"The Room Next Door": Τρέιλερ για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου γυναικείου δράματος με πρωταγωνίστριες τις Τζούλιαν Μουρ και Τίλντα Σουίτον.

The Room Next Door ©The Room Next Door

Ο Πέδρο Αδμοδόβαρ, πάντα πιστός κινηματογραφικά στη γενέτειρά του Ισπανία, κάνει τώρα το πρώτο μεγάλο αγγλόφωνο βήμα του. Πιστός στη γνωστή θεματολογία του γυναικείου φύλου και των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων, έχει ήδη έτοιμο το "The Room Next Door"  με τις Τζούλιαν Μουρ και Τίλντα Σουίντον, γυρισμένο στη Μαδρίτη και στη Νέα Υόρκη.

Η ταινία ακολουθεί την Ίνγκριντ, μια διάσημη συγγραφέα η οποία προσπαθεί να αναζωπυρώσει τη σχέση της με την Μάρτα, μια πολεμική ανταποκρίτρια. Δυο γυναίκες που αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη φιλία και τη σεξουαλικότητα, επηρεασμένες από τη βία της αστικής καθημερινότητας και του πολέμου. Δυο γυναίκες οι οποίες είναι βυθισμένες στο παρελθόν τους, ώσπου μια αναπάντεχη αλλαγή θα έρθει να δοκιμάσει αποφασιστικά τη δυναμικότητα της σχέσης τους. Δίπλα στις Σουίντον και Μουρ, εμφανίζονται και οι Αλεσάντρο Νίβολα, Τζον Τουρτούρο και Μελίνα Μάθιους.

Σε διανομή Warner Bros., η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας και αμέσως μετά σ' αυτά του Τορόντο και της Νέας Υόρκης. Θα προβληθεί στη χώρα μας στις 14 Νοεμβρίου από την Tanweer.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" είναι η ταινία έναρξης των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το φιλμ του Σον Μπέικερ που θριάμβευσε στις Κάννες "ανοίγει" το επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
12/09/2024

Ο Στεφάν Μπριζέ πιστεύει πως "ο ηθοποιός είναι η ψυχή κάθε ταινίας"

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης μάς εξηγεί πώς από τη γνωστή εργασιακή τριλογία του με τον Βενσάν Λιντόν βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το μελαγχολικό ρομαντικό δράμα "Μαζί Ξανά".

Κώδικας Κινδύνου

Ένα αρχικά ψυχαγωγικό σασπένς θρίλερ, παρά τις εξόφθαλμες ομοιότητές του με πρόσφατα φιλμ, οδηγείται σε μια υπερβολή που φλερτάρει με το γκροτέσκο και δεν αγγίζει παρά μονάχα την επιφάνεια όσων το απασχολούν.

Το Κοράκι

Ριμέικ που (απο)μιμείται αισθητικά την ταινία του Άλεξ Πρόγιας, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και με πλήρη απουσία καινοτόμων ιδεών που να δικαιολογούν την ύπαρξή του.

Μαζί Ξανά

Μελαγχολικό δράμα ημιτονίων, το οποίο αναμετριέται με το άχθος των επιλογών του παρελθόντος, κεντώντας με μουντά, υπνωτιστικά χρώματα τον καμβά ενός συγκινητικού ρομάντζου.

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος

Οι έξυπνες σεναριακές ιδέες, το μαύρο χιούμορ και οι στιβαρές ερμηνείες προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα περιστασιακά αξιομνημόνευτο ντεμπούτο, το οποίο διαχειρίζεται άνισα το υλικό του.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Στιβαρό και υποβλητικό δικαστικό δράμα με κοφτερό βλέμμα, το οποίο επενδύει στη σημασία της νομικής πειθούς και των χαρακτηριστικών ενός γυναικοκτόνου, αλλά αδικείται από την άσκοπη μελοδραματική τροπή που υιοθετεί από το πουθενά.