Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 12/9

Το ριμέικ ενός '90s cult classic, ένα πρωτοκλασάτο θρίλερ μυστηρίου τρεις σπάνιες επανεκδόσεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Κώδικας Κινδύνου «Κώδικας Κινδύνου»

Το ριμέικ ενός '90s cult classic, ένα πρωτοκλασάτο θρίλερ μυστηρίου τρεις σπάνιες επανεκδόσεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Κώδικας Κινδύνου

Θρίλερ μυστηρίου με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ. Η γνωστή ηθοποιός Ζόι Κράβιτζ ("The Batman", το τηλεοπτικό "High Fidelity"), περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί ένα περιπετειώδες θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και μυστηρίου, το οποίο έχει κερδίσει την πλειοψηφία των κριτικών του εξωτερικού. Κεντρικός ήρωας είναι ένας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά γνωρίζεται με μια σερβιτόρα και την προσκαλεί για διακοπές σε ιδιωτικό νησί μαζί με τους φίλους του. Όλα μοιάζουν παραδεισένια, μέχρις ότου φυσικά τα πράγματα πάρουν εφιαλτική τροπή. Στην πρωτοκλασάτη διανομή ηθοποιών βρίσκουμε τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ναόμι Άκι, Κρίστιαν Σλέιτερ, Άλια Σόκατ και Σάιμον Ρεξ.

Το Κοράκι

Μπιλ Σκάρσγκαρντ και FKA Twigs πρωταγωνιστούν στο ριμέικ του 90s cult classic. Μία από τις πιο αγαπημένες και σκοτεινές ταινίες των '90s, αποκτά μοντέρνο ριμέικ. Το "Κοράκι" αρχικά κυκλοφόρησε το 1994 σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας και τραγικό πρωταγωνιστή τον Μπράντον Λι, καθώς ο άτυχος ηθοποιός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, εξαιτίας ελαττωματικού ψεύτικου όπλου. Τριάντα χρόνια μετά, ο χαρακτήρας του Έρικ Ντρέιβεν με τον οποίο ταυτίστηκε ο Λι, επιστρέφει με τη μορφή του ανερχόμενου σταρ Μπιλ Σκάρσγκαρντ ("Το Αυτό"). Αυτήν τη φορά ο Έρικ αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μετά τη βίαιη δολοφονία του ίδιου και της Σέλι, αδερφής ψυχής και έρωτα της ζωής του. Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την τύχη του στο έπακρο, κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να πάρει εκδίκηση και να σώσει τη σύντροφό του. Στο ρόλο της Σέλι, η εξαιρετική ποπ μουσικός FKA Twigs.

Μαζί Ξανά

Ο διακεκριμένος Στεφάν Μπριζέ ("Ο Νόμος της Αγοράς", "Σε Πόλεμο") σκηνοθετεί τους Γκιγιόμ Κανέ και Αλμπα Ρορβάκερ σε ένα συναισθηματικό ερωτικό δράμα. Ο Κανέ υποδύεται ένα διάσημο ηθοποιό, ο οποίος ύστερα από μια επαγγελματική αποτυχία αποφασίζει να αποτραβηχτεί στο πολυτελές σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης. Διαπιστώνει, όμως, ότι εκεί βρίσκεται επίσης η γυναίκα με την οποία είχε ζήσει μια αλησμόνητη εφήμερη σχέση, προτού χάσουν επαφές. Τότε, συναντιούνται ξανά ρισκάροντας να αναθερμάνουν τις πληγές μαζί με τα αισθήματά τους.

Άπληστοι Άνθρωποι

Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και Χίμες Πατέλ σε αστυνομική κωμωδία. Ένας αστυνομικός και ο "πρωτάρης" συνάδελφός του, ανακαλύπτουν ένα πτώμα και ένα εκατομμύριο δολάρια ακριβώς δίπλα του. Αποφασίζουν, τότε, να πάρουν τα χρήματα, αλλά να λύσουν το μυστήριο, με αποτέλεσμα να μπλέξουν σε μια σειρά από απροσδόκητες περιπέτειες.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Γαλλικό δικαστικό δράμα με επίκεντρο μια γυναικοκτονία. Ο πατέρας πέντε παιδιών κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του, όμως εκείνος επιμένει στην αθωότητά του. Τα πάντα εξαρτώνται από τη νομική ικανότητα του δικηγόρου του, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει την υπόθεση προσωπικά.

Τεχνητή Δικαιοσύνη

Ισπανικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Στο κοντινό μέλλον, μια κυβέρνηση αντικαθιστά το δικαστικό σύστημα με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στην προσπάθειά της να αυτοματοποιηθεί και να απεμπλακή από τυχόν πολιτικό περιεχόμενο. Μια διακεκριμένη δικαστής αναλαμβάνει να αξιολογήσει την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, όταν διαπιστώνει πως ο δημιουργός του λογισμικού έχει εξαφανιστεί και η ζωή της ίδιας κινδυνεύει.

Μικρά Πράγματα Που Πήγαν Λάθος

Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χάρη Βαφειάδη. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χάρη Βαφειάδη. Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό.

Ο Δελφινομικρούλης

Animation με ζωοφιλικές ανησυχίες. Η φιλία ενός δελφινιού με ένα αγοράκι που έσωσε από αεροπορικό δυστύχημα απειλείται, εξαιτίας ενός κακού χταποδιού που θέλει να επιστρέψει το παιδί στη ξηρά.

Ο Μεγάλος Ύπνος

Φιλμ νουάρ του Χάουαρντ Χοκς. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου προσλαμβάνεται από τον πλούσιο στρατηγό εν αποστρατεία Στέρνγουντ για να ερευνήσει μια υπόθεση εκβιασμού της μικρής του κόρης Κάρμεν.

Ο Φόβος Τρώει Τα Σωθικά

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Ενας Αλγερινός μετανάστης στη Δυτ. Γερμανία γνωρίζεται και παντρεύεται μιά μεγαλύτερή του σε ηλικία Γερμανίδα, προκαλώντας τις ρατσιστικές αντιδράσεις των συμπατριωτών της. Η πιο ανθρώπινη και ζεστή ταινία του Φασμπίντερ.

Fires on the Plain

Πολεμικό δράμα του Κον Ιτσικάβα από το 1959. Ένας Ιάπωνας στρατιώτης αρνείται να περιθαλφεί για φυματίωση και αποφασίζει να βρει καταφύγιο σε έναν άγνωστο τόποτ των Φιλιππίνων. Εκεί διαπιστώνει πως ο αυτοκρατορικός στρατός είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από όση πίστευε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "brat" Charli XCX πρωταγωνιστεί στην ταινία του Γκρεγκ Αράκι "I Want Your Sex"

Μια τολμηρή και σκοτεινά χιουμοριστική εξερεύνηση της ερωτικής επιθυμίας, της κυριαρχίας και της φαντασίωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (5-11/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ανακοινώθηκε το καστ της νέας τηλεοπτικής προσαρμογής του "Άρχοντα των Μυγών" με μουσική από τον Χανς Ζίμερ

Το BBC και η Stan ανακοίνωσαν το καστ για την πολυαναμενόμενη τηλεοπτική προσαρμογή του κλασικού μυθιστορήματος του Ουίλιαμ Γκόλντινγκ.

Φεστιβάλ Βενετίας: Το "April" δεν είναι για όλους, αλλά είναι η ταινία της φετινής Μόστρα

Ένα σκληρό, σκληροπυρηνικά σινεφίλ δράμα που θυμίζει ταινία τρόμου είναι έτοιμο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να κλέψει το Χρυσό Λιοντάρι από τα "The Room Next Door" και "The Brutalist".

Οι 30ες Νύχτες Πρεμιέρας κάνουν αφιέρωμα στον Ακίρα Κουροσάβα

Διψήφιος αριθμός αριστουργημάτων του σπουδαίου Ιάπωνα δημιουργού φιλοξενούνται στην επετειακή διοργάνωση.

Είδαμε το teaser του "Minecraft" και δεν ξέρουμε πώς να νιώσουμε

Τα πρώτα πλάνα από την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού μιας προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα (όχι απαραίτητα καλά).

Προβληματισμοί και πρώτες εντυπώσεις από το 47ο Φεστιβάλ Δράμας

Οι μικρού μήκους που ξεχωρίσαμε και ορισμένες σκέψεις για το παρόν του ελληνικού σινεμά.