Η Ζαριά

2

Τα περίπλοκα παιχνίδια της τύχης δεν γίνονται απόλυτα πιστευτά σε ένα ερωτικό θρίλερ με πρωτοκλασάτο καστ και επινοημένη πλοκή.

Η Ζαριά

Βραβευμένος με Σεζάρ ηθοποιός, ο Ιβάν Ατάλ έχει μια αδυναμία στις κωμωδίες όταν περνά πίσω από την κάμερα ("Και Έζησαν Αυτοί Καλά", "Η Γυναίκα μου Είναι Ηθοποιός"). Δοκιμάζοντας τώρα τις ικανότητές του στο θρίλερ, γράφει και σκηνοθετεί τις περιπέτειες δύο πετυχημένων κατασκευαστών ακινήτων στην Κυανή Ακτή, οι οποίοι είναι και καλοί οικογενειακοί φίλοι. Έτσι, όταν ο ένας ανακαλύπτει τις συζυγικές απιστίες του άλλου δυσανασχετεί, αλλά η γνωριμία του με μια πρώην ερωμένη του φίλου του θα του αλλάξει τη ζωή.


Ξεκινώντας από τη μέση της ιστορίας και προϊδεάζοντάς μας για μια αγωνιώδη εξέλιξη, η "Ζαριά" μάς ιντριγκάρει προχωρώντας με σιγουριά σε γνώριμα σινε-μονοπάτια. Η πρώτη της σεναριακή ανατροπή ανεβάζει την ένταση, η οποία από εκεί και μετά όμως συντηρείται με μια σειρά περιπλοκών και εκπλήξεων που δεν γίνονται πιστευτές. Ακόμα και αν ο σχολιασμός των εννοιών της τύχης και της σύμπτωσης είναι ειρωνικός, η εκβιαστικά επινοημένη πλοκή και οι αδούλευτοι χαρακτήρες οδηγούν αυτό το ερωτικό θρίλερ σε μια αμήχανη, τραβηγμένη από τα μαλλιά κατάληξη.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ζαριά

Un Coup de Dés
2
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ιβάν Ατάλ

Ο Ματιέ και ο Βενσάν είναι συνεργάτες, πετυχημένοι επιχειρηματίες και καλοί οικογενειακοί φίλοι. Έτσι, όταν ο πρώτος ανακαλύπτει τις συζυγικές απιστίες του δεύτερου δυσανασχετεί, αλλά η γνωριμία του με μια πρώην ερωμένη του Βενσάν θα του αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χίτσκοκ, Paw Patrol, γαλλική κωμωδία και πολλά ακόμα έρχονται στο Cinefix

Αυτές είναι οι ταινίες που επιλέχθηκαν από το Cinema Alive να προβληθούν στο Κτήμα Φιξ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.

Ο Διάδοχος

Ψυχολογικό δράμα με πειστική, υποβλητικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα, το οποίο όμως δυσκολεύεται να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις ψυχολογικές αλήθειες του. Από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου "Μετά τον Χωρισμό".

Το Γύρισμα

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και αντιστρόφως, σε μια γλυκόπικρη, σαρκαστική και πολύ… γαλλική απομυθοποίηση του λαμπερού κόσμου της μεγάλης οθόνης.

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.

Η Πύλη της Κολάσεως

Μεγάλο Βραβείο στις Κάνες και ξενόγλωσσο Όσκαρ για μια συγκινητική και εικαστικά εντυπωσιακή ιστορία πάθους τραγικών διαστάσεων, από τις πρώτες διεθνείς επιτυχίες του γιαπωνέζικου κινηματογράφου.