρελθόν με τρόπο που είναι αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη. Ένα από τα πιο αγωνιώδη δικαστικά δράματα των τελευταίων ετών, αναμοχλεύει μια διχαστική υπόθεση από το παρελθόν με τρόπο που είναι αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά

Μια μοναχική Γερμανίδα γνωρίζει έναν πολύ νεότερό της Μαροκινό εργάτη. Τον ερωτεύεται, αλλά η απόφασή τους να παντρευτούν θα ξεσηκώσει αντιδράσεις από τον οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περίγυρό τους. Η πρώτη διεθνής επιτυχία του Φασμπίντερ είναι μία από τις πλέον ανθρώπινες και τρυφερές ταινίες του, αν και έντονα στιλιζαρισμένη, στην προσπάθειά της να αποφύγει τις υπερβολές του μελοδράματος. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Το Χρώμα του Ροδιού

Η ζωή και το έργο του Αρμένιου ποιητή και μουσικού του 18ου αιώνα Αρουθίν Σαγιαντίν, γνωστού ως Σάγιατ Νόβα. Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Aftersun

Κατά τη διάρκεια ολιγοήμερων καλοκαιρινών διακοπών, ένα 11χρονο κορίτσι προσπαθεί να πλησιάσει και να κατανοήσει τον απόμακρο μα τρυφερό πατέρα της. Ένα από τα καλύτερα και πιο συγκινητικά ντεμπούτα των τελευταίων ετών, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση της μνήμης με την ενηλικίωση και την απώλεια τόσο εύστοχα, που σε αφήνει ανοχύρωτο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Cure

Ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την εξακρίβωση μιας μυστηριώδους υπόθεσης, στην οποία άγνωστοι μεταξύ τους καθημερινοί άνθρωποι, αφού διαπράττουν μια σειρά από αποτρόπαιους φόνους, στη συνέχεια δεν έχουν καμία ανάμνηση των βίαιων πράξεών τους. Πεσιμιστικό όσο και αριστουργηματικό δείγμα ιαπωνικού τρόμου, το οποίο αντιλαμβάνεται την εκδήλωση του κακού ως σύμπτωμα μιας συλλογικής κοινωνικής αρρώστιας, μιας ερεβώδους αποξένωσης όπου χάνεται κάθε αίσθηση αυτοκυριαρχίας και λογικής συνέπειας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Fires on the Plain

Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Ιαπώνων στρατιωτών προσπαθεί να επιβιώσει στην αφιλόξενη ζούγκλα των Φιλιππίνων, χωρίς τροφή ή νερό. Σοκαριστικές εικόνες Αποκάλυψης και μια ζοφερή αίσθηση ματαιότητας σηματοδοτούν μία από τις πιο αμείλικτες αντιπολεμικές ταινίες όλων των εποχών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.