Χρυσό Λέοντα διεκδικεί η βιογραφία της Κάλλας με την Αντζελίνα Τζολί

Το «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν που αφορά τη θρυλική σοπράνο διαγωνίζεται στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Maria Αντζελίνα Τζολί 2 ©Pablo Larrain

Παγκόσμια πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (28/8-7/9) πρόκειται να κάνει η αναμενόμενη βιογραφία της θρυλικής Ελληνίδας σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Ο λόγος για το "Maria" που σκηνοθετεί ο στυλίστας Πάμπλο Λαραΐν ("No") και πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η οσκαρική Αντζελίνα Τζολί. Ο Χιλιανός σκηνοθέτης ευθύνεται για μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές βιογραφίες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, έχοντας αφήσει διακριτό στίγμα σε αυτό το άτυπο σινε-είδος ανατρέποντας τις συμβάσεις του. Μεταξύ άλλων, ο Λαραΐν βρίσκεται πίσω από το το αριστουργηματικό "Νερούδα" (2016) και τα ιδιοσυγκρασιακά "Jackie" (2016) και "Spencer" (2021) που αφορούν τις ζωές των Τζάκι Κένεντι και πριγκίπισσας Νταϊάνα, αντίστοιχα. Πιο πρόσφατα, πρεμιέρα στο Netflix πραγματοποίησε το "El Conde", όπου ο δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ απεικονίζεται ως ένα γηρασμένο βαμπίρ που αποφασίζει, επιτέλους, να πεθάνει.

Τώρα, στο "Maria", ο Λαραΐν εμπνέεται από τη θυελλώδη ζωή της Κάλλας και συγκεκριμένα από τις τελευταίες μέρες της ντίβας της όπερας, όταν έμενε στο Παρίσι τη δεκαετία του '70. Τα γυρίσματα της ταινίας πέρασαν από την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και φυσικά την Πόλη του Φωτός.

Maria Αντζελίνα Τζολί
©Pablo Larrain

Εκτός από την Τζολί στο "Maria" πρωταγωνιστούν ακόμα οι Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Άλμπα Ρορβάχερ, Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί και Βαλέρια Γκολίνο. Το σενάριο υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Λαραΐν στο "Spencer", αλλά επιπλέον βρίσκεται πίσω από τις διάσημες σειρές "Peaky Blinders" και "Taboo". Στο σινεμά μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει το αγωνιώδες "Σε Λάθος Χρόνο" (2013) και έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ("Επικίνδυνες Υποσχέσεις").

Με αφορμή το "Maria", ο Λαραΐν έχει δηλώσει: "Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που ξεκινάμε τα γυρίσματα μιας ταινίας που ελπίζω να φέρει την απίστευτη ζωή και το έργο της Μαρία Κάλλας ενώπιον του κοινού όλου του κόσμου, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Στίβεν Νάιτ, τη δουλειά όλων των ηθοποιών και του συνεργείου, αλλά φυσικά και την απίθανη δουλειά και αδιανόητη προετοιμασία της Ατζελίνα". Εδώ να σημειώσουμε πως τα κουστούμια που χρησιμοποιούνται στο "Maria" αποτελούν πρωτότυπα ρούχα που φόρεσε η ίδια η Κάλλας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Ναυαγοί

Ρεαλιστική περιπέτεια επιβίωσης η οποία, χωρίς καθόλου να πρωτοτυπεί, διαθέτει ουσιαστική σεναριακή λιτότητα και αποτελεσματική αφηγηματική ακρίβεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.