Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Αίγλη Ζαππείου 1 ©Douglas Eveleigh

Ένα από τα πλέον ιστορικά θερινά σινεμά της πόλης, το οποίο μάλιστα μετρά περίπου έναν αιώνα λειτουργίας, φέτος ανανεώθηκε πλήρως, τόσο σε αισθητικό - τεχνικό όσο και γαστρονομικό επίπεδο, μπαίνοντας σε μια φρέσκια εποχή.

Αίγλη Ζαππείου 2
©Douglas Eveleigh

Ο λόγος για τον κινηματογράφο Αίγλη στο Ζάππειο, την περιτριγυρισμένη από πράσινο (και φοίνικες!) open air αίθουσα δίπλα ακριβώς στον Εθνικό Κήπο, η οποία εκτός από εξασφαλισμένη δροσιά, προσφέρει αναβαθμισμένη ψυχαγωγία. Αφενός, μεταξύ των 400 θέσεών του περιλαμβάνονται σεζ λονγκ στις πρώτες σειρές για περισσότερη άνεση. Αφετέρου, ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας του σινεμά έχει υποστεί μικρές πλην διακριτές παρεμβάσεις εκσυγρονισμού. Το μεγαλόπρεπο πλαίσιο της οθόνης έμεινε στη θέση του, όμως, ολική... επαναφορά υπέστη το κυλικείο. Στο μπαρ της Αίγλης, εκτός από τα γνωστά παρελκόμενα (ποπ κορν, νάτσος, αναψυκτικά), σας περιμένει αφράτη χειροποίητη deep dish πίτσα, tailor made κοκτέιλ και πολλά ακόμα, σε έναν πραγματικά πληθωρικό κατάλογο.

Αίγλη Ζαππείου 3
©Douglas Eveleigh

Άψογα όλα αυτά και σημαντικά σε μια εποχή που η έξοδος στο θερινό έχει αναχθεί σε κάτι περισσότερο από μια νυχτερινή βόλτα. Ωστόσο, αν μας ρωτάτε, το ατού της Αίγλης είναι η ποιότητα της προβολής της. Ο νέος 4K προβολέας προσφέρει αψεγάδιαστη εικόνα, ενώ ο Dolby Surround 7.1 ήχος είναι ο ιδανικός για κάθε είδους θέαση. Η ευνοϊκή τοποθεσία δε του κινηματογράφου, μακριά από διαμερίσματα και την κίνηση του δρόμου, επιτρέπει να ανέβουν οι εντάσεις σε επίπεδα που δε θα σας κάνουν να πεθυμήσετε μια χειμερινή αίθουσα. Αυτό το λέμε εξακριβωμένα, καθώς παρακολουθήσαμε εκεί την αριστουργηματική συναυλιακή ταινία "Stop Making Sense" (Τζόναθαν Ντέμι, 1984) και το κλασικό "Ζιλ και Τζιμ" (Φρανσουά Τριφό, 1962), δύο τελείως διαφορετικού ύφους παραγωγές, σε άριστες έως και "εκκωφαντικές" συνθήκες.

Αίγλη Ζαππείου 4
©Douglas Eveleigh

Το διάσημο φιλμ της νουβέλ βαγκ προβλήθηκε στο πλαίσιο κινηματογραφικού χαρακτήρα εκδήλωσης της ομάδας του εστιατορίου Wine is Fine, όπου για ένα βράδυ το μενού της Αίγλης άλλαξε ώστε να συντονιστεί θεματικά με την ταινία. Από εκεί προέρχονται και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο. Πρόκειται για ένα δείγμα της κατεύθυνσης του προγραμματισμού που φαίνεται θα έχει το σινεμά, πριν από λίγες εβδομάδες εξάλλου παρουσιάστηκε εκεί το "Mets" των αδερφών Ιωνά, το οποίο συνδέεται με το εύρυτερο πλάνο που αφορά την αίθουσα. Ο νέος διαχειριστής της Αίγλης, ο πολύπειρος στην εστίαση Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, φαίνεται να έχει ένα όραμα που τη συνδέει με τους παρακείμενους έξι χώρους οι οποίοι, προς το παρόν, βρίσκονται υπό αναδιαμόρφωση.

Αίγλη Ζαππείου 5
©Douglas Eveleigh

Κλείνοντας, στο κομμάτι των κινηματογραφικών επιλογών, η Αίγλη έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την οικογένεια Γούναρη - από τις παλαιότερες στην αγορά. Μέχρι στιγμής, ο θερινός εμφανίζεται πολυσυλλεκτικός, συνδυάζοντας το εμπορικό arthouse με επιλεγμένα blockbuster. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

Αίγλη Ζαππείου 6
©Douglas Eveleigh

Περισσότερες πληροφορίες

Αίγλη Cinema

Κήπος Ζαππείου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

Σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αλλά δείχνει να του πηγαίνει, εμφανίζεται ο frontman του σπουδαίου thrash συγκροτήματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.

Όλα για τη Μητέρα μου

Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο.