"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

100 Χρόνια Ατρόμητος 2

Η τάση που θέλει τα τελευταία χρόνια κορυφαίες ομάδες να αποκτούν μιας μορφής κινηματογραφική αποτύπωση της ιστορίας τους, η οποία ξεκίνησε με το "90 Χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον" (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 2016), συνεχίστηκε με το "1968" (Τάσος Μπουλμέτης, 2018) και το "Ταξίδι στα Αστέρια" (Χρήτος Δήμας, 2022), φτάνει τώρα στο Περιστέρι με το "100 Χρόνια Ατρόμητος".

Το διάρκειας 2.5 ωρών(!) ντοκιμαντέρ, σκηνοθετεί ο βραβευμένος Χρήστος Καρτέρης ("Τεό, ο Γείτονάς μου"), τον οποίο γνωρίσαμε αρχικά ως ηθοποιό ("Ψυχή Βαθιά") προτού περάσει πίσω από την κάμερα. Κάτοικος ο ίδιος του Περιστερίου και οπαδός του Ατρόμητου, ο Καρτέρης πλησίασε τους οπαδούς και τους ανθρώπους της ομάδας το 2018 με την ιδέα να γυρίσει μια ταινία για το κλαμπ. Στο εγχείρημα ανταποκρίθηκαν, αρχικά, οι οργανωμένοι και όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα: "Με συντονισμένες κινήσεις δημιουργήθηκε μια ομάδα ανθρώπων από Περιστεριώτες φιλάθλους και οπαδούς που είχαν σκοπό την έρευνα της ιστορίας της ομάδας αλλά και της πόλης. Αποφασίσαμε η παραγωγή και η εκτέλεση του ντοκιμαντέρ να είναι μια ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια από εμάς τους Οπαδούς και Φιλάθλους του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ. Σκύβοντας το κεφάλι στο μεγαλείο των 100 χρόνων λειτουργήσαμε μεθοδικά, με ανιδιοτέλεια και όραμα με σκοπό να τιμηθεί το παρελθόν και να μάθει το 'μέλλον'. Το χαρακτηριστικό στοιχείο μας είναι η αγνή ρομαντική σχέση Οπαδού - Ομάδας - Πόλης. Αυτή η διαφορετικότητα ένωσε την ομάδα του ντοκιμαντέρ".

100 Χρόνια Ατρόμητος 1

Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ατρόμητος δημιουργήθηκε στις 31 Μαΐου 1923 από Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: "Στο ντοκιμαντέρ θα είμαστε όλοι συνεπιβάτες στο ταξίδι της δημιουργίας του συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Ένα ταξίδι στον χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές, στις άγνωστες πτυχές και στα πρόσωπα που αγάπησαν τον Ατρόμητο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιδέας. Η Πόλη και η Φανέλα, δύο λέξεις που ενώνουν το Περιστέρι και τον Ατρόμητο, συμπλήρωσαν έναν αιώνα ύπαρξης και μαζί θα συνεχίσουν να πορεύονται στον χρόνο παλεύοντας για το καλύτερο μέλλον όπως αυτοί που τις δημιούργησαν".

Δείτε το ντοκιμαντέρ "100 Χρόνια Ατρόμητος" εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/07/2024

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

"Η Σιωπηλή Καμαριέρα": Η ταινία που χρηματοδότησαν ο Σόντερμπεργκ και το κρυπτονόμισμα

Το ατμοσφαιρικό ταξικό δράμα του Μιγκέλ Φάους, εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει να επιδείξει και μερικούς αξιοσημείωτους υποστηρικτές, οι οποίοι ίσως δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.