Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο

Αυτές είναι οι ταινίες με τις οποίες καλωσορίζουμε τη νέα σεζόν.

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης 2 «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης»

Αυτές είναι οι ταινίες με τις οποίες καλωσορίζουμε τη νέα σεζόν.

5/9

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης
Τρεις και πλέον δεκαετίες από την κυκλοφορία του αγαπημένου "Σκαθαροζούμη" (1988), του horror μιούζικαλ με στοιχεία κωμωδίας που απογείωσε τη φήμη του Τιμ Μπάρτον ("Ο Ψαλιδοχέρης", "Batman", "Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ"), οι κινηματογράφοι ετοιμάζονται για τη συνέχειά του με τίτλο, φυσικά, "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης". Για τις ανάγκες του σίκουελ επιστρέφει το πρωτότυπο καστ, ήτοι ο Μάικλ Κίτον που ενσαρκώνει το σαρδόνιο φάντασμα του τίτλου, όπως επίσης οι Γουινόνα Ράιντερ και Κάθριν Ο’Χάρα, στο ρόλο της μητέρας και κόρης που στοιχειώνονται από τον Σκαθαροζούμη. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, μαζί τους θα είναι και η κινηματογραφική κόρη της Ράιντερ, την οποία υποδύεται η ανερχόμενη σταρ Τζένα Ορτέγκα ("Wednesday", "Scream"). Αφορμή για τις νέες περιπέτειές τους αποτελεί μια οικογενειακή τραγωδία η οποία ωθεί τις πρωταγωνίστριες να επιστρέψουν στην έπαυλη όπου ξεκίνησαν όλα. Εκεί, η ανήσυχη ηρωίδα που ενσαρκώνει η Ορτέγκα κάνει ένα τεράστιο σφάλμα εξερευνώντας τη σοφίτα του σπιτιού, με αποτέλεσμα ο πονηρος Σκαθαροζούμης να επιστρέψει στη γη. Στην πρωτοκλασάτη διανομή των ρόλων βρίσκουμε ακόμη τους Μόνικα Μπελούτσι, Γουίλεμ Νταφόε και Τζάστιν Θερού.

Strange Darling
Ένα από τα πιο συζητημένα horror των τελευταίων μηνών, εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός one-night stand το οποίο παίρνει διαστροφική τροπή, όταν αποδεικνύεται πως αποτελεί την ευκαιρία ενός μανιακού δολοφόνου ώστε να ξεκινήσει ένα αιματηρό σερί. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Τζ. Τ. Μόλνερ, μόλις στη δεύτερη κινηματογραφική απόπειρά του, ενώ εμφανίζονται αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί όπως η Γουίλα Φιτζέραλντ ("The Fall of the House of Usher", "Η Καρδερίνα"), ο Κάιλ Γκάλνερ ("Χαμογέλα", "Scream"), η υποψήφια για Όσκαρ Μπάρμπαρα Χέρσι ("Το Πορτραίτο μιας Κυρίας", "Η Χάνα και οι Αδερφές της") και ο Εντ Μπέγκλι Τζούνιορ ("Best in Show", "Better Call Saul").

Υπόθεση Γκολντμάν
Αγωνιώδες δικαστικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Το 1976 ξεκινά η δεύτερη δίκη του Πιέρ Γκολντμάν, ενός ακροαριστερού ακτιβιστή ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο πολιτών. Σε αυτήν την τελευταία δίκη του, ο Γκολντμάν δεν αποποιείται των ευθυνών του, ωστόσο υποστηρίζει ακράδαντα την αθωότητά του για την υπόθεση που αφορά την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μαχητικότητά του, σε συνδυασμό με το βιβλίο που είχε γράψει νωρίτερα μέσα από τη φυλακή, παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε ο Γκολντμάν να αναχθεί σε δημοφιλή δημόσια φιγούρα, με τη νομική τροπή των πραγμάτων, ωστόσο, να επιφυλάσσει αναπάντεχες εκπλήξεις. Η ταινία απέσπασε βραβείο Σεζάρ α’ ανδρικού ρόλου.

12/9

Το Κοράκι
Μία από τις πιο αγαπημένες και σκοτεινές ταινίες των '90s, αποκτά μοντέρνο ριμέικ. Το "Κοράκι" αρχικά κυκλοφόρησε το 1994 σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας και τραγικό πρωταγωνιστή τον Μπράντον Λι, καθώς ο άτυχος ηθοποιός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, εξαιτίας ελαττωματικού ψεύτικου όπλου. Τριάντα χρόνια μετά, ο χαρακτήρας του Έρικ Ντρέιβεν με τον οποίο ταυτίστηκε ο Λι, επιστρέφει με τη μορφή του ανερχόμενου σταρ Μπιλ Σκάρσγκαρντ ("Το Αυτό"). Αυτήν τη φορά ο Έρικ αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μετά τη βίαιη δολοφονία του ίδιου και της Σέλι, αδερφής ψυχής και έρωτα της ζωής του. Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την τύχη του στο έπακρο, κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να πάρει εκδίκηση και να σώσει τη σύντροφό του. Στο ρόλο της Σέλι, η εξαιρετική ποπ μουσικός FKA Twigs.

Μαζί Ξανά
Ο διακεκριμένος Στεφάν Μπριζέ ("Ο Νόμος της Αγοράς", "Σε Πόλεμο") σκηνοθετεί τους Γκιγιόμ Κανέ και Αλμπα Ρορβάκερ σε ένα συναισθηματικό ερωτικό δράμα. Ο Κανέ υποδύεται ένα διάσημο ηθοποιό, ο οποίος ύστερα από μια επαγγελματική αποτυχία αποφασίζει να αποτραβηχτεί στο πολυτελές σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης. Διαπιστώνει, όμως, ότι εκεί βρίσκεται επίσης η γυναίκα με την οποία είχε ζήσει μια αλησμόνητη εφήμερη σχέση, προτού χάσουν επαφές. Τότε, συναντιούνται ξανά ρισκάροντας να αναθερμάνουν τις πληγές μαζί με τα αισθήματά τους.

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χάρη Βαφειάδη. Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό.

19/9

Κόκκινο Νησί
Αφού έκλεψε τις καρδιές μας με τους "120 Χτύπους το Λεπτό", ο Ρομπέν Καμπιγιό μας συστήνει στο "Κόκκινο Νησί". Με φόντο τη Γαλλία της δεκαετίας του '70, περίοδο κατά την οποία η χώρα βλέπει τα αποικιοκρατικά εδάφη της να συρρικνώνονται, μεταξύ των τρικολόρ στρατιωτικών βάσεων που έχουν απομείνει είναι αυτή της Μαδαγασκάρης. Εκεί, ένα αγόρι από τη Γαλλία που έχει επηρεαστεί από τα κόμικς που "καταβροχθίζει", αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι τον κόσμο γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα.

Buzzheart
Ψυχολογικό θρίλερ του Ντένη Ηλιάδη ("Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά", "Hardcore") με την Εβελίνα Παπούλια. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα 19χρονο ο οποίος, παρότι πιστεύει πως δεν έχει ελπίδες, ζητά από μια κοπέλα να βγουν και προς μεγάλη έκπληξή του, εκείνη τον προσκαλεί στο εξοχικό των γονιών της. Με τη σειρά τους, αυτοί του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό, πρέπει να τον υποβάλλουν σε τεστ συμπεριφοράς για να βεβαιωθούν πως είναι ο κατάλληλος για εκείνη. Ο νεαρός δέχεται, αλλά οι δοκιμασίες γίνονται πολύ τρομακτικές, πολύ επικίνδυνες, πολύ γρήγορα.

26/9

Κώδικας Κινδύνου
Η γνωστή ηθοποιός Ζόι Κράβιτζ ("The Batman", το τηλεοπτικό "High Fidelity"), περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί ένα περιπετειώδες θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και μυστηρίου, το οποίο έχει κερδίσει την πλειοψηφία των κριτικών του εξωτερικού. Κεντρικός ήρωας είναι ένας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά γνωρίζεται με μια σερβιτόρα και την προσκαλεί για διακοπές σε ιδιωτικό νησί μαζί με τους φίλους του. Όλα μοιάζουν παραδεισένια, μέχρις ότου φυσικά τα πράγματα πάρουν εφιαλτική τροπή. Στην πρωτοκλασάτη διανομή ηθοποιών βρίσκουμε τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ναόμι Άκι, Κρίστιαν Σλέιτερ, Άλια Σόκατ και Σάιμον Ρεξ.

Woman of the Hour
Ενα απίστευτο αληθινό γεγονός εμπνέει την ηθοποιό Άνα Κέντρικ ("Ραντεβού τον Αέρα", "Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην") στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της. Πρόκειται για την ιστορία του Ρόντνι Αλκάλα ο οποίος το 1978, παρά το γεγονός πως εν αγνοία όλων είχε δολοφονήσει πέντε γυναίκες, αποφασίζει να πάρει μέρος στην εκπομπή "The Dating Game" ώστε να κερδίσει ένα ραντεβού με κάποια εργένισσα. Ο Αλκάλα, μάλιστα, κατάφερε να πετύχει το στόχο του, όμως, το αθώο προσωπείο του είχε αρχίσει ήδη να καταρρέει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (29/8-4/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/08/2024

Φεστιβάλ Βενετίας: Πώς η Αντζελίνα Τζολί έγινε "Maria" Κάλλας

Η ευρηματική βιογραφία της Ελληνίδας σοπράνο κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις της φετινής Μπιενάλε, στην οποία επέστρεψε και ο για καιρό "αγνοούμενος" Αλέξανδρος Αβρανάς.

Όλες οι ταινίες "Alien" στη σωστή σειρά

Βλέπουμε ξανά και βάζουμε σε λίστα τα φιλμ του franchise που δημιούργησε ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Οι καλύτερες ταινίες της σεζόν από τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Οι 20 κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές των τελευταίων μηνών σύμφωνα με τον κριτικό του "α".

Alien: Romulus

Κατάφερε ο σκηνοθέτης Φέντε Άλβαρεζ να φανεί αντάξιος του franchise που έφτιαξε ο Ρίντλεϊ Σκοτ;

Τελειώνει με Εμάς

Λουλουδάτη μεταφορά ενός ευπώλητου νεο-Άρλεκιν, το οποίο μελοδραματοποιεί ένα κακοποιητικό ρομάντζο με τον πιο παλιομοδίτικο, μελωμένο χολιγουντιανό τρόπο.

Στοιχειωμένη Καρδιά

Ψυχολογικό θρίλερ το οποίο δεν κρατάει τις υποσχέσεις του. Χτίζει μια μίνιμουμ δραματική ένταση, την εκτονώνει όμως με άτσαλη, σεναριακά κακογραμμένη υπερβολή.