Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

Anora «Anora»

Ο πλέον αναγνωρισμένος σκηνοθέτης του αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά, ο Σον Μπέικερ, έγραψε ιστορία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών αποσπώντας το Χρυσό Φοίνικα για το "Anora".

Όπως έγραφε την άνοιξη στην ανταπόκρισή του από την Κρουαζέτ, ο απεσταλμένος του "α" Χρήστος Μήτσης: "Η 'Anora' είναι μια πολύ πιο ταπεινή σεξεργάτρια και μια ξεκαρδιστικά γλυκόπικρη ιστορία μιας ανάλογης πορείας θηλυκής ενηλικίωσης. Γιατί ο Σον Μπέικερ ('The Florida Project') φέρνει σε πρώτο επίπεδο τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του, τα πάθη και τα λάθη τους, περιγράφοντας με κασαβετική ευθύτητα την ανισόρροπη σχέση του κοινωνικού περιθωρίου με το αμερικανικό όνειρο. Είναι σκληρός και ταυτόχρονα αστείος, τρυφερός και απρόβλεπτος, σε μια indie κωμωδία με Ρώσους ολιγάρχες, Νεοϋρκέζες στριπτιζούδες, ξέφρενες νύχτες στο Λας Βέγκας και μια καλά κρυμμένη μελαγχολία, η οποία πλημμύρισε χειροκροτήματα το Παλέ ντε Φεστιβάλ".

Το πρώτο τρέιλερ του "Anora", το οποίο κυκλοφόρησε σε αυστηρώς ακατάλληλη και κατάλληλη εκδοχή, μας βάζει αμέσως στο γλυκόπικρο κλίμα του έχοντας ως σάουντρακ το "Daydreaming" των Blondie, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα συναισθηματικά φορτισμένο κινηματογραφικό ταξίδι.

Το "Anora" κυκλοφορεί 24 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ του "Anora":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/07/2024

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

"Η Σιωπηλή Καμαριέρα": Η ταινία που χρηματοδότησαν ο Σόντερμπεργκ και το κρυπτονόμισμα

Το ατμοσφαιρικό ταξικό δράμα του Μιγκέλ Φάους, εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει να επιδείξει και μερικούς αξιοσημείωτους υποστηρικτές, οι οποίοι ίσως δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.