Αυτή είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του "Megalopolis" του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους το αμφιλεγόμενο magun opus του εμβληματικού σκηνοθέτη.

Megalopolis «Megalopolis»

Το κοστοβόρο, μεγαλεπίβολο και αμφιλεγόμενο magum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Το "Megalopolis", το οποίο πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών διχάζοντας το κοινό, περιστρέφεται γύρω από έναν αρχιτέκτονα ο οποίος επιθυμεί να χτίσει από το μηδέν τη Νέα Υόρκη ως μια επίγεια ουτοπία, ύστερα από μια συνταρακτική καταστροφή που υπέστη η πόλη. Αναμενόμενα, η ταινία χαίρει ενός πρωτοκλασάτου καστ το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους Άνταμ Ντράιβερ, Όμπρι Πλάζα, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζον Βόιτ, Λόρενς Φίσμπερν, Τζιανκάρλο Εσποζίτο και Σία ΛαΜπαφ.

Ο Κόπολα περιέγραψε το "Megalopolis" ως την καλύτερη δουλειά που είχε το προνόμιο να διευθύνει στη ζωή του, λόγια που μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγονται υπερβολικά από τον άνθρωπο που έχει σκηνοθετήσει το "Νονό" και το "Αποκάλυψη Τώρα". Σε δεύτερη ανάγνωση, όμως, αποκτούν ιδιαίτερο βάρος εάν αναλογιστούμε πως τη συγκεκριμένη ταινία προσπαθεί να την υλοποιήσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ενώ χρειάστηκε να τη χρηματοδοτήσει ο ίδιος με το υπέρογκο ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων. Εδώ, επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόπολα έχει συνδεθεί με μια σειρά καταγγελιών που τον θέλουν να επιδεικνύει αντιεπαγγελματική έως και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε συνεργάτες του.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον γνωρίζουμε πότε θα έχουν την ευκαιρία οι θεατές στην Ελλάδα να ανακαλύψουν το φιλμ. Το "Megalopolis" κυκλοφορεί 31 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι υπερήρωες επέστρεψαν

Υπερηρωικό άνοιγμα για το "Deadpool & Wolverine", το οποίο εκτόπισε εμφατικά τα "Μυαλά που Κουβαλάς 2" από την εισπρακτική κορυφή ύστερα από έξι ολόκληρες εβδομάδες!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
31/07/2024

Ποιότητα, πολυτέλεια και ιταλικό αέρα φέρνουν τα Options Cinemas

Οι δύο υπαίθριοι κινηματογράφοι προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης με υψηλών προδιαγραφών προβολές και άριστη φιλοξενία σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

To 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Σινέ Καμάρι

Η κινηματογραφική διοργάνωση της Θήρας γιόρτασε και φέτος τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, προσεγγίζοντας σινεφίλ από όλες τις ηλικίες.

Συνεχίζονται οι προβολές στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Αφιερωμένες στον πρωτοπόρο Bill Viola θα είναι οι προβολές της Πέμπτης.

Το κτήμα Φιξ ανοίγει και φέτος για προβολές ταινιών

Σε συνεργασία με την ομάδα Cinema Alive το κτήμα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για να απολαύσουν τις ταινίες μέσα στο πάρκο.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει στο MCU ως Doctor Doom

Από υπερήρωας σε... υπερεχθρός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο μέχρι πρότινος Ironman.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Αύγουστο

Ανακαλύψτε τους τίτλους με τους οποίους αποχαιρετούμε το καλοκαίρι.