Δεύτερος Γύρος

2

Αναπάντεχα επίκαιρη και σπιρτόζικη πολιτική σάτιρα, η οποία αποδυναμώνεται από τον επιπόλαιο ιδεαλισμό και τα μετρημένα ξαφνιάσματα και τον «δωρεάν» μελοδραματισμό της.

Δεύτερος Γύρος

Μια ξεπεσμένη πολιτική συντάκτρια επιχειρεί να αναβιώσει την καριέρα της αναλαμβάνοντας την κάλυψη της προεκλογικής κούρσας ενός αντισυμβατικού προεδρικού υποψηφίου, όταν ανακαλύπτει ένα απίθανο οικογενειακό μυστικό από το παρελθόν του.

Στην άθελά του εξαιρετικά επίκαιρη πολιτική σάτιρα, αφού η ταινία απεικονίζει γαλλικές εκλογές και τουλάχιστον μία απόπειρα δολοφονίας διεκδικητή της εξουσίας, ο έμπειρος Αλμπέρ Ντιποντέλ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε διπλό ρόλο. Χωρίς να προδώσουμε πολλά, σημειώνουμε απλώς πως ο "Δεύτερος Γύρος" υιοθετεί ένα αφηγηματικό τρικ που έχουμε δει σε παραγωγές όπως το "Ζήτω η Ελευθερία!" και "Ντέιβ, Πρόεδρος για μια Μέρα", μόνο που εδώ ο δικός του ιδεαλιστής ήρωας έχει στα σκαριά ένα "επαναστατικό" και υπέρμετρα ρομαντικό σχέδιο ανατροπής του συστήματος.

Πρόκειται και για το πιο χαρισματικό κομμάτι ενός φιλμ που στη συνέχεια εγκλωβίζεται στον ενθουσιασμό του Ντιποντέλ. Το σπιρτόζικο πολιτικό σκέλος υποβαθμίζεται για χάρη της παράλληλης πλοκής που αποκαλύπτει τη γενεαλογία του πρωταγωνιστή, μια πτυχή με λίγα ξαφνιάσματα, γενναιόδωρες επεξηγήσεις και "δωρεάν" μελοδραματισμούς που οδηγούν με σιγουριά την αφήγηση σε μια επιπόλαιη όσο και απλοϊκή κατακλείδα.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεύτερος Γύρος

Second Tour
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Αλμπέρ Ντιποντέλ

Μια ξεπεσμένη πολιτική συντάκτρια επιχειρεί να αναβιώσει την καριέρα της αναλαμβάνοντας την κάλυψη της προεκλογικής κούρσας ενός αντισυμβατικού προεδρικού υποψηφίου, όταν ανακαλύπτει ένα απίθανο οικογενειακό μυστικό από το παρελθόν του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" είναι η ταινία έναρξης των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το φιλμ του Σον Μπέικερ που θριάμβευσε στις Κάννες "ανοίγει" το επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
12/09/2024

Ο Στεφάν Μπριζέ πιστεύει πως "ο ηθοποιός είναι η ψυχή κάθε ταινίας"

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης μάς εξηγεί πώς από τη γνωστή εργασιακή τριλογία του με τον Βενσάν Λιντόν βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το μελαγχολικό ρομαντικό δράμα "Μαζί Ξανά".

Κώδικας Κινδύνου

Ένα αρχικά ψυχαγωγικό σασπένς θρίλερ, παρά τις εξόφθαλμες ομοιότητές του με πρόσφατα φιλμ, οδηγείται σε μια υπερβολή που φλερτάρει με το γκροτέσκο και δεν αγγίζει παρά μονάχα την επιφάνεια όσων το απασχολούν.

Το Κοράκι

Ριμέικ που (απο)μιμείται αισθητικά την ταινία του Άλεξ Πρόγιας, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και με πλήρη απουσία καινοτόμων ιδεών που να δικαιολογούν την ύπαρξή του.

Μαζί Ξανά

Μελαγχολικό δράμα ημιτονίων, το οποίο αναμετριέται με το άχθος των επιλογών του παρελθόντος, κεντώντας με μουντά, υπνωτιστικά χρώματα τον καμβά ενός συγκινητικού ρομάντζου.

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος

Οι έξυπνες σεναριακές ιδέες, το μαύρο χιούμορ και οι στιβαρές ερμηνείες προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα περιστασιακά αξιομνημόνευτο ντεμπούτο, το οποίο διαχειρίζεται άνισα το υλικό του.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Στιβαρό και υποβλητικό δικαστικό δράμα με κοφτερό βλέμμα, το οποίο επενδύει στη σημασία της νομικής πειθούς και των χαρακτηριστικών ενός γυναικοκτόνου, αλλά αδικείται από την άσκοπη μελοδραματική τροπή που υιοθετεί από το πουθενά.