Αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Γιώργου Ζώη από το πορτογαλικό φεστιβάλ Curtas Vila do Conde

Η ιβηρική διοργάνωση επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη τιμή για τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη.

Arcadia 3 © Foss Production, Homemade Films, Red Carpet

Μια ιδιαίτερη τιμή απολαμβάνει αυτές τις μέρες ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, καθώς το πορτογαλικό φεστιβάλ Curtas Vila do Conde πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στη φιλμογραφία του δημιουργού.

Η ιβηρική διοργάνωση που ολοκληρώνεται στις 21/7, παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις βραβευμένες μικρού μήκους του Ζώη "Casus Belli" (2010) και "Τίτλοι Τέλους" (2012), όπως επίσης το σκηνοθετικό ντεμπούτο του "Interruption" (2015). Φυσικά, στο φεστιβάλ της παραλιακής πόλης Βίλα ντο Κόντε γίνεται, επίσης, η πορτογαλική πρεμιέρα της καινούριας ταινίας ταινίας του Ζώη με τίτλο "Arcadia". Διαβάστε περισσότερα για το φιλμ εδώ.

Γιώργος Ζώης 2024

Παράλληλα, η διοργάνωη έδωσε carte blanche στο σκηνοθέτη, ώστε να επιλέξει μερικές από τις μικρού μήκους ταινίες που τον έχουν επηρεάσει. Ανάμεσά τους, βρίσκεται το "Washingtonia" της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και το αριστουργηματικό "Aqueronte" του Μανιουέλ Μουνιόθ Ρίβας.

Κλείνοντας, θυμίζουμε πως ο Ζώης βρίσκεται σε μια δυναμική δημιουργική φάση, καθώς μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του "Arcadia" στην πρόσφατη Μπερλινάλε, αναπτύσσει την πρώτη τηλεοπτική σειρά του με τίτλο "Play".

Διαβάστε εδώ το κείμενο που πλαισιώνει το αφιέρωμα του φεστιβάλ στο Ζώη (σελ. 63-65).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/07/2024

Δείτε το τελικό ανατριχιαστικό τρέιλερ του "Alien: Romulus"

Στην τελική ευθεία της επιστροφής του horror franchise, παρακολουθούμε ένα χορταστικά αγωνιώδες κλιπ που τιμά το πνεύμα των παλαιών ταινιών.

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

"Η Σιωπηλή Καμαριέρα": Η ταινία που χρηματοδότησαν ο Σόντερμπεργκ και το κρυπτονόμισμα

Το ατμοσφαιρικό ταξικό δράμα του Μιγκέλ Φάους, εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει να επιδείξει και μερικούς αξιοσημείωτους υποστηρικτές, οι οποίοι ίσως δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.