Είδαμε το teaser του "Minecraft" και δεν ξέρουμε πώς να νιώσουμε

Τα πρώτα πλάνα από την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού μιας προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα (όχι απαραίτητα καλά).

Minecraft trailer

Τα τελευταία χρόνια το Χόλιγουντ κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του για να δώσει στην αγορά ταινίες που θα του εξασφαλίσουν το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Είτε ξεχειλώνοντας τον αριθμό των υπερηρωικών παραγωγών είτε απλώς ποντάρωντας σε franchises και IPs που είναι ήδη γνωστά και καθιερωμένα στο ευρύ κοινό. Στην τελευταία κατηγορία εμπίπτουν οι τίτλοι που εμπνέονται από γνωστά παιχνίδια είτε μιλάμε για το "Barbie" (Γκρέτα Γκέργουιγκ, 2023) είτε για το "Super Mario Bros: Η Ταινία" (Άαρον Χόρβαθ & Μάικλ Γέλενιτς) που αμφότερα έσπασαν τα ταμεία.

Φαίνεται αυτήν την επιτυχία θέλει να επαναλάβει το "Minecraft", η περιπέτεια που βασίζεται στο εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που αποκτά τη δική του κινηματογραφική μεταφορά. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα κορίτσι και τους φίλους της, οι οποίοι καλούνται να προστατέψουν το Overworld όταν το κακόβουλο Ender Dragon αποφασίζει να το καταστρέψει. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Τζάρεντ Χες ("Napoleon Dynamite", υποψήφιος για Όσκαρ για το μικρού μήκους animation "Ninety-Five Senses") και πρωταγωνιστές είναι οι Τζακ Μπλακ και Τζέισον Μομόα.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του "Minecraft" και ομολογουμένως, τα συναισθήματα που μας προκάλεσε είναι ανάμεικτα. Από τη μία είναι... εντυπωσιακό το κούρεμα του Μομόα, από την άλλη η αισθητική της ταινίας δείχνει παράξενη. Ο συνδυασμός ψηφιακών ειδικών εφέ, animation και κανονικών ηθοποιών μοιάζει κάπως παράταιρος, ενώ εύλογα προκύπτει η απορία γιατί η παραγωγή δεν επέλεξε να γίνει ως κινούμενο σχέδιο, από τη στιγμή που θα ταίριαζε γάντι με την αισθητική του παιχνιδιού. Η ομάδα των ταινιών "Lego", για παράδειγμα, κινήθηκε άψογα προς αυτήν την κατεύθυνση στο παρελθόν.

Το κατά πόσο θα διαψευστούμε, θα φανεί στις 3 Απριλίου 2025, όταν το "Minecraft" κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ του "Minecraft":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ανακοινώθηκε το καστ της νέας τηλεοπτικής προσαρμογής του "Άρχοντα των Μυγών" με μουσική από τον Χανς Ζίμερ

Το BBC και η Stan ανακοίνωσαν το καστ για την πολυαναμενόμενη τηλεοπτική προσαρμογή του κλασικού μυθιστορήματος του Ουίλιαμ Γκόλντινγκ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

Φεστιβάλ Βενετίας: Το "April" δεν είναι για όλους, αλλά είναι η ταινία της φετινής Μόστρα

Ένα σκληρό, σκληροπυρηνικά σινεφίλ δράμα που θυμίζει ταινία τρόμου είναι έτοιμο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να κλέψει το Χρυσό Λιοντάρι από τα "The Room Next Door" και "The Brutalist".

Οι 30ες Νύχτες Πρεμιέρας κάνουν αφιέρωμα στον Ακίρα Κουροσάβα

Διψήφιος αριθμός αριστουργημάτων του σπουδαίου Ιάπωνα δημιουργού φιλοξενούνται στην επετειακή διοργάνωση.

Προβληματισμοί και πρώτες εντυπώσεις από το 47ο Φεστιβάλ Δράμας

Οι μικρού μήκους που ξεχωρίσαμε και ορισμένες σκέψεις για το παρόν του ελληνικού σινεμά.

Αφιέρωμα Αλέν Ντελόν στο θερινό Cine Paris στην Πλάκα

Ο θερινός τιμά τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα ηθοποιού προβάλλοντας πέντε από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του.

Πρώτο κλιπ από το "Queer" του Λούκα Γκουαντανίνο που εντυπωσίασε στη Βενετία

Ο Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Μπάροουζ που ξεχώρισε στο Λίντο.

Το 47ο Φεστιβάλ Δράμας μοίρασε τα πρώτα βραβεία του

Δείτε αναλυτικά τους νικητές των διαγωνιστικών τμημάτων εθνικό, διεθνές σπουδαστικό και διεθνές animation.