Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και Αλέξανδρος Αβρανάς στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Οι δύο διακεκριμένοι δημιουργοί παρουσιάζουν στη Μόστρα της νέες ταινίες τους.

Harvest 1 «Harvest»

Δύο διακεκριμένοι Έλληνες δημιουργοί πρόκειται σύντομα να παρουσιάσουν τις νέες δουλειές τους στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (28/8-7/9).

Από τη μία, στη Μόστρα και στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα επιστρέφει η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη. Εννέα χρόνια μετά το "Chevalier" και έχοντας στο ενδιάμεσο κυκλοφορήσει την τηλεοπτική σειρά "Trigonometry", η σκηνοθέτρια υπογράφει το μοντέρνο γουέστερν "Harvest". Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Τζιμ Κρέις, το οποίο θεωρείται μεταξύ των καλύτερων του 21ου αιώνα, που διαδραματίζεται στο πέρας επτά ημερών. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: "Σε μια απροσδιόριστη χρονική περίοδο, ξαφνικά ένα χωριό δίχως όνομα εξαφανίζεται. Τότε ο ντόπιος αγρότης Γουόλτερ Θιρσκ σε συνεργασία με τον παιδικό φίλο και καλοκάγαθο τοπικό άρχοντα Τσαρλς Κεντ, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή απειλή από τον έξω κόσμο".

Harvest 2
"Harvest"

Η Τσαγγάρη συνεργάζεται στο σενάριο με την Τζόσλιν Μπαρνς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο Σον Πράις-Γουίλιαμς, ένας εκ των κορυφαίων του κλάδου αυτήν τη στιγμή. Εκτός του ότι έχει ήδη συνεργαστεί με τη σκηνοθέτρια στο "Trigonometry", ο Πράις-Γουίλιαμς έχει αφήσει το στίγμα του σε φιλμ όπως το "Good Time" των αδερφών Σαφντί και τις ταινίες του Άλεξ Ρος Πέρι ("Βασίλισσα της Γης", "Golden Exits"), ενώ πέρσι έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το εξαιρετικό "Sweet East". Κατά τα άλλα, στη διανομή του "Harvest" βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τους Κάλεμπ Λάντρι-Τζόουνς, Χάρι Μέλινγκ και Ρόζι ΜακΓιούεν. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το 2010, η Τσαγγάρη συμμετείχε ξανά στο διαγωνιστικό της Μόστρα με το "Attenberg", το οποίο απέσπασε δύο βραβεία εκ των οποίων εκείνο για τη σπουδαία ερμηνεία της Αριάν Λαμπέντ.

Quiet Life
"Quiet Life"

Από την άλλη, με την πέμπτη μεγάλου μήκους του με τίτλο "Quiet Life" φτάνει στη Βενετία ο Αλέξανδρος Αβρανάς ("Love Me Not"), ο οποίος συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα "Orizzonti". Ο σκηνοθέτης συνυπογράφει το σενάριο με τον Σταύρο Παμπαλλή, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον Σεργκέι και τη Ναταλία, δύο πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στη Σουηδία μαζί με τα δύο παιδιά τους. Οι ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή, όμως, καταρρίπτονται όταν οι αιτήσεις τους απορρίπτονται. Το συμβάν τραυματίζει ψυχολογικά την κόρη τους, η οποία καταρρέει και πέφτει σε ένα άτυπο "κώμα". Πρόκειται για μια νόσο γνωστή ως σύνδρομο των παραιτημένων, ένας μηχανισμός αυτοπροστασίας που ενεργοποιείται απέναντι στο φόβο. Οι γονείς, τότε, επιχειρούν πάση θυσία να βρουν έναν τρόπο να τη ξυπνήσουν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ασφάλειας, σταθερότητας και ελπίδας. Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως όπως και η Τσαγγάρη, στο παρελθόν ο Αβρανάς βραβεύτηκε στη Μόστρα, αποσπώντας βραβεία σκηνοθεσίας και ανδρικής ερμηνείας για το "Miss Violence" (2013).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.