Ο Γιόακιν Φίνιξ αποχώρησε από το πολυαναμενόμενο γκέι δράμα του Τοντ Χέινς

Ο οσκαρικός ηθοποιός εγκατέλειψε το τολμηρό σχέδιο μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό.

Joaquin Phoenix

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Γιόακιν Φίνιξ, ενός ηθοποιού ο οποίος δεν φοβήθηκε ποτέ τους προκλητικούς ρόλους. Φημίζεται μάλιστα για την αφοσίωσή του στην προετοιμασία κάθε ερμηνεία του, φτάνοντας στο σημείο το 2008 να προσποιηθεί για δυο ολόκληρα χρόνια πως έχει αποσυρθεί μόνιμα από την υποκριτική, γιατί αυτό απαιτούσε ο ρόλος του στο ψευδοντοκιμαντέρ τού Κέισι Άφλεκ "I'm Still Here". Απόδειξη της τόλμης του είναι πως ο ίδιος είχε προτείνει στο γνωστό για την LGBTQ+ θεματική του σκηνοθέτη Τοντ Χέινς ("Velvet Goldmine", "Ο Παράδεισος Είναι Μακριά", "Carol", "May December") την ιδέα να συνεργαστούν σε κάτι "που θα προχωρούσε πέρα από τα όρια". Δούλεψαν λοιπόν μαζί το σχέδιο ενός – άτιτλου ακόμα - δράματος εποχής το οποίο εξελίσσεται στην προπολεμική Αμερική, όπου δυο ερωτευμένοι άντρες αφήνουν την Καλιφόρνια για το Μεξικό.  

Η Κριστίν Βασόν, σταθερή συνεργάτιδα του Χέινς, ανέλαβε την παραγωγή, ο Έντγκαρ Ραμίρεζ ("Top Gun: Maverick") το συμπρωταγωνιστικό ρόλο και όλα ήταν έτοιμα για το πρώτο "action!" στην Γκουανταλαχάρα στο τέλος Ιουλίου. Λίγες μέρες πριν, όμως, ο Γιόακιν Φίνιξ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το σχέδιο, χωρίς ο ίδιος ή κάποιος από τους εμπλεκομένους να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Για μια εβδομάδα η παραγωγή προσπάθησε να βρει εναλλακτικές λύσεις, αλλά η εμπλοκή του Φίνιξ στο σχέδιο ήταν θεμελιακή (συνυπογράφει το σενάριο), γι’ αυτό και τα γυρίσματα δεν αναβλήθηκαν επ’ αόριστο, αλλά ακυρώθηκαν οριστικά. Η Βασόν και ο Χέινς δηλώνουν συντετριμμένοι, ο Ραμίρεζ έκπληκτος, ενώ η πέτρα του σκανδάλου ετοιμάζει βαλίτσες για Βενετία, όπου σε λιγότερο από ένα μήνα το "Joker: Folie à Deux" θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Θα ακολουθήσουν τα "Polaris" της Λιν Ράμσεϊ με την Ρούνι Μάρα και "Eddington" του Άρι Άστερ με τους Πέδρο Πασκάλ, Όστιν Μπάτλερ και Έμα Στόουν, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τα γυρίσματά τους και αναζητούν ημερομηνία προβολής για το 2025.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα καλύτερα Whodunnit σύμφωνα με το Indiewire

Το Indiewire αποκάλυψε τις καλύτερες ιστορίες μυστηρίου στο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΑΣΤΑΣΗς ΚΑΡΑΝΙΚΑς
13/08/2024

Ελληνικό box office: Ποιος θα τα βάλει με τους "Deadpool & Wolverine";

Αυγουστιάτικη ραστώνη στην αγορά, με πρεμιέρες "μεσαίου βεληνεκούς" και τους συνήθεις υπερηρωικούς υπόπτους να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Γκρου επιστρέφει αγγλόφωνος και μαζί του τρεις νέες γαλλικές ταινίες και τρεις επανεκδόσεις.

Θερινό με τα παιδιά: Τι μπορούν να δουν οι μικροί μας φίλοι στο σινεμά την ερχόμενη εβδομάδα;

Αυτές είναι οι ταινίες animation που παίζονται στους κινηματογράφους τη βδομάδα του δεκαπενταύγουστου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (8-14/8)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Χίτσκοκ, Paw Patrol, γαλλική κωμωδία και πολλά ακόμα έρχονται στο Cinefix

Αυτές είναι οι ταινίες που επιλέχθηκαν από το Cinema Alive να προβληθούν στο Κτήμα Φιξ.

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.