Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις πριν δεις το "Deadpool and Wolverine"

Το υπερηρωικό δίδυμο συναντιέται επιτέλους στη μεγάλη οθόνη και εδώ θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι προτού κλείσεις το εισιτήριό σου.

Deadpool & Wolverine 2 «Deadpool & Wolverine»

Ο γνωστός σε όλους μας Ντέντπουλ (Deadpool) επέστρεψε, αυτή τη φορά με έναν πολυαγαπημένο χαρακτήρα της Marvel, τον Γούλβεριν (Wolverine). Η επιστροφή του μεταλλαγμένου υπερήρωα είναι λίγο ξαφνική καθώς περιμέναμε το "Logan" να ήταν η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Γούλβεριν αφού τον είδαμε να πεθαίνει και ο Χιου Τζάκμαν είχε δηλώσει πως δεν θα ξανά ενσάρκωνε τον χαρακτήρα. Ωστόσο, ο καλός του φίλος Ράιαν Ρέινολντς κατάφερε να τον πείσει για μια νέα ταινία με πρωταγωνιστές τους δύο χαρακτήρες, Ντέντπουλ και Γούλβεριν.

Deadpool & Wolverine

Μάθαμε την ιστορία του σούπερ ήρωα με τα 3 έξτρα κοκάλινα νύχια και τις οξυμένες αισθήσεις πίσω στο 2009 όταν βγήκε η αποκλειστική ταινία του ("X-men Origins: Wolverine"). Ο Λόγκαν, κατά κόσμο, αποκτά τις υπερδυνάμεις του από ένα πείραμα και αργότερα γίνεται μέλος των διάσημων X-men προστατεύοντας τον κόσμο για δεκαετίες. Ο αγαπημένος Γούλβεριν εμφανίζεται μετά από τη τελευταία ταινία στην οποία προσπαθεί να προστατέψει την X-23 ή Λάουρα (Δάφνη Κιν), μια νέα μεταλλαγμένη που προσπαθούν να την απαγάγουν για πειραματόζωο. Ίσως η καλύτερη ταινία Γούλβεριν με βαριά ατμόσφαιρα και αρκετή εμβάθυνση στη συναισθηματική πλευρά του Λόγκαν που δεν είχαμε δει μέχρι τότε.

Τώρα, όπως και στη προηγούμενη ταινία βλέπουμε τον Γούλβεριν μετά από χρόνια δράσης ως solo καριέρα ή ως μέλος των X-men να απομακρύνεται και να απομονώνεται, σαν να προσπαθεί να πάρει σύνταξη, πράγμα παράξενο αφού όπως ήδη ειπώθηκε ο Γούλβεριν είναι νεκρός, το οποίο επιβεβαιώνεται και από τη πρώτη σκηνή του "Deadpool 2”.  Έτσι, ο Νέντπουλ καλείται να τον επαναφέρει στη ζωή ή να βρει κάποιον άλλον τρόπο για να μπορέσει να συνεργαστεί μαζί του. Μάλλον ο Γουέιντ, θα  πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι σε άλλη διάσταση όπως είδαμε στο short video μετά τους τίτλους τέλους της προηγούμενης ταινίας του franchise. Εδώ να προσθέσουμε ότι η σύμπραξη των δύο χαρακτήρων είναι δυνατή έπειτα από την εξαγορά της 20th Century Fox, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του Γούλβεριν, από τη Disney το 2019.

Deadpool: η οικιακή έκδοση διαθέσιμη το Μάιο

Ο Ντέντπουλ (Ράιαν Ρέινολντς) μας συστήθηκε επισήμως στη μεγάλη οθόνη το 2016, ως ένας αντισυμβατικός και αυτοσαρκαστικός χαρακτήρας. Ο Γουέιντ, πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων, μετά από ένα ατύχημα αποκτάει υπερδυνάμεις και αποφασίζει να τις χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Σε αντίθεση με άλλους σούπερ ήρωες είναι ένας αδίστακτος κωμικός δολοφόνος, πράγμα που τον καθιστά αστείο στο κοινό αλλά λιγότερο αγαπητό στον κόσμο του και στον κύκλο των X-men. Υπερήρωας από την μια και άκρως προκλητικός από την άλλη ο Ντέντπουλ είναι σίγουρα ένας χαρακτήρας με υπερβολικό χιούμορ και η επιτυχία του, όπως είδαμε επηρέασε ολόκληρο το σύμπαν της Marvel, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Spider-man” με τον Τομ Χόλαντ. Ο αντιήρωας στη προηγούμενη ταινία του δημιούργησε μια ομάδα με άλλους μεταλλαγμένους, τους X-Force (κάτι σαν X-men lite), με σκοπό να σώσουν τον κόσμο από την επικείμενη καταστροφή. Υπερβολικό πιστολίδι και κρύο χιούμορ ήταν αυτό που μας έμεινε από τη προηγούμενη ταινία, χωρίς ποτέ  να λείψουν τα ταξίδια στον χρόνο, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα μας συντροφέψουν και σ’ αυτή τη ταινία.

Ο αθυρόστομος, κωμικός και (σχεδόν) αθάνατος σούπερ ήρωας επιστρέφει για τρίτη φορά στη μεγάλη οθόνη για να ψάξει εκ νέου έναν συμπρωταγωνιστή για να σώσουν τον κόσμο (και το σύμπαν της Marvel).  Στη νέα ταινία ο Ντέντπουλ φαίνεται να θέλει να αφήσει πίσω του τη ζωή του σούπερ ήρωα, ειδικά μετά τη τελευταία περιπέτεια, όμως η μοίρα του επιφυλάσσει κάτι νέο και βρίσκει για συνεργάτη του τον κάποτε διάσημο και νυν ανεπιθύμητο Γούλβεριν.

Καθώς η Marvel διανύει μια παρατεταμένη περίοδο χλιαρής υποδοχής των παραγώγων της, η οποία μετριέται τόσο στα μέτρια εμπορικά κέρδη της όσο και στη δυσαρέσκεια του κοινού, όλα δείχνουν πως το "Deadpool & Wolverine" μπορεί να δώσει μια απαραίτητη ώθηση στο στούντιο. Ίσως οι αγαπημένοι υπερήρωες μπορούν να είναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να σώσουν τη κατάσταση, όπως ακριβώς και στις ταινίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Deadpool & Wolverine

2
  • Περιπέτεια
  • 2024
  • Διάρκεια: 127 '
  • Σον Λέβι

Για να σώσει τον κόσμο του, ο Ντέντπουλ πρέπει πρώτα να εντοπίσει τον Γούλβεριν και, στη συνέχεια, με τη βοήθειά του να εξολοθρεύσουν δύο πρωτόγνωρους αντιπάλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.

Όλα για τη Μητέρα μου

Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο.