Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/8

Νέο «Alien», ο Ματ Ντίλον στην Ελλάδα και μια διασκευή βιβλίου του Κολίν Χούβερ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Alien: Romulus 4 «Alien: Romulus»

Νέο "Alien", ο Ματ Ντίλον στην Ελλάδα και μια διασκευή βιβλίου του Κολίν Χούβερ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Alien: Romulus

Για ακόμα μια φορά, "στο διάστημα κανείς δεν ακούει τις κραυγές σου". Το σπουδαίο horror franchise που ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 ο Ρίντλεϊ Σκοτ, αποκτά ένα νέο κεφάλαιο. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Ουρουγουανός σκηνοθέτης Φέντε Άλβαρεζ ("Το Πρόσωπο του Κακού", "Μην Ανασαίνεις") ο οποίος τοποθετεί τη δράση είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα της πρωτότυπης ταινίας. Η υπόθεση θέλει την επιστήμονα Ρέιν Καραντάιν μαζί με μια ομάδα γαλαξιακών αποίκων να έρχονται αντιμέτωποι με το αιμοδιψές πλάσμα καθώς εξερευνούν ένα εγκαταλελειμμένο διαστημικό σταθμό. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η ανερχόμενη Κάιλι Σπένι, την οποία είδαμε να δίνει μια άψογη ερμηνεία στο πρόσφατα "Priscilla" (Σοφία Κόπολα). Στη διανομή των ρόλων συμμετέχουν επίσης οι Ντέιβιντ Τζόνσον, Άρτσι Ρενό, Σπάικ Φερν και Αϊλίν Γου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εμβληματικός δημιουργός του "Alien" Ρίντλεϊ Σκοτ βρίσκεται στην παραγωγή με τον εξίσου καθοριστικό Τζέιμς Κάμερον ("Aliens") να κρατά συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ταινίας.

Στοιχειωμένη Καρδιά

Ισπανικό, γυρισμένο στην Ελλάδα θρίλερ με τον Ματ Ντίλον. Σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας, η Άλεξ πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα μικρό εστιατόριο. Κερδίζει αμέσως την καρδιά του χαρισματικού Ενρίκο, αλλά η ίδια ερωτεύεται τον αινιγματικό μάνατζερ του εστιατορίου, Μαξ, ένα μοναχικό Αμερικανό που εγκαταστάθηκε στο νησί πριν από δεκαετίες. Με το πέρασμα των εποχών, η σεξουαλική ένταση κλιμακώνεται. Καθώς οι τουρίστες πάνε κι έρχονται, ο Ενρίκο ανακαλύπτει ανησυχητικά στοιχεία για το σκοτεινό και μυστηριώδες παρελθόν του Μαξ. Τυφλωμένη από έρωτα, η Άλεξ επιλέγει να αγνοήσει τα σημάδια και η ιστορία αρχίζει σιγά σιγά να παρεκτρέπεται σε μία τρομαχτική μάχη για επιβίωση.

Τελειώνει με Εμάς

Μεταφορά ενός εκ των διασημότερων μυθιστορημάτων της Κολίν Χούβερ, με την Μπλέικ Λάιβλι. Η Λίλι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή στη Βοστώνη, έχοντας επιβιώσει μιας τραυματικής παιδικής ηλικίας. Τότε, γνωρίζει τυχαία ένα νευροχειρούργο που ερωτεύεται κεραυνοβόλα και συνάπτουν μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Ωστόσο, σταδιακά αρχίζει να διαπιστώνει κάποια προβληματικά στοιχεία στο χαρακτήρα του, τα οποία επιδεινώνονται όταν στη ζωή της Λίλι επανέρχεται η πρώτη σοβαρή σχέση της.

Cold

Ισλανδικό αστυνομικό θρίλερ. Καθώς ένας χήρος ερευνά το φόνο δύο έφηβων σε δομή  παραβατικών ανηλίκων που συνέβη πριν από δεκαετίες, ανακαλύπτει πως τα γεγονότα πιθανόν να συνδέονται με τη μυστηριώδη απώλεια της γυναίκας του. Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο της Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ.

Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα

Ισπανικό δράμα πάνω στις μνήμες του Εμφυλίου που επιστρέφουν και σε πραγματικά γεγονότα. Η Αριάδνα ανακαλύπτει ότι ο παππούς της έχει αρχίσει να αναζητά τα ίχνη του πατέρα του, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου. Αποφασίζει τότε να ταξιδέψει στο ορεινό χωριό όπου γεννήθηκε ο παππούς της, ώστε να μάθει περισσότερα για τη ζωή του και την εμπόλεμη περίοδο. Με όσους επιζώντες μιλά, όλοι την οδηγούν προς το δάσκαλου του χωριού, ο οποίος προσπάθησε να εφαρμόσει στην περιοχή μια ελευθεριακή μέθοδο διδασκαλίας βασισμένη στις τεχνικές του Γάλλου εκπαιδευτικού Φρενέ. Έτσι, ο δάσκαλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξουν άρδην οι ζωές μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων.

Ο Θρύλος του Κάστρου Σουράμι

Σεργκέι Παρατζάνοφ του 1985. Για να προστατευτούν από τους εισβολείς οι Γεωργιανοί κτίζουν ένα κάστρο που όταν πάει να ολοκληρωθεί γκρεμίζεται μόνο του. Οπως και στο θρύλο του δικού μας γεφυριού της Αρτας, χρειάζεται η θυσία ενός οικείου προσώπου για να στεριώσει το κάστρο του Σουράμ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.