Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Γκρου επιστρέφει αγγλόφωνος και μαζί του τρεις νέες γαλλικές ταινίες και τρεις επανεκδόσεις.

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Ο Γκρου επιστρέφει αγγλόφωνος (από τις 22/8 και μεταγλωττισμένος) και μαζί του όχι μόνον τα Μίνιονς, αλλά τρεις νέες γαλλικές ταινίες και τρεις επανεκδόσεις.

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Ο Γκρου (με τη φωνή του Στιβ Καρέλ) αντιμετωπίζει έναν νέο άσπονδο εχθρό στο πρόσωπο του Μαξίμ Λε Μαλ (Γουίλ Φέρελ) και της μοιραίας φιλενάδας του Βαλεντίνας (Σοφία Βεργκάρα). Έτσι, για να προστατέψει την οικογένειά του αναγκάζεται να μετακομίσει και να αλλάξει όνομα. Στην καινούρια του γειτονιά, όμως, τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Pacifiction

Ο έμπειρος διπλωμάτης Ντε Ρολέ (Μπενουά Μαζιμέλ) υπηρετεί στην Ταϊτή ως Γάλλος Ύπατος Αρμοστής. Προσπαθεί να κρατήσει τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες, οι οποίες διαταράσσονται όταν η εμφάνιση ενός υποβρυχίου σπέρνει ανησυχίες για πυρηνικές δοκιμές. Πρώτη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον Καταλανό sui generis δημιουργό Άλμπερτ Σέρα, μέσα από ένα υπνωτιστικό θρίλερ μινιμαλιστικής πλοκής και νωχελικών, υποβλητικών ρυθμών με πολιτικές προεκτάσεις. Συμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Κανών 2022 και η καλύτερη ταινία της χρονιάς από τα Cahiers du Cinema.

Οι Ναυαγοί

Ο Βενσάν (Ζιλ Λελούς) και η Λορά (Μελανί Τιερί) είναι ένα ζευγάρι που ξεκινά μια περιπέτεια ιστιοπλοΐας στην Νότιο Αμερική. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους αποφασίζουν να εξερευνήσουν ένα έρημο νησί στα ανοιχτά της Χιλής. Εν όψει μιας σφοδρής καταιγίδας, βρίσκουν καταφύγιο σε έναν εγκαταλελειμμένο φαλαινοθηρικό σταθμό για τη νύχτα, αλλά ξυπνούν το επόμενο πρωί και διαπιστώνουν ότι η βάρκα τους έχει εξαφανιστεί. Καθηλωμένοι σε ένα εχθρικό περιβάλλον με λιγοστές προμήθειες, πρέπει να συνεργαστούν για την επιβίωσή τους, δοκιμάζοντας τα συναισθήματά τους και την ίδια τη σχέση τους. Από τον Τομά Μπιντεγκέν, σεναριογράφο του Ζακ Οντιάρ και σκηνοθέτη του "Les Cowboys".

Βρέχει Άντρες

Ένας υπέροχος σύζυγος, δύο τέλειες κόρες, ένα οδοντιατρείο που τα πηγαίνει περίφημα: όλα στη ζωή της Ιρίς πάνε εξαιρετικά. Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε σεξ με τον άντρα της; Ίσως ήρθε η ώρα να βρει έναν εραστή. Η Ιρίς παίρνει τη μεγάλη απόφαση και γράφεται σε μια εφαρμογή γνωριμιών. Και οι άνδρες θα αρχίσουν να πέφτουν… βροχή! Η Λορ Καλαμί ("Full Time", "Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία για τις δεύτερες (και τρίτες και τέταρτες) ευκαιρίες που μπορούμε να έχουμε στη ζωή και θα ανακαλύψει ότι ποτέ δεν είναι αργά να βρεις τον αληθινό εαυτό σου.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Μια πρώην σταρ του βωβού, ένας αριβίστας σεναριογράφος, το τίμημα της (χολιγουντιανής) επιτυχίας και "οι ταινίες που έγιναν πια μικρές". Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας δια χειρός Μπίλι Γουάιλντερ παραμένει ακόμα και σήμερα ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα, ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά. Τιμήθηκε με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και τρία Όσκαρ.

Θαύμα στο Μιλάνο

Ο καλόκαρδος και εφευρετικός Τοτό καθοδηγεί τους φτωχούς του Μιλάνου εναντίον ενός πλούσιου μεγιστάνα ο οποίος θέλει να τους διώξει από την τενεκεδούπολή τους. Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός από τον Βιτόριο ντε Σίκα ("Κλέφτης Ποδηλάτων"), ο οποίος απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο φεστιβάλ Κανών του 1951.

Οι Υπάλληλοι

Δυο υπάλληλοι, ο ένας σε μίνι μάρκετ και ο άλλος στο γειτονικό βιντεοκλάμπ του Νιού Τζέρσι, ενοχλούν τους πελάτες, συζητούν για γυναίκες και ταινίες, και παίζουν χόκεϊ. Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη, low budget κωμωδία του Κέβιν Σμιθ που "φωτογραφίζει" (και σατιρίζει) με αφοπλιστική ειλικρίνεια τη δεκαετία του '90. Από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Γιόακιν Φίνιξ αποχώρησε από το πολυαναμενόμενο γκέι δράμα του Τοντ Χέινς

Ο οσκαρικός ηθοποιός εγκατέλειψε το τολμηρό σχέδιο μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
13/08/2024

Τα καλύτερα Whodunnit σύμφωνα με το Indiewire

Το Indiewire αποκάλυψε τις καλύτερες ιστορίες μυστηρίου στο κινηματογράφο.

Ελληνικό box office: Ποιος θα τα βάλει με τους "Deadpool & Wolverine";

Αυγουστιάτικη ραστώνη στην αγορά, με πρεμιέρες "μεσαίου βεληνεκούς" και τους συνήθεις υπερηρωικούς υπόπτους να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Θερινό με τα παιδιά: Τι μπορούν να δουν οι μικροί μας φίλοι στο σινεμά την ερχόμενη εβδομάδα;

Αυτές είναι οι ταινίες animation που παίζονται στους κινηματογράφους τη βδομάδα του δεκαπενταύγουστου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (8-14/8)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Χίτσκοκ, Paw Patrol, γαλλική κωμωδία και πολλά ακόμα έρχονται στο Cinefix

Αυτές είναι οι ταινίες που επιλέχθηκαν από το Cinema Alive να προβληθούν στο Κτήμα Φιξ.

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.